Feláras fagyi az influenszereknek

Egy Los Angeles-i fagylaltozó tulajdonosa megelégelte, hogy standjánál rendre megjelennek az önjelölt Instagram-influenszerek, ingyen fagylaltot követelve.

A CVT Soft Serve tulajdonosa, Joe Nicchi eddig határozottan visszautasította az efféle kéréseket, ám most betelt nála a pohár, és ezúttal nyilvánosan küldte el őket – írja a The Guardian. Az Instagramon közzétett posztban ezt írta: „Elhatároztuk, hogy ezt immár hivatalosan is jelezzük. Nem érdekel, ha Influenszer vagy, sem a követőid száma. Soha nem kapsz tőlünk ingyen fagylaltot a közösségi médiában elhelyezett posztodért cserébe. Ez egy 4 dolláros termék – de neked 8 dollárodba kerül.”

Az #InfluencersAreGross taggel megjelent poszt persze gyorsan elterjedt, és már mémek is készültek belőle, miközben Nicchi standjánál sorban állnak azok, akik egyetértenek álláspontjával.

„Mi vagyunk az anti-influenszer influenszerek. Furcsa, de szerintem vicces. Remélem, mindez inspirál majd más kisvállalkozásokat is, hogy álljanak ki magukért, és küldjék el az embereket a francba” – mondta a The Guardiannak adott nyilatkozatában. Ugyanakkor persze megérti a promóció fontosságát, hiszen az alapvetően színészként dolgozó vállalkozó 2014-ben jövedelem-kiegészítési céllal nyitotta meg fagylaltozóját, és első food truckját egy reklámfilm forgatásáért kapott honoráriumából vette. A CVT neve egyébként az általa kínált három ízre – csokoládé, vanília és twist, vagyis a csavaros verzióra – utal, és a retro-jármű kimondottan fotogén, amivel az influenszerek érdeklődését is felkeltette. Eleinte csak néhány megkeresést kapott, majd számuk rohamosan nőtt, és végül már személyesen jelentkeztek nála. Egyszer egy színész asszisztense kért fagylaltot az egész stábnak, cserébe felajánlotta, hogy a híresség készítene egy fotót a truckról. Erre Nicchi azt válaszolta, hogy bár megtisztelő lenne, de nem biztos, hogy a fia iskolájában örülnének, ha a tandíjat celeb-fotókkal váltaná ki.

Szerinte a jelenségnek csak akkor lesz vége, ha az érintettek nyíltan nemet mondanak. Mindenesetre a poszt megjelenése óta a forgalom megduplázódott, Nicchi számos interjút adott, és instagramos követőinek száma is jelentősen megnőtt. A The Guardian újságírója is kipróbálhatta fagylaltját – de persze fizetett érte.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.