Márton-nap hagyományosan a libaételek ünnepe, melynek eredete Szent Márton történetéhez köthető: a legenda szerint mikor a püspöki kinevezést hozó pápai követ elől a libák óljába bújt el, a libák hangos gágogása árulta el rejtekhelyét. E nap ételei az őszi termés, a bőséges lakomák és a gazdag, telt ízek ünnepét jelentik.
A Spago Budapest Márton-napi menüje tökéletesen tükrözi ezt az örökséget: a vacsoramenü első fogása egy ízletes libamáj trió, amely terrine, mousse és serpenyőben sült libamáj kombinációját kínálja, birsalma chutney és francia briós kíséretében. A főétel konfitált libacomb, amelyet krémes fehérbabos káposzta ragu, árpagyöngy és rozmaring tesz teljessé. A menü zárása sem marad el egy klasszikus újragondolása nélkül: a “Lúdláb szelet” étcsokoládé mousse és meggy kompót formájában jelenik meg.
„Az étterem Sunday Brunch kínálata is hű marad a Márton-napi hagyományokhoz, így azok is átélhetik ezt a gasztronómiai élményt, akik már november 10-én, vasárnap szeretnék felfedezni a libás fogásokat”
– mondja Szántó István séf, hozzátéve, hogy a menüben a hagyományos fogásokat egy csipetnyi modernséggel ötvözték, így az autentikus ízek mellett izgalmas meglepetéseket is kínálnak.