Az élen az üdítőitalgyártók ranglistáján

A  vállalatok fenntarthatósági teljesítményét mérő legfontosabb, globális mutató alapján Európában a Coca-Cola HBC áll az élen az üdítőitalgyártók ranglistáján. 

A 2019 Dow Jones Fenntarthatósági Index szerint a vállalat összességében 90 pontot kapott: maximális pontszámot ért el 11 kategóriában és további 9-ben mutatott fejlődést az elmúlt évben. Mindezek alapján, idén a vállalat a második helyet szerezte meg a globális ranglistán.

2018-ben ezek a fenntarthatósági intézkedések járultak hozzá a cég pontszámaihoz:

  • Elérte céljait a szén-dioxid-kibocsátás terén, hiszen a 2010-es értékhez képest 25 százalékkal csökkentette széndioxid kibocsátását a teljes értékláncán belül, két évvel hamarabb, mint ahogy azt előzetesen várta (a céldátum 2020 volt). Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 1,27 millió tonna szén-dioxid-kibocsátást takarított meg.
  • A dolgozói elkötelezettségi felmérésen 88 százalékos eredményt ért el, ami meghaladta a FTE 100 vállalatok átlagát.
  • A vezetői pozíciók 37 százalékát töltik be nők, a cél 2025-ig az 50 százalékos arány elérése.
  • A 3,237 millió eurónyi beszerzési költsége 98 százalékát helyben költi el, amivel a helyi foglalkoztatást és a helyi vállalkozásokat erősíti azokban az országokban, ahol jelen van. Emellett, 328 millió euró adót is fizet ezekben az országokban, ezzel támogatva az országok gazdaságát.
  • 2018-ban 7,9 millió eurót költött a helyi közösségeket támogató programokra. Ennek több mint egyharmadát fordította a legfontosabb társadalmi felelősségvállalási programjára, az #énjövőmre. Ez a program fiataloknak segít szert tenni a munkaerőpiacon keresett készségekre, képességekre.
  • A gyártásban, a palackozóhelyein összességében 22 százalékkal csökkentette a vízfelhasználását a 2010. évi értékhez képest.
  • A piacaikon újrafelhasznált elsődleges csomagoló anyagai 45 százalékát gyűjtötte vissza.

A Coca-Cola HBC 2018 szeptemberében hirdette meg 2025-ös fenntarthatósági céljait, amelyek hat fő területre koncentrálnak: a károsanyag-kibocsátás csökkentésére, a vízfelhasználás csökkentésére és a fenntartható vízgazdálkodásra, a Hulladékmentes Világ projektjére, az alapanyagai fenntartható forrásból való beszerzésére, az egészséges táplálkozásra, valamint a munkatársai és közösségei jólétére. A vállalásait itt tekinthetik meg részletesen. A Coca-Cola HBC fenntarthatósági teljesítményét más szervezetek is elismerték, mint amilyen a CDP Climate Disclosure, az MSCI ESG Rating és a FTSE4Good Index.


Komoly növekedési lehetőség előtt a pulykahús

Komoly növekedési lehetőség előtt a pulykahús 

A csökkenő kereslet ellenére továbbra is világélelmezési termék a pulykahús, és komoly növekedési lehetőségek előtt áll.
A név a régi, a tulajdonos és a megjelenés változott

A név a régi, a tulajdonos és a megjelenés változott 

Kívül-belül új ruhába öltöztetve, korábbi tulajdonosváltást követően, december 3-tól ismét várja vendégeit a Rómain a Cziniel Cukrászda.
Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása

A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása 

A régióról és a champagne készítés hagyományairól Kiszely Katalin a Champagne For You tulajdonosával beszélgettünk.
Vegán töltött káposzta és gulyásleves, glutén- és cukormentes bejgli

Vegán töltött káposzta és gulyásleves, glutén- és cukormentes bejgli  

Néhány a Csak a Mentes Karácsonyi Fesztiváljának sokszínű, egészséges kínálatából.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Taste Balaton 2025: Itt vannak az első programok – videóval

Taste Balaton 2025: Itt vannak az első programok – videóval 

Tíz nap a tó körül megismételhetetlen gasztro-kulturális élményekkel.
A pulyka reneszánsza a konyhában

A pulyka reneszánsza a konyhában 

A főzés és étkezés kétségtelenül összehozza az embereket, ezért is volt külön öröm, hogy a Magyar Pulykaszövetség meghívott minket egy közös főzésre a Gallicoop-pal a Chefparade konyhájába.
Megvan a világ legjobb sajtja

Megvan a világ legjobb sajtja 

Idén 47 országból 4786 különböző sajtot értékelt a 240 fős zsűri.
Badacsonyi sikerek a Vince gálán

Badacsonyi sikerek a Vince gálán 

Hazánk egyik legrangosabb boros elismerésén a győzteseket idén is a szakma és a közönség választotta ki.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.