Junibor ünnep már negyedszer
Idén, augusztus 25-28 között már negyedszer lesz Junibor Ünnep, ahol négy napig lesz lehetőség a Szent István téren elhelyezett házikókba kitelepült összes juniborász boraiból kóstolni, illetve a legmenőbb street-food ételekből falatozni. Kezdődik a szüretre való felkészülés, sok helyen a már tart is – így a borászok egy része személyesen nem tud jelen lenni. Minden nap lesz azonban fogadóóra a téren, ahol minden juniborász feltűnik majd. A pontos beosztásról az esemény weboldalán és a Facebookon lehet tájékozódni.
Kedvencek kóstolója
A fesztivál ideje alatt, szombaton az egyesület tagjai egy zártkörű eseményen, a Zöldszüreten megtartják a felvételre jelentkezők borainak kóstolóját. Ezek után pedig a téren zajlik majd a Kedvencek kóstolója az összes juniborász részvételével. A Kedvencek kóstolójához a belépőt jelentő karszalagot a rendezvény társszervezőjénél, a juniborok kiemelt forgalmazójánál, a DiVinoban lehet megvásárolni. A kóstoló során mindenki egy-egy kedvenc tételét mutatja be, szóval érdemes csatlakozni!
Fiatal borászok szakmai fejlődése a cél
A Junibor Egyesület azzal a céllal alakult, hogy a fiatal borászok szakmai fejlődését biztosítsa, segítse a munkát és fórumot adjon a tapasztalatcserének. Az egyesület tagjává az a 35 év alatti szakember válhat, aki elkötelezi magát a minőségi borkészítés, kulturált borfogyasztás mellett. Ezt a felvételkor már igazolnia is kell saját készítésű boraival. A tagság 40 éves korig tart, de az egyesületből „kiöregedők” akkor sem vállnak el egymástól, hiszen csak a szavazati jogot veszíti el a rangidős „tiszt” és a jövőben is ugyanúgy részt vesz az eseményeken, véleményt mond és aktív tagja az egyesületnek, hiszen az alapértékek nem függnek az életkortól.
Forrás: Borászportál.hu
Forrás: Vendég&Hotel Online