Márton-napi vacsorával készül a budapesti topétterem

A Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest impozáns épületében található Spago Budapest idén is különleges ajánlattal várja vendégeit Márton-nap alkalmából. November 11-én a liba kerül a középpontba, az étterem egy gondosan összeállított menüvel készül a jeles alkalomra, november 10-én pedig a Sunday Brunch fogásai adnak csavart a klasszikus ünnepi ízeknek.

Márton-nap hagyományosan a libaételek ünnepe, melynek eredete Szent Márton történetéhez köthető: a legenda szerint mikor a püspöki kinevezést hozó pápai követ elől a libák óljába bújt el, a libák hangos gágogása árulta el rejtekhelyét. E nap ételei az őszi termés, a bőséges lakomák és a gazdag, telt ízek ünnepét jelentik.


Fotó: Spago

A Spago Budapest Márton-napi menüje tökéletesen tükrözi ezt az örökséget: a vacsoramenü első fogása egy ízletes libamáj trió, amely terrine, mousse és serpenyőben sült libamáj kombinációját kínálja, birsalma chutney és francia briós kíséretében. A főétel konfitált libacomb, amelyet krémes fehérbabos káposzta ragu, árpagyöngy és rozmaring tesz teljessé. A menü zárása sem marad el egy klasszikus újragondolása nélkül: a “Lúdláb szelet” étcsokoládé mousse és meggy kompót formájában jelenik meg.

„Az étterem Sunday Brunch kínálata is hű marad a Márton-napi hagyományokhoz, így azok is átélhetik ezt a gasztronómiai élményt, akik már november 10-én, vasárnap szeretnék felfedezni a libás fogásokat”

– mondja Szántó István séf, hozzátéve, hogy a menüben a hagyományos fogásokat egy csipetnyi modernséggel ötvözték, így az autentikus ízek mellett izgalmas meglepetéseket is kínálnak.


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.