Filozofikus bortételek randevúja a gasztronómiával

Mindenkit vár egy hangulatos estére az Ízlelő családbarát étterem.

Különleges program lesz 2014. november 7-én, péntek este 18.30-tól az Ízlelő családbarát étteremben: Szekszárd egyik emblematikus borásza, a 2011-ben az Év Bortermelőjének megválasztott Vida Péter látogat az étterembe egy este erejéig.

Ha már eljön, magával hozza különleges ízvilágú borait, egyben a vendégek megismerhetik semmihez sem hasonlítható hitvallását és gondolatait, a borok világához való viszonyát.

A gasztronómiai találkozó másik résztvevője ezúttal is az a budapesti vendégséf, Barka Áron (az elit Chaine des Rotisseurs tagja, az ARAZ Étterem chef de cuisine-je), akinek nagysikerű borvacsoráját már élvezhették, akik szeptemberben is részt vettek a boresten. Ezúttal is ő álmodta meg azokat a fogásokat, amelyeket Both Sándor mesterszakáccsal és munkatársaival együtt készít el a vendégek részére.

Az étel- és italsor:

Rosé 2013.
Húsleves gazdagon öreg Sherryvel

Öregtőkék Kadarkája 2012.
Pulyka ravioli paprikás mártással szifonból

Bikavér 2012.
Pikáns meggyes szárnyas májragu tésztakosárban

Hidaspetre Kékfrankos 2011.
Borskéregben sült hátszín karotta krémmel és pirított erdei gombával

La Vida Merlot 2011.
Rózsás étcsokoládé ganache

Részvételi díj: 7.500Ft/fő (október 31-ig történő jelentkezés és befizetés esetén), ezt követően 8.500Ft/fő

Jelentkezés és további információ:

74/512-048
[email protected]

Cím: 7100 Szekszárd, Bartina u. 12/A


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.