Formalinban úszó tehén

Damien Hirst az egyik legfelkapottabb, legellentmondásosabb és a Sunday Times felmérése szerint egészen biztosan a legjobban kereső és legmasszívabb vagyonnal rendelkező brit kortárs művész, aki a siker érdekében nem riad vissza semmitől - írja a Pazar Cuccok.

Hirst munkáinak kedvelt és visszatérő motívuma a halál. Legismertebb munkája egy 18 századi ásatáskor előbukkant emberi koponya, mely 8601 db gyémánttal kirakva végül 100 millió dollárért (23 mrd Ft) kelt el egy 2008-as árverésen. Az összegnek kevesebb,mint az egyharmada a gyémánt piaci értéke, a másik két harmad a koponya és a „hozzáadott érték”.

Másik főszereplőnk Mark Hix étteremtulajdonos, aki nagyon tudhat valamit, hiszen a válság évei alatt létrehozott éttermei közül mind a hét instant sikerré nőtté ki magát. Legújabb projektje a London keleti részén, a Rivington streeten lévő Tramshed étterem, mely egy használaton kívüli trafóházból került kialakításra.

Az újonnan megnyitott étterem központi belső dekorációjának elkészítésével Damien Hirstet bízta meg. Hirst nem hazudtolta meg önmagát, a „Cock and Bull” címen futó installáció képében egy formalinnel teli akváriumban úszó életnagyságú preparált szarvasmarha, hátán egy kakassal sokkolja az étterem művészetértő közönségét. A választás nem teljesen fogalom nélküli, hiszen az étterem étlapján csak marha és csirke ételeket találhatunk, de amíg egy tengerparti étteremben megszokott, hogy az akváriumban úszó halak és homárok közül választjuk ki a vacsoránkat, addig ez egy szarvasmarha esetében már nem olyan hétköznapi, mely ráadásul már nem is él.

Hirst egy bónusz festménnyel is meglepte az éttermet vagy pusztán csak valami színes, vicces alkotással próbálta enyhíteni a formalinban úszó állati tetemek által keltett éttermi hangulatot. Így született meg a „Cow and Chiken” című festmény, mely a Cartoon Networkön a 90-es évek végén futó, azonos nevű sorozat két főhősét ábrázolja, a tehenet és a csirkét. (forrás: Pazar Cuccok)


Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.