Februárban újra VinCE Budapest Wine Show

Hazai top borászatok mellett a borvilág nemzetközi sztárjai érkeznek február végén Budapestre, az 5. VinCE Budapest Wine Show-ra. Idén is híres évjáratokkal és az aukciók világával ismerkedhetnek a vendégek. Természetesen újdonságokkal, többek között a hazánkban debütáló Abrau-Durso pezsgőpincészettel készülnek a szervezők. 

A VinCE Budapest Wine Show idén is azt tűzte ki célul, hogy a hazai borvilágra irányítsa a figyelmet és találkozópontként rajzolja fel a borvilág térképére Budapestet. Közép-Európa legnagyobb boreseménye ebben az évben minden eddiginél több neves nemzetközi szakértőt, a Master of Wine Intézet tagjait, szerzőket és szaktekintélyeket lát majd vendégül, hogy a kiállításon a minőségi magyar borokat bemutatva újabb benyomásokat szerezzenek a hazai borszakma fejlődéséről és hírét vigyék a hazai borászoknak és szőlőfajtáinknak. A „borvilág jedilovagjai” és a több mint száz szakértő mellett a három nap során a borkedvelőket is új felfedezések, az előadásokon új ismeretek és szórakoztató programok várják.

 160 kiállító 1000 bora

A VinCE Budapest három napja alatt 160 kiállító több mint 1000 borát kóstolhatják a vendégek a Corinthia Hotelben. Az összes kiállított bor kóstolására szóló napijegyes megoldással az előző évek mintájára kényelmesen és kötetlenül folyhat a borvidékek és tételek felfedezése. Idén nem csak a borászokkal beszélgetve, de a Borkaszinóban is újabb ismereteket szerezhetnek az érdeklődők, a most debütáló programon interaktív játékokban próbálhatják ki magukat.

Non-stop tanulás

A sétáló kóstoló mellett mesterkurzusok és workshopok is várják a vendégeket, ahol nemzetközi és hazai szakértők mutatják be a legnevesebb termőhelyeket – köztük Burgundiát, Németország és Ausztria, a Kék Duna vagy épp a Balkán országainak borvidékeit, valamint a hazai top borokat. A VinCE ötödik évfordulójának alkalmából a nagyszerű évjáratok előtt tiszteleg – nagyszerű szakemberek és borok segítségével. Tíz hazánkba érkező Master of Wine (Franciaország, az Egyesült Királyság, Németország, Ausztria és Hollandia borszakértői), vagyis nemzetközi szaktekintély mutatja be egy-egy kedvenc évjáratát, míg a világhírű Sotheby’s aukciós ház szakembere ritkaságokról és történelmi rekordokról mesél.

További különlegesség, hogy idén távoli kávétermő régiók minőségi kávéival is megismerkedhet a nagyközönség André Hoinkis, a Douwe Egberts nemzetközi szakértőjének kalauzolásával, hozzá pedig brazil vagy indiai bort is kínálnak majd. (Minden előadás kóstolóval egybekötött, az erre szóló jegyek elővételben vásárolhatóak meg.)

Ragyogó programok az Oscar-díjátadó jegyében - francia és orosz pezsgővel

Az Oscar-gála hangulatot világsztárok borai hozzák majd el a bálterembe, többek között a Jolie-Pitt páros, Alonso és Sting borait, vagy Sofia Coppola, a rendezőnő pezsgőjét kóstolhatják a vendégek. Amíg az idei Oscar-díj jelöltjei felkészülnek a vasárnapi gálára, a Corinthia Hotelben folytatódnak a pezsgő programok. Pénteken a történelmi orosz pezsgő, az Abrau Durso debütál hazánkban, majd Márkus György, a legnagyobb hazai Champagne szakértő ajánlásával elegáns, chardonnay-ból készült tétekkel koccinthatunk. A szombati nap stílusosan a világ kedvenc champagne-házával, a filmszínház és az Oscar-gála pezsgőjeként is ismert Moët & Chandonnal indul.

A rendezvény pénteki napján egy hazánkban debütáló peszgő különlegesség kerül majd a figyelem középpontjába. II. Miklós cár kedvencével, az Abrau-Durso valódi (botrányoktól mentes) orosz pezsgővel ismerkedhetnek meg a vendégek. A kiváló orosz pezsgőt több, mint 140 éve készíti az Abrau Durso pezsgőpincészet a Fekete-tenger és a Kaukázusok közelében. A VinCE Budapest első pezsgős mesterkurzusának egyik előadója Fabien Lorenzen, az Abrau-Durso pincészet francia származású borásza lesz. 

 Előadást tart Tom Stevenson is, a régióra specializálódott, számos könyvet jegyző szakíró, aki a Veuve Cliquot ház magnum palackjaival illusztrája szavait. Vásárnap pedig a VinCE tesztjein ötcsillagos eredménnyel remekelő Alfred Gratien tételeit mutatja be hazánkba érkező borászuk.

Idén nem csak a poharak telnek meg

A szervezők további újítása, hogy vasárnap a neves borászok mellett végre a hazai séfek is reflektorfénybe kerülnek; a közönség előtt mérik majd össze tudásukat mind főételek, mind édességek terén. Aki pedig mozizós hangulatban folytatná az ismerkedést a gasztronómiával is, az mesterséf gourmet menüjével kísérve nézheti végig a szakácsok Oscarjaként ismert Bocus D’Or versenyről készült nagy sikerű dokumentumfilmet. A kiállítótérben sonkákat, kézműves sajtokat, levezetésként a Gerbeaud és a La Praliné édességeit ízlelhetik meg a látogatók.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.