„Most indultunk a versenyen negyedik alkalommal és ez az eddigi legjobb eredményünk. Az ezüstérem méltó jutalom az eddigi szenvedéseinkért. Mostmár csak azt kell kideríteni, milyen messze voltunk az aranyéremtől” – mondta Graham Tinsley, a Welsh National Culinary Team menedzsere. Hozzátette: „nagyon nehéz munka volt, hiszen átlagban három órát tudtunk aludni éjszakánként. Az akadályokhoz képest fantasztikusan szerepeltünk.” Akadályok alatt – mint ahogyan a www.vendeg.hu-n megírtuk - azt a pechsorozatot kell érteni, ami a verseny kezdete előtt a wales-i csapatot hátráltatta: először visszalépett a csapat két tagja, aztán a francia komposok sztrájkja miatt késett a felszerelésüket szállító kamion, aminek ráadásul Kölnbe is kellett egy kitérőt tennie, mert az egyik séf benne hagyta az útlevelét. (A kölni repülőtérről futár vitte Manchesterbe, ahol a tulajdonosa várta.) Ennyi volt, amiről korábban is tudni lehetett, az utolsó csapás az volt, hogy amikor a kamion megérkezett Erfurtba, kiderült, hogy a nehéz tárgyakat alig lehet belőle kipakolni. (www.costsectorcatering.co.uk)
Ezüstérmet nyert a balszerencsés wales-i csapat a szakácsolimpián
Az indulás előtt sokféle peches eseményt elszenvedni kényszerült wales-i csapat végül ezüstérmet nyert az erfurti szakácsolimpián.

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak
A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál
Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka
A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?
Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok
Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep
A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown
Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe
Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon
A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért
Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.