Az 1996-ban alapított Cooperative of Artisans, Designers and Artists in Fiskars (a Fiskarsi Kézművesek, Designerek és Művészek Szövetsége) tagjainak munkáiból válogató tárlat a Design Terminál felső szintjén szeptember 28. és október 28. között várja a látogatókat; a kiállításon látott tárgyak közül több meg is vásárolható a Hybridart Design Shop & Caféban egy hónapig működő Onoma pop-up üzletben.
A Fiskars Village életében a dizájn és a művészetek mellett a gasztronómia is fontos szerepet játszik. A művészfaluban működő Fiskars Wärdshusnak köszönhetően a kortárs finn és skandináv gasztrokultúrával ismerkedhetnek az érdeklődők a fesztivál első napján nyíló, majd október 21-ig a Szabadság téri Hütte Caféban működő pop-up étteremben, amelyet finn formatervezők munkáival és dizájnklasszikusokkal rendeznek be. A Wärssy pop-up étteremben kínált ételeket a Slow Food és a Slow Dining alapelvei szerint, friss alapanyagokból, helyben készíti Patrick Karlsson chef. (Borászportál)