„Most indultunk a versenyen negyedik alkalommal és ez az eddigi legjobb eredményünk. Az ezüstérem méltó jutalom az eddigi szenvedéseinkért. Mostmár csak azt kell kideríteni, milyen messze voltunk az aranyéremtől” – mondta Graham Tinsley, a Welsh National Culinary Team menedzsere. Hozzátette: „nagyon nehéz munka volt, hiszen átlagban három órát tudtunk aludni éjszakánként. Az akadályokhoz képest fantasztikusan szerepeltünk.” Akadályok alatt – mint ahogyan a www.vendeg.hu-n megírtuk - azt a pechsorozatot kell érteni, ami a verseny kezdete előtt a wales-i csapatot hátráltatta: először visszalépett a csapat két tagja, aztán a francia komposok sztrájkja miatt késett a felszerelésüket szállító kamion, aminek ráadásul Kölnbe is kellett egy kitérőt tennie, mert az egyik séf benne hagyta az útlevelét. (A kölni repülőtérről futár vitte Manchesterbe, ahol a tulajdonosa várta.) Ennyi volt, amiről korábban is tudni lehetett, az utolsó csapás az volt, hogy amikor a kamion megérkezett Erfurtba, kiderült, hogy a nehéz tárgyakat alig lehet belőle kipakolni. (www.costsectorcatering.co.uk)
Ezüstérmet nyert a balszerencsés wales-i csapat a szakácsolimpián
Az indulás előtt sokféle peches eseményt elszenvedni kényszerült wales-i csapat végül ezüstérmet nyert az erfurti szakácsolimpián.

Szigorítás az energiaitalok piacán
A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén
Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják
A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás
Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója
Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.

A világ tíz legjobb kávézója
Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre
Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában
Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat
A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.

Argentin borok Budapesten
Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.