Feláras fagyi az influenszereknek

Egy Los Angeles-i fagylaltozó tulajdonosa megelégelte, hogy standjánál rendre megjelennek az önjelölt Instagram-influenszerek, ingyen fagylaltot követelve.

A CVT Soft Serve tulajdonosa, Joe Nicchi eddig határozottan visszautasította az efféle kéréseket, ám most betelt nála a pohár, és ezúttal nyilvánosan küldte el őket – írja a The Guardian. Az Instagramon közzétett posztban ezt írta: „Elhatároztuk, hogy ezt immár hivatalosan is jelezzük. Nem érdekel, ha Influenszer vagy, sem a követőid száma. Soha nem kapsz tőlünk ingyen fagylaltot a közösségi médiában elhelyezett posztodért cserébe. Ez egy 4 dolláros termék – de neked 8 dollárodba kerül.”

Az #InfluencersAreGross taggel megjelent poszt persze gyorsan elterjedt, és már mémek is készültek belőle, miközben Nicchi standjánál sorban állnak azok, akik egyetértenek álláspontjával.

„Mi vagyunk az anti-influenszer influenszerek. Furcsa, de szerintem vicces. Remélem, mindez inspirál majd más kisvállalkozásokat is, hogy álljanak ki magukért, és küldjék el az embereket a francba” – mondta a The Guardiannak adott nyilatkozatában. Ugyanakkor persze megérti a promóció fontosságát, hiszen az alapvetően színészként dolgozó vállalkozó 2014-ben jövedelem-kiegészítési céllal nyitotta meg fagylaltozóját, és első food truckját egy reklámfilm forgatásáért kapott honoráriumából vette. A CVT neve egyébként az általa kínált három ízre – csokoládé, vanília és twist, vagyis a csavaros verzióra – utal, és a retro-jármű kimondottan fotogén, amivel az influenszerek érdeklődését is felkeltette. Eleinte csak néhány megkeresést kapott, majd számuk rohamosan nőtt, és végül már személyesen jelentkeztek nála. Egyszer egy színész asszisztense kért fagylaltot az egész stábnak, cserébe felajánlotta, hogy a híresség készítene egy fotót a truckról. Erre Nicchi azt válaszolta, hogy bár megtisztelő lenne, de nem biztos, hogy a fia iskolájában örülnének, ha a tandíjat celeb-fotókkal váltaná ki.

Szerinte a jelenségnek csak akkor lesz vége, ha az érintettek nyíltan nemet mondanak. Mindenesetre a poszt megjelenése óta a forgalom megduplázódott, Nicchi számos interjút adott, és instagramos követőinek száma is jelentősen megnőtt. A The Guardian újságírója is kipróbálhatta fagylaltját – de persze fizetett érte.


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.