Főzz, egyél, bulizzál!

Persze, megint nem olvastam el rendesen a meghívót, és valahogy úgy képzeltem, profi szakácsok főznek majd finomakat a konyhán, a meghívott vendégek meg - a Quaestor Csoport üzleti partnerei és néhányan média világából -kuktáskodnak egy keveset, és máris ülhet asztalhoz mindenkii, mert jöhet a vacsorára szánt többféle fogás.

Azonban június 4-én este, a GastroArt-Elektrolux Élménykonyhán ehhez képest alaposan megfordult a világ: két vidéki szállodából– Győrből és Mátráházáról – érkezett profi szakácscsapat csak segítette a főzést, a tűzhelyek körül a fakanalakkal valójában a vendégek tüsténkedtek.

 Többféle étel elkészítése közül lehetett választani. A győriek által preferált szigetközi marinált ponty madársalátával, jégcsapretek carpaccio-val már a nevében elrémített, valahogy úgy képzeltem, ha addig nem engednek ki a főzéshez egyébként tökéletesen felszerelt élménykonyháról, amíg nincs kész, mondjuk, a jégcsapretek carpaccio, akkor lehet, akár egy hétre is ottragadok.

 Inkább a könnyűnek látszó, mátraiiak által (melegen) ajánlott erdei gombalevest választottam, azt gondoltam, ezzel azért tán nem tévedhetek olyan nagyot. Bár azt azért nem gondoltam volna, hogy egy valamire való gombalevesbe tennék babérlevelet (nem is egyet!), ahogy a recept alapján a mátrai séf ajánlotta.

 A mi csapatunk különben a következőket állította elő: mátrai szarvas sonka, utána az említett leves, majd hálóban sült sertés szüz cukkini lángossal és zöldségekkel és desszertként túró „Raffaello”. Ne kérdezze tőlem senki, mi lehet ez a desszert, mert csak azt láttam, hogy a HR-esek világából érkezett (szerencsére a konyha világában is otthonosan mozgó) csapattársaim egyre csak görnyednek mindenféle epergombócok, meg rebarbara öntet fölött.

A másik csapat lime habját viszont kóstoltam: isteni volt. Ők egyébként előtte csirkemellet burgonyahajóval (!!) tálaltak fel, és szárnyas velouté-t is készítettek hozzá (ez utóbbit, ha agyonvernek, sem tudnám pontosan elmagyarázni, hogy vajon mi a csuda lehet...)

Mindegy, a lényeg, hogy végül minden időre elkészült, és az egyre magasabbra hágó jókedvben, maga a LIFESTYLE HOTEL MÁTRA****superior igazgatója, a ház főszakácsa, valamint az ETO PARK HOTEL**** főszakácsa és helyetteseik, és a Quaestor Csoport marketing managere szervírozták a vidám, felszabadult és a tűzhelytől végre elszabadult társaságnak az igazán megérdemelt, finom vacsorát, és szedték le a terítéket.

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.