Fiatal borászok ünnepe a Bazilikánál

Idén is a Szent István téren, a Bazilika előtt körbesétálva lehet mejd megkóstolni az ország legizgalmasabb 32 fiatal borászának borait hétvégén: 4 napos borünneppel vár a Junibor az ország egyik legszebb terén.

Junibor ünnep már negyedszer

Idén, augusztus 25-28 között már negyedszer lesz Junibor Ünnep, ahol négy napig lesz lehetőség a Szent István téren elhelyezett házikókba kitelepült összes juniborász boraiból kóstolni, illetve a legmenőbb street-food ételekből falatozni. Kezdődik a szüretre való felkészülés, sok helyen a már tart is – így a borászok egy része személyesen nem tud jelen lenni. Minden nap lesz azonban fogadóóra a téren, ahol minden juniborász feltűnik majd. A pontos beosztásról az esemény weboldalán és a Facebookon lehet tájékozódni.

Kedvencek kóstolója

A fesztivál ideje alatt, szombaton az egyesület tagjai egy zártkörű eseményen, a Zöldszüreten megtartják a felvételre jelentkezők borainak kóstolóját. Ezek után pedig a téren zajlik majd a Kedvencek kóstolója az összes juniborász részvételével. A Kedvencek kóstolójához a belépőt jelentő karszalagot a rendezvény társszervezőjénél, a juniborok kiemelt forgalmazójánál, a DiVinoban lehet megvásárolni. A kóstoló során mindenki egy-egy kedvenc tételét mutatja be, szóval érdemes csatlakozni!

Fiatal borászok szakmai fejlődése a cél

A Junibor Egyesület azzal a céllal alakult, hogy a fiatal borászok szakmai fejlődését biztosítsa, segítse a munkát és fórumot adjon a tapasztalatcserének. Az egyesület tagjává az a 35 év alatti szakember válhat, aki elkötelezi magát a minőségi borkészítés, kulturált borfogyasztás mellett. Ezt a felvételkor már igazolnia is kell saját készítésű boraival. A tagság 40 éves korig tart, de az egyesületből „kiöregedők” akkor sem vállnak el egymástól, hiszen csak a szavazati jogot veszíti el a rangidős „tiszt” és a jövőben is ugyanúgy részt vesz az eseményeken, véleményt mond és aktív tagja az egyesületnek, hiszen az alapértékek nem függnek az életkortól.

Forrás: Borászportál.hu

Forrás: Vendég&Hotel Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.