Fiatal borászok kóstoltatnak

Négy napig a fiatal borászoké lesz a budapesti Szent István tér, ahol a II. Junibor Borünnep keretében csütörtöktől vasárnapig 29 pincészet csaknem százféle borral várja a közönséget.

A fiatal borászokat tömörítő Junibor Egyesület és a DiVino borbár által közösen rendezett fesztiválon az egyesület tagborászai kóstoltatják boraikat a Szent István-bazilika előtt. A négy nap során megválasztják Az Év Juniborászát, a legnépszerűbb fiatal borász pedig közönségdíjban részesül - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
    Mint közölték, a borünnep koncepciója az, hogy a "juniborászok" bemutassák: a magyar bor méltó kihívója a népszerű, külföldi boroknak.
    "Célunk, hogy a rendezvényen megélt kóstolási tapasztalatok nyomán a magyar és külföldi vendégek az év többi napján is szívesen nyúljanak a boltok polcain a magyar termékekért, ellátogassanak a bortermelő vidékeinkre. Az idei borünnepen is a főszereplők a juniborászok, amely közösség jól reprezentálja Magyarország bortermelő vidékeit" - hangsúlyozzák a szervezők.
    A belépés a Junibor Borünnepre ingyenes lesz, míg a DiVino borbárban szombat délután megtartott kísérőprogram  - melyen az összes tagborász bemutatja kedvenc borát - belépőjének megvásárlásával a résztvevők teljes egészében a Junibor Egyesületet támogatják.
    A borünnep részletes programja a www.juniborunnep.hu honlapon érhető el.

Forrás: Élelmiszer Online


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.