Food truck egy elit étteremben?

Igen, valóban van ilyen. Éspedig Bécsben. Egy étterem, ahol a mozgóárus nem járja az utcát, hanem egy helyben áll. Egyedülálló kezdeményezés a városban, food-truck zárt térben. Szokatlan az ilyesmi ezen a környéken. A konyháját ráadásul nem is akárki, hanem egy gourmetszakács viszi.

Bécs központjában, a Dorotheergassén található Blue Mustrad az egyik legrégebbi bár. Nagy a renoméja, remek a konyhája, a világ több ízét az asztalra varázsolja. Már a dizájnja is rendhagyó, 600 itáliai villanykörte tölti be fénnyel a teret, a bárpult mögötti impozáns gótikus ívek díszelegnek, keleties hangulatot kölcsönözve az étteremnek. Otthonosan érzi magát az ember ebben a meglepő és elegáns miliőben. Szóval épp ide, ebbe az elit lokálba, annak is az előterébe álmodta meg a tulajdonos e különleges kombót.

A lakókocsi, a truck nem hat zavaróan, olyan, mintha mindig itt állt volna, holott valóban új keletű találmány a városban. Igazi nagy előnye, hogy télen, nyáron üzemel, és könnyen megtalálja az ember. De nem csak ez az egyetlen szokatlan dolog, az is rendhagyó, hogy a látszatra egyszerű konyhában valódi ínyenc falatok, gourmet ételek készülnek. Itt kérem, semmi sem hagyományos. Sem a hely, sem a séf, sem a menü. Akkor vegyük sorra, mi benne a menő.

Először is a séf, akit szólíthatunk Molnár Gáborként. Aki bejárta a fél világot, otthon és külföldön tanulta a szakmát, ellesett mindent, amit csak lehetett, ráadásul a legmenőbb helyeken, Münchentől Párizson át, még Svájcban is mélyítette tudását, de hogy még nagyobbat mondjunk, részt vett és hazánkat képviselte egykor Lyonban a Bocuse d`Oron. Tőle ne várjunk átlagos, semmitmondó ételeket, hiszen a név, a renomé kötelez. Ahogy mondja, kihívás volt számára ez a konyha. A benti étterembe jelentkezett, de elkésett, mert ott nemrégiben stábot cseréltek.

A bártulajdonos azonban szimatot fogott, nem hagyta elmenni a magyar szakácsot, megkérte gondolja át, talán vinné-e a truck street-foodos konyháját. Ez ám az igazi kihívás. Gábornak nemcsak a Bécsben nagyon menő menü volt új, de az is érdekesnek tűnt, hogy közvetlenül csekkolhatja, a vendégek arcán rögtön látja, miként reagálnak az újításaira. Abból pedig akad bőven, mert semmi sem az, aminek látszik, vagy legalábbis olyan rafinált módon készül, hogy nemcsak enni, de a kulisszatitkokat megtudni is érdekfeszítő élmény.

becsifekete.hu


Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme 

Az Alelí egy mediterrán vidékeken őshonos dísznövény - ezt a nevet adta a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett sztárséf, Dani García, aki Budapesten nyitotta meg brandjének legújabb egységét.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.