Filozofikus bortételek randevúja a gasztronómiával

Mindenkit vár egy hangulatos estére az Ízlelő családbarát étterem.

Különleges program lesz 2014. november 7-én, péntek este 18.30-tól az Ízlelő családbarát étteremben: Szekszárd egyik emblematikus borásza, a 2011-ben az Év Bortermelőjének megválasztott Vida Péter látogat az étterembe egy este erejéig.

Ha már eljön, magával hozza különleges ízvilágú borait, egyben a vendégek megismerhetik semmihez sem hasonlítható hitvallását és gondolatait, a borok világához való viszonyát.

A gasztronómiai találkozó másik résztvevője ezúttal is az a budapesti vendégséf, Barka Áron (az elit Chaine des Rotisseurs tagja, az ARAZ Étterem chef de cuisine-je), akinek nagysikerű borvacsoráját már élvezhették, akik szeptemberben is részt vettek a boresten. Ezúttal is ő álmodta meg azokat a fogásokat, amelyeket Both Sándor mesterszakáccsal és munkatársaival együtt készít el a vendégek részére.

Az étel- és italsor:

Rosé 2013.
Húsleves gazdagon öreg Sherryvel

Öregtőkék Kadarkája 2012.
Pulyka ravioli paprikás mártással szifonból

Bikavér 2012.
Pikáns meggyes szárnyas májragu tésztakosárban

Hidaspetre Kékfrankos 2011.
Borskéregben sült hátszín karotta krémmel és pirított erdei gombával

La Vida Merlot 2011.
Rózsás étcsokoládé ganache

Részvételi díj: 7.500Ft/fő (október 31-ig történő jelentkezés és befizetés esetén), ezt követően 8.500Ft/fő

Jelentkezés és további információ:

74/512-048
[email protected]

Cím: 7100 Szekszárd, Bartina u. 12/A


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.