Ezeket az édességeket tesszük a VIP vendégek elé

A tányérdesszert kategóriában a szombathelyi Mészáros Cukrászda CASINO nevű tányérdesszertje kapta az aranyérmet és a Széchenyi címet, a protokolldesszert kategóriában pedig a pilisszentiváni Richness Bonbons & Cakes cukrászda alkotása kapta az aranyérmet és a Széchenyi Emlékérmet a protokoll desszertpályázaton - tájékoztatta a Magyar Cukrász Ipartestület az MTI-t.

A közlemény szerint Varga Ádám CASINO nevű aranyérmes tányérdesszertjének díszítése és színvilága megidézi a kaszinók színességét, bohémságát. A desszertbe Széchenyi István kedvelt alapanyagai kerültek: csokoládé, kávé, szilva és gyógynövénylikőr.

A protokolldesszert kategória győztese a rozmaringos szatmári szilvás bonbon lett, Dienes Andrea cukrászmester alkotása. Mindkét kategóriagyőztes desszert a Gróf Széchenyi Család Alapítvány hozzájárulásával és támogatásával használhatja a Széchenyi nevet.

A pályázatra érkezett 27 alkotásban megjelentek a nemzeti értékek, a hungarikumok és olyan alapanyagok, mint a rozmaring, a kamilla, az akácvirág, a Tokaji Aszú, az Egri Bikavér, a füstölt fűszerpaprika vagy a homoki szarvasgomba. A gyümölcsök közül idén a fürtös meggyé, a szatmári szilváé és a sárgabaracké volt a főszerep.

A Magyar Cukrász Ipartestület, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum és a Gróf Széchenyi Család Alapítvány közös desszertpályázatának célja a magas szintű állami, diplomáciai és üzleti protokollalkalmak során kínálható, egyedi tányér- és protokollajándékként csomagolható desszert létrehozása volt. A pályázatra olyan cukrászati alkotásokat vártak, amelyek alapvetően magyar alapanyagokból állnak, Magyarországhoz köthetők, de a kiírók javasolták Széchenyi István kedvelt alapanyagainak felhasználását is. A verseny fővédnöke Nagy István agrárminiszter volt.

Forrás: MTI


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.