Füstölgő bájitalok, kígyós-békás fagylalt shake és vajsörös forró csoki

Igen, jól látja: a Harry Potter univerzum desszertkülönlegességei kerülnek terítékre - a SUGAR! a fentieken kívül nyolcféle süteménnyel és kétféle menüvel varázsolja el az édességimádókat e héten péntektől vasárnapig.

Idén újra megrendezi a Sugar! cukrászda nagy közönségkedvencüket, a Harry Potter-napokat – január 12. és 14. között a legvarázslatosabb kollekcióval várnak mindenkit - olvastuk a We Love Budapesten.

A Harry Potter univerzum varázsdesszertjei / Fotó: SUGAR!
A Harry Potter univerzum varázsdesszertjei / Fotó: SUGAR!

Ezen az eseményen nemcsak új süteményekkel, menükkel és shake-ekkel találkozhatunk, de megkóstolhatjuk a füstölgő bájitalaik egyikét is. Idén nyolcféle süteménnyel készül a belvárosi cukrászda, de lesz kígyós-békás fagyishake, vajsörös forró csokoládé, Harry Potter-es macaronok, óriás macaronszendvics és kétféle menü is, amik mellé még Harry Potter-ajándékokkal is készülnek - sőt, a gluténérzékenyek is találnak majd néhány varázslatos finomságot!

Harry Potter - menü / Fotó: SUGAR!
Harry Potter - menü / Fotó: SUGAR!

Olyan vicces és különleges desszerteket kaphatunk majd náluk, mint például a mandragóra – ennek a mágikus növénynek a sikolya halálos lehet, ezért a leggondosabb kezek készítették, belgaétcsokoládé-mousse-ból, csokis mandulás keksszel és cukortragant dísszel.

A Griffendél ház színeiben készült színes piskóták közé töltött vaníliás vajkrém kerül, puha málnazselével, cukortragant bevonattal és szárított cukordísszel. 

Harry Potter - aranycikesz - ahogy a SUGAR! kínálja / Fotó: SUGAR!
Harry Potter - aranycikesz - ahogy a SUGAR! kínálja / Fotó: SUGAR!

Az aranycikesz egy gluténmentes desszert – a kviddics legkisebb és leggyorsabb labdáját egy arany fehércsokoládé-gömbbe zárták,  gianduja- (mogyorós tejcsoki) krémmel, gluténmentes, lágy mogyorós piskótával és gianduja-tejszínkrémmel töltve. A varázsseprűt  gesztenyekrémből formázták meg, melybe eklertésztába töltött vaníliás, mascarponés tejszínkrémet és amarena meggyet töltöttek, és sós ropival kínálják.

Harry Potter desszertek / Fotó: SUGAR!
Harry Potter desszertek / Fotó: SUGAR!

Harry Potter Box pedig egy varázsdobozba összegyűjtve tartalmazza a Harry Potter-napok ikonikus süteményeit, emellett, ha megszomjaznánk, különböző mágikus shake-eket is találunk.


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.