Füstölgő bájitalok, kígyós-békás fagylalt shake és vajsörös forró csoki

Igen, jól látja: a Harry Potter univerzum desszertkülönlegességei kerülnek terítékre - a SUGAR! a fentieken kívül nyolcféle süteménnyel és kétféle menüvel varázsolja el az édességimádókat e héten péntektől vasárnapig.

Idén újra megrendezi a Sugar! cukrászda nagy közönségkedvencüket, a Harry Potter-napokat – január 12. és 14. között a legvarázslatosabb kollekcióval várnak mindenkit - olvastuk a We Love Budapesten.

A Harry Potter univerzum varázsdesszertjei / Fotó: SUGAR!
A Harry Potter univerzum varázsdesszertjei / Fotó: SUGAR!

Ezen az eseményen nemcsak új süteményekkel, menükkel és shake-ekkel találkozhatunk, de megkóstolhatjuk a füstölgő bájitalaik egyikét is. Idén nyolcféle süteménnyel készül a belvárosi cukrászda, de lesz kígyós-békás fagyishake, vajsörös forró csokoládé, Harry Potter-es macaronok, óriás macaronszendvics és kétféle menü is, amik mellé még Harry Potter-ajándékokkal is készülnek - sőt, a gluténérzékenyek is találnak majd néhány varázslatos finomságot!

Harry Potter - menü / Fotó: SUGAR!
Harry Potter - menü / Fotó: SUGAR!

Olyan vicces és különleges desszerteket kaphatunk majd náluk, mint például a mandragóra – ennek a mágikus növénynek a sikolya halálos lehet, ezért a leggondosabb kezek készítették, belgaétcsokoládé-mousse-ból, csokis mandulás keksszel és cukortragant dísszel.

A Griffendél ház színeiben készült színes piskóták közé töltött vaníliás vajkrém kerül, puha málnazselével, cukortragant bevonattal és szárított cukordísszel. 

Harry Potter - aranycikesz - ahogy a SUGAR! kínálja / Fotó: SUGAR!
Harry Potter - aranycikesz - ahogy a SUGAR! kínálja / Fotó: SUGAR!

Az aranycikesz egy gluténmentes desszert – a kviddics legkisebb és leggyorsabb labdáját egy arany fehércsokoládé-gömbbe zárták,  gianduja- (mogyorós tejcsoki) krémmel, gluténmentes, lágy mogyorós piskótával és gianduja-tejszínkrémmel töltve. A varázsseprűt  gesztenyekrémből formázták meg, melybe eklertésztába töltött vaníliás, mascarponés tejszínkrémet és amarena meggyet töltöttek, és sós ropival kínálják.

Harry Potter desszertek / Fotó: SUGAR!
Harry Potter desszertek / Fotó: SUGAR!

Harry Potter Box pedig egy varázsdobozba összegyűjtve tartalmazza a Harry Potter-napok ikonikus süteményeit, emellett, ha megszomjaznánk, különböző mágikus shake-eket is találunk.


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.