Márton-napi vacsorával készül a budapesti topétterem

A Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest impozáns épületében található Spago Budapest idén is különleges ajánlattal várja vendégeit Márton-nap alkalmából. November 11-én a liba kerül a középpontba, az étterem egy gondosan összeállított menüvel készül a jeles alkalomra, november 10-én pedig a Sunday Brunch fogásai adnak csavart a klasszikus ünnepi ízeknek.

Márton-nap hagyományosan a libaételek ünnepe, melynek eredete Szent Márton történetéhez köthető: a legenda szerint mikor a püspöki kinevezést hozó pápai követ elől a libák óljába bújt el, a libák hangos gágogása árulta el rejtekhelyét. E nap ételei az őszi termés, a bőséges lakomák és a gazdag, telt ízek ünnepét jelentik.


Fotó: Spago

A Spago Budapest Márton-napi menüje tökéletesen tükrözi ezt az örökséget: a vacsoramenü első fogása egy ízletes libamáj trió, amely terrine, mousse és serpenyőben sült libamáj kombinációját kínálja, birsalma chutney és francia briós kíséretében. A főétel konfitált libacomb, amelyet krémes fehérbabos káposzta ragu, árpagyöngy és rozmaring tesz teljessé. A menü zárása sem marad el egy klasszikus újragondolása nélkül: a “Lúdláb szelet” étcsokoládé mousse és meggy kompót formájában jelenik meg.

„Az étterem Sunday Brunch kínálata is hű marad a Márton-napi hagyományokhoz, így azok is átélhetik ezt a gasztronómiai élményt, akik már november 10-én, vasárnap szeretnék felfedezni a libás fogásokat”

– mondja Szántó István séf, hozzátéve, hogy a menüben a hagyományos fogásokat egy csipetnyi modernséggel ötvözték, így az autentikus ízek mellett izgalmas meglepetéseket is kínálnak.


Elfogadott idehaza a növényi alapú életszemlélet?

Elfogadott idehaza a növényi alapú életszemlélet? 

Nyitni kell  – ez volt a Budaörsön rencódezett Növényi Konferencia legfontosabb gondolata.
30 éves a METRO – méltó módon ünnepelt

30 éves a METRO – méltó módon ünnepelt 

Partnereivel és munkatársakkal ünnepelte a METRO Nagykereskedelem magyarországi fennállásának 30. évfordulóját a Millenárison, 2024. október 24-én.
Tojásválság Szlovákiában

Tojásválság Szlovákiában 

Brutál elszálltak az árak, és a jelek szerint nem ér véget a nehéz helyzet – az árak a hiány miatt tovább emelkedhetnek.
METRO: friss kutatás a vendéglátóipar helyzetéről

METRO: friss kutatás a vendéglátóipar helyzetéről 

Partnereit kérdezte a METRO.
Csődvédelmi eljárás alatt az ismert amerikai étteremlánc

Csődvédelmi eljárás alatt az ismert amerikai étteremlánc 

A problémák nem csak hazánkban jelentkeztek.
Meglepő döntés egy budapesti kávézó esetén

Meglepő döntés egy budapesti kávézó esetén 

Különleges ízvilággal és egy érdekes kísérlettel várja a vendégeket a budapesti Vivina's Cafe & Roastery.
Indul a kulináris körutazás Siófokon

Indul a kulináris körutazás Siófokon 

Egy kellemes hétvégi íz élményt ígér az idei utolsó GasztroFok állomás november 8-10. között Siófokon és környékén.
Jön a Libabőr Fesztivál

Jön a Libabőr Fesztivál 

Márton-napi hagyományok és az újbor ünnepe országszerte.
Egy teljes liba felhasználásának fortélyai

Egy teljes liba felhasználásának fortélyai  

Márton-napi hagyományok és fenntartható főzés Nagy Szabolcs séf iránymutatásával.
Brutális méretű szőlőlopás a Balaton-felvidéken

Brutális méretű szőlőlopás a Balaton-felvidéken 

Ismét szőlőtolvajok áldozata lett egy balaton-felvidéki borász, aki ezzel a fájdalmas akcióval most több millió forintos kárt könyvelhet el.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.