Füstölgő bájitalok, kígyós-békás fagylalt shake és vajsörös forró csoki

Igen, jól látja: a Harry Potter univerzum desszertkülönlegességei kerülnek terítékre - a SUGAR! a fentieken kívül nyolcféle süteménnyel és kétféle menüvel varázsolja el az édességimádókat e héten péntektől vasárnapig.

Idén újra megrendezi a Sugar! cukrászda nagy közönségkedvencüket, a Harry Potter-napokat – január 12. és 14. között a legvarázslatosabb kollekcióval várnak mindenkit - olvastuk a We Love Budapesten.

A Harry Potter univerzum varázsdesszertjei / Fotó: SUGAR!
A Harry Potter univerzum varázsdesszertjei / Fotó: SUGAR!

Ezen az eseményen nemcsak új süteményekkel, menükkel és shake-ekkel találkozhatunk, de megkóstolhatjuk a füstölgő bájitalaik egyikét is. Idén nyolcféle süteménnyel készül a belvárosi cukrászda, de lesz kígyós-békás fagyishake, vajsörös forró csokoládé, Harry Potter-es macaronok, óriás macaronszendvics és kétféle menü is, amik mellé még Harry Potter-ajándékokkal is készülnek - sőt, a gluténérzékenyek is találnak majd néhány varázslatos finomságot!

Harry Potter - menü / Fotó: SUGAR!
Harry Potter - menü / Fotó: SUGAR!

Olyan vicces és különleges desszerteket kaphatunk majd náluk, mint például a mandragóra – ennek a mágikus növénynek a sikolya halálos lehet, ezért a leggondosabb kezek készítették, belgaétcsokoládé-mousse-ból, csokis mandulás keksszel és cukortragant dísszel.

A Griffendél ház színeiben készült színes piskóták közé töltött vaníliás vajkrém kerül, puha málnazselével, cukortragant bevonattal és szárított cukordísszel. 

Harry Potter - aranycikesz - ahogy a SUGAR! kínálja / Fotó: SUGAR!
Harry Potter - aranycikesz - ahogy a SUGAR! kínálja / Fotó: SUGAR!

Az aranycikesz egy gluténmentes desszert – a kviddics legkisebb és leggyorsabb labdáját egy arany fehércsokoládé-gömbbe zárták,  gianduja- (mogyorós tejcsoki) krémmel, gluténmentes, lágy mogyorós piskótával és gianduja-tejszínkrémmel töltve. A varázsseprűt  gesztenyekrémből formázták meg, melybe eklertésztába töltött vaníliás, mascarponés tejszínkrémet és amarena meggyet töltöttek, és sós ropival kínálják.

Harry Potter desszertek / Fotó: SUGAR!
Harry Potter desszertek / Fotó: SUGAR!

Harry Potter Box pedig egy varázsdobozba összegyűjtve tartalmazza a Harry Potter-napok ikonikus süteményeit, emellett, ha megszomjaznánk, különböző mágikus shake-eket is találunk.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.