Francia dominancia a Decanter World Wine Awards-on

A kiosztott 238 aranyéremből 46 jutott a gall borászoknak. A magyarok 3 arany-, 20 ezüst-, és 25 bronzéremmel zártak.

A francia borok vitték haza a legtöbb érmet a Decanter World Wine Award 2011-es versenyéről. A megszerezhető aranyérmek ötöde került a gall borászok birtokába, őket az olaszok követik 31 elsőséggel, de a del-afrikaiak és az ausztrálok is joggal lehetnek büszkék 26 illetve 25 aranyérmükre. A magyar versenyzők közül aranyérmet szerzett a Béres Tokaji Aszú 6 Puttonyos 2007, a Heumann és Heimann U és I (évjárat nélkül), valamint a Sauska Villányi Cuvée 11 2007.

Az idei esztendőben négy magyarországi regionális díj (Regional Trophy) került odaítélésre. A Magyar vörös borok 10 font felett kategóriát a Sauska pincészet 2007-es Villányi Cuvée 7 bordeaux-i stílusú házasítása nyerte, a Szent István Korona Etyeki Irsai Olivér 2010 a Magyar fehér borok 10 font alatt kategória győztese lett. Bár csak adminisztratív tévedés volt a kategorizálás, ha már így alakult, a Tokajicum Borház Tokaji 2009-es Darázskő Furmintja megnyerte a Magyar fehér borok 10 font felett kategóriát. A Magyar édes borok 10 font felett kategóriájának első helyén a Dobogó Pincészet 2006-os, 6 puttonyos Tokaji Aszúja végzett.

A Decanter World Wine Award 2011-es versenyén 44 ország 12525 tétele versenyzett, aranyérmet 18 ország szerzett.

 

Aranyérmet idén a Béres Tokaji Aszú 6 Puttonyos 2007, a Heumann és Heimann U és I (évjárat nélkül), valamint a Sauska Villányi Cuvée 11 2007 hozott el Londonból; ezüstéremben a Béres Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2006, a Borpalota Fríz Mátrai Hárslevelű 2008, a Dobogó Pincészet Tokaji Furmint 2009, a Füleky Tokaji Aszú 6 puttonyos 2007, a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok Tokaji Aszú 6 puttonyos 2006, a Heumann Villányi Cabernet Franc 2008, a Liszkay Pangyéri Szűz Cabernet franc 2008, a Moonvalley Wines Tokaji Signature 2006, a Moonvalley Wines Tokaji Zéta Szamorodni Sweet 2007, a Royal Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2007, a Royal Tokaji Late Harvest 2009, a Sauska Tokaj Cuvée 113 2009, a St. Andrea Örökké Egri fehér 2009, a Tokaj Kereskedőház Tokaji Furmint 2010, a Tokaj Kereskedőház Tokaji Késői Arany 2009, a Törley Chardonnay Brut 2006, a Varga Pincészet Aranymetszés Badacsonyi Olaszrizling 2009, a Vylyan Gombás Pinot Noir 2008, a Vylyan Pinot Noir 2008 és a Vylyan Villányi Syrah 2008 részesült.

Bronzéremmel huszonöt magyar bort - Campanula Pinot Grigio 2010, Campanula Pinot Grigio pezsgő, Campanula Pinot Noir Rosé pezsgő, Chapel Hill Pinot Grigio Brut pezsgő, Disznókő Pincészet Tokaji Aszú 5 puttonyos 2007, Disznókő Pincészet Tokaji Late Harvest 2009, Eszterbauer Borászat Mesterünk Szekszárdi Cuvée 2008, Eszterbauer Borászat Tivald Szekszárdi Cabernet sauvignon 2008, Francois President Brut 2007, Francois President Rosé Brut 2006, Gere Tamás és Zsolt Aureus 2007, György Villa Villányi Merlot 2007, Hungaria Grande Cuvée Brut pezsgő, Hungaria Irsai Olivér Doux pezsgő, Kovács Nimród Borászat Egri Chardonnay Battonage 2008, Kovács Nimród Borászat Egri Furmint 2009, Kovács Nimród Borászat Egri Pinot Noir 2007, Kreinbacher Birtok St. Ilona Somlói Furmint, Liszkay Pangyéri Szűz Cabernet sauvignon 2008, Patricius Tokaji Sárga Muskotály 2009, Royal Tokaji Furmint 2009, Sauska Tokaji Aszú 6 puttonyos 2003, St. Andrea Hangács Egri Bikavér 2008, Villa Sandahl Golden Line Badacsonyi Rhine Riesling 2008, Wunderlich Cassiopeia Syrah 2008 - jutalmazott idén a Decanter World Wine Awards zsűrije.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.