Fiatal borászok ünnepe a Bazilikánál

Idén is a Szent István téren, a Bazilika előtt körbesétálva lehet mejd megkóstolni az ország legizgalmasabb 32 fiatal borászának borait hétvégén: 4 napos borünneppel vár a Junibor az ország egyik legszebb terén.

Junibor ünnep már negyedszer

Idén, augusztus 25-28 között már negyedszer lesz Junibor Ünnep, ahol négy napig lesz lehetőség a Szent István téren elhelyezett házikókba kitelepült összes juniborász boraiból kóstolni, illetve a legmenőbb street-food ételekből falatozni. Kezdődik a szüretre való felkészülés, sok helyen a már tart is – így a borászok egy része személyesen nem tud jelen lenni. Minden nap lesz azonban fogadóóra a téren, ahol minden juniborász feltűnik majd. A pontos beosztásról az esemény weboldalán és a Facebookon lehet tájékozódni.

Kedvencek kóstolója

A fesztivál ideje alatt, szombaton az egyesület tagjai egy zártkörű eseményen, a Zöldszüreten megtartják a felvételre jelentkezők borainak kóstolóját. Ezek után pedig a téren zajlik majd a Kedvencek kóstolója az összes juniborász részvételével. A Kedvencek kóstolójához a belépőt jelentő karszalagot a rendezvény társszervezőjénél, a juniborok kiemelt forgalmazójánál, a DiVinoban lehet megvásárolni. A kóstoló során mindenki egy-egy kedvenc tételét mutatja be, szóval érdemes csatlakozni!

Fiatal borászok szakmai fejlődése a cél

A Junibor Egyesület azzal a céllal alakult, hogy a fiatal borászok szakmai fejlődését biztosítsa, segítse a munkát és fórumot adjon a tapasztalatcserének. Az egyesület tagjává az a 35 év alatti szakember válhat, aki elkötelezi magát a minőségi borkészítés, kulturált borfogyasztás mellett. Ezt a felvételkor már igazolnia is kell saját készítésű boraival. A tagság 40 éves korig tart, de az egyesületből „kiöregedők” akkor sem vállnak el egymástól, hiszen csak a szavazati jogot veszíti el a rangidős „tiszt” és a jövőben is ugyanúgy részt vesz az eseményeken, véleményt mond és aktív tagja az egyesületnek, hiszen az alapértékek nem függnek az életkortól.

Forrás: Borászportál.hu

Forrás: Vendég&Hotel Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.