Nyertes magyar sörök Londonban

Az Etyeki Sörmanufaktúra Princessin Edeck - Királyleányka Sparkling Ale söre ezüstérmet, a Just for fun - Rozsos dupla IPA (India Pale Ale) sör pedig bronzérmet nyert több mint 40 ország, csaknem 700 terméke között a londoni 26. International Beer Challenge versenyen - közölte a vállalat az MTI-vel.

A közlemény szerint a magyar vállalkozás Németország, Belgium, Nagy-Britannia vagy az utóbbi évtizedben az úgynevezett kraftsör piacot (kisüzemi, kézműves sör) letaroló Amerikai Egyesült Államok termékeivel versenyzett. Az Edeck sorozatot még 2019-ben indították el az Etyeki Kúriával, a most ezüstérmet nyert sört pedig a Nádas Borműhellyel közösen készítették - ismertette a cég. A bronzérmet nyert, szűretlen rozsos dupla IPA-ról azt írták, hogy a különleges maláták mellett a négyféle komló teszi a terméket tökéletessé. Az International Beer Challenge 2022 díjait egy gálaműsoron adták át a hétvégén Londonban - áll a közleményben.

Radányi Orsolya, főzdevezető, az Etyeki Sörmanufaktúra tulajdonosa az MTI-nek elmondta, hogy a családi vállalkozás 2015-ben alakult és négyen dolgoznak az etyeki telephelyen, ahol 12 féle terméket gyártanak. Hozzátette, hogy a cég azért is indul nemzetközi versenyeken, hogy megismerjék őket és ezzel beindulhasson az exporttevékenységük, ugyanis szeretnének külföldön terjeszkedni a jövőben. A vállalat saját tőkefinanszírozással folyamatosan fejlődik, 2022 elején például vásároltak egy alumíniumdoboz-töltő gépet a termelés növelése érdekében. A tulajdonos tájékoztatása szerint 2020-ban az éves nettó árbevételük mintegy 28 millió forint, 2021-ben csaknem 35 millió forint volt, 2022-ben pedig hozzávetőlegesen 38 millió forint lesz.

Forrás: MTI


Változóban az európai prémium borok piaca

Változóban az európai prémium borok piaca 

Trump vámpolitikája az európai prémium borok piacát is átalakítja.
Szezonnyitó piknik Noszvajon

Szezonnyitó piknik Noszvajon 

Májusban 10. alkalommal jönnek össze Noszvaj Síkfőkúton a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) éttermei és helyi borászatok, hogy egy könnyed, kötetlen hangulatú délutánon elvarázsolják a vendégeket.
Indul az idei Országos Borverseny

Indul az idei Országos Borverseny 

A nevezés április 7. és május 2. között zajlik, a bírálat pedig 2025. május 13-14-én a Danubius Hotel Heliában lesz.
Európa egyik legjobb borvidéke az Egri borvidék

Európa egyik legjobb borvidéke az Egri borvidék 

Nagy nemzetközi elismerést kapott a magyar borvidék: az Emerald Cruises friss felmérése szerint Eger Európa második legjobb borvidéke lett.
Carbonara maraton Itáliában

Carbonara maraton Itáliában 

Olaszország szerte kilencedik alkalommal ünnepelték a Carbonara napját.
Harmincegy tányér – egyszerre

Harmincegy tányér – egyszerre 

Egy felszolgáló olyan bravúrt mutat be, amitől még a legtapasztaltabb vendéglátósoknak is leesne az álluk.
Badacsonyi borászok: a hazai bortrendekről

Badacsonyi borászok: a hazai bortrendekről  

Minden keresett, ami buborékos. Emellett az Aperol, a Negroni, a gin-tonicos koktélok és az alkoholmentes, illetve gyümölcsös sörök fogyasztása jellemző.
Szlovákiában további telepeken terjed a járvány

Szlovákiában további telepeken terjed a járvány 

A ragadós száj- és körömfájás (RSzKF) járvány több helyen is felütötte a fejét.
Intézkedések a száj- és körömfájás megfékezésére

Intézkedések a száj- és körömfájás megfékezésére 

Összegyűjtöttük, eddig milyen szigorítások léptek érvénybe idehaza, hogy ne terjedjen tovább a vírus.
Borászati kalauz a Nyugat-Balaton kínálatából

Borászati kalauz a Nyugat-Balaton kínálatából 

Gyenesdiás új kiadványa a környék borászatait mutatja be.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.