Gastro Design 2015: tarolt a St.Andrea és a Kollázs

Kiderült, hogy melyek a legszebb és legkreatívabb hazai vendéglátóhelyek: szeptember 22-én ünnepélyes díjátadó keretében, az Extra Budapestben kihirdették a Gastro Design 2015 eredményét.

A Gastro Design versenyt meghirdető Turizmus Trend / Vendég & Hotel szaklap célja a versenykiírással az volt, hogy megtalálja a legjobb egyedi belsőépítészeti dizájnt, kreatív vendéglátó-ipari kommunikációt és márkamegjelenést.

A versenyre érkezett 65 pályamű közül 36-ot juttatott a döntőbe a szakmai zsűri, amelyek díjazásra került a tegnap esti díjátadón. 

A zsűri tagjai voltak:

  • Bakody Katalin, JAB Csoport, igazgató
  • Benesch Ferenc, Ogilvy/Geometry Global, kreatívigazgató
  • Csapody Balázs, Kistücsök Étterem
  • Kovács László, Magyar Vendéglátók Ipartestülete, elnök
  • Krémer Julianna, Professional Publishing Hungary, művészeti vezető
  • Mesterházy Dorka, Mazel Tov
  • Meződi Alice, Remíz Étterem, tulajdonos
  • Papp Regina, We Love Budapest, főszerkesztő
  • Segal Viktor, gasztronómiai tanácsadó, a Gastro Design 2015 zsűrielnöke
  • Szántó Zoltán, Turizmus Trend, főszerkesztő
  • Vágó Ágnes, Vendég és Hotel, felelős szerkesztő

A zsűrinek idén sem volt könnyű dolga, erről részletesebben Vágó Ágnes, a Vendég & Hotel felelős szerkesztője, egyben a zsűri tagja beszélt a díjátadón: "Idei újdonság volt, hogy a jól bevált személyes zsűrizést egy online előzsűrizés előzte meg egy speciálisan erre a célra létrehozott webes felületen. Ezáltal alakult ki a 36-os mezőny, akiket ma este köreinkben köszönthetünk. Öröm volt szembesülni a ténnyel, hogy idén is számos új vendéglátóhely nyílt Budapesten és országszerte egyaránt. Idén is rengeteg színvonalas nevezés érkezett, talán építő jellegű kritikaként annyit említenék - amit tavaly is elmondtunk -, hogy érdemes több időt szánni a pályázati anyagok elkészítésére, hiszen az nagyon sokat dob egy adott nevezés megítélésén. Bízom benne, hogy jövőre is találkozunk!"

És most lássuk az eredményeket:

Logó és grafikus arculat - 40 fő alatt
Arany: Faszaládé grafikus arculat Pályázó: Faszaládé Kft.
Ezüst: Chez Dodo Artisan Macaron and Café arculata Pályázó: Macaron és Társai Kft.

Logó és grafikus arculat - 40 fő felett
Arany:
A Matrjoska Bisztró grafikus arculata Pályázó: RusContact Kft.
Ezüst: A Raqpart grafikus arculata Pályázó: Harang Kft.
Bronz: Mazel Tov arculat Pályázó: Mazel Tov
Döntőbe jutott: Tradicionális borkultúra, regionális ízek, következetes arculati megjelenés - A St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest szívében Pályázó: Nyéki Property Kft. Társpályázó: St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet, DVM Group
Döntőbe jutott: Extra logó és grafikus arculat Pályázó: KL Invest 2015

Weboldal és mobiloldal design és felhasználhatóság - 40 fő felett
Arany:
Mazel Tov weboldal Pályázó: Mazel Tov
Ezüst: A Matrjoska bisztró weblapja Pályázó: RusContact Kft.
Bronz: Extra weboldal Pályázó: KL Invest 2015
Döntőbe jutott: Tradicionális borkultúra, regionális ízek, következetes arculati megjelenés - A St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest szívében Pályázó: Nyéki Property Kft. Társpályázó: St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet, DVM Group
Döntőbe jutott: Szamos Egyedi Válogatás Pályázó: Vanília Cukrász Kft.

Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet - zárt tér 40 fő alatt
Arany:
Chez Dodo Artisan Macaron and Café belsőépítészeti megoldásai Pályázó: Macaron és Társai Kft.
Döntőbe jutott: Vinotéka Etyek Öreghegyén Pályázó: Etyeki Kúria
Döntőbe jutott:Funky Pho belsőépítészet Pályázó: Funky Pho Kft.

Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet - zárt tér 40 fő felett
Arany:
Extra vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet Pályázó: KL Invest 2015
Arany: A KOLLÁZS - Brasserie & Bar enteriőrje Pályázó: SAS Magyarország Kft.
Arany: Corinthia Hotel Budapest Pályázó: IHI Magyarország Zrt.
Ezüst: Tradicionális borkultúra, regionális ízek, következetes arculati megjelenés - A St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest szívében Pályázó: Nyéki Property Kft. Társpályázó: St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet, DVM Group
Ezüst: Gasztronómia és Design egy húron pendül - Aria Hotel Pályázó: rexnet Kft.
Döntőbe jutott: Mala Garden Hotel ****Superior & Restaurant Pályázó: WWM'98 Kft.
Döntőbe jutott: A Gundel Palota falai között Pályázó: Gundel Kft.
Döntőbe jutott: Buddha-Bar Budapest - Restaurant, Bar, Lounge Pályázó: Mellow Mood Invest
Döntőbe jutott: KAJAHU #FoodTogether Pályázó: Cybergastro Zrt.
Döntőbe jutott: A Matrjoska bisztró enteriőrje Pályázó: RusContact Kft.


Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet - nyitott tér 40 fő felett
Arany:
Gasztronómia és Design egy húron pendül - Aria Hotel Pályázó: rexnet Kft.
Döntőbe jutott: Mala Garden Hotel ****Superior & Restaurant Pályázó: WWM'98 Kft.
Döntőbe jutott: Émile Pályázó: rexnet Kft.
Döntőbe jutott: Raqpart Pályázó: Harang Kft.

Étlap- és itallapdesign - 40 fő alatt
Arany: Étlap- és itallapdesign - TUK TUK BAR Pályázó: Hotel Pest Kft.
Arany - Vendég & Hotel különdíj: Bonne Chance Étterem Pályázó: Direktinfo Kft.

Étlap- és itallapdesign - 40 fő felett
Arany: A KOLLÁZS - Brasserie & Bar étlap- és itallapdesignja Pályázó: SAS Magyarország Kft.
Ezüst: Tradicionális borkultúra, regionális ízek, következetes arculati megjelenés - A St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest szívében Pályázó: Nyéki Property Kft. Társpályázó: St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet, DVM Group

Vendéglátóipari kiegészítők - 40 fő felett
Arany: Tradicionális borkultúra, regionális ízek, következetes arculati megjelenés - A St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest szívében Pályázó: Nyéki Property Kft. Társpályázó: St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet, DVM Group
Ezüst: Vakvarjú Étterem vendéglátóipari kiegészítők Pályázó: Budapest Party Service
Bronz: Sörkert & Grill Garden - Gasztronómia és természet páratlan találkozása Pályázó: Avalon Park

A díjátadón kihirdették a Gastro Design 2015 közönségszavazásának győztesét is. A zsűri a beadott anyagok alapján 6 vendéglátóhelyet javasolt a ország legszebb éttermének címére. A beadott pályázati anyagok alapján a zsűri úgy gondolta, hogy ezek a vendéglátóegységek nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is kiemelkednek a szektorból és belső kialakításukkal remek példák a letisztult, de ugyanakkor kreatívan végigvitt dizájnokra. A közönségszavazás szeptember 18. és szeptember 22. között zajlott. Pár nap alatt több mint 1600 szavazat érkezett a 6 jelöltre.

Jelöltek voltak:

  • Az Extra Budapest,
  • a Kollázs - Brasserie & Bar,
  • az Aria Hotel Budapest,
  • a St. Andrea Wine & Gourmet Bár,
  • az Émile
  • és a Chez Dodo Artisan Macaron and Café

A Gastro Design 2015 közönségszavazásának győztese:

A St. Andrea Wine & Gourmet Bár

Az aranydíjas pályázatok letölthetők az alábbi linkekről:

Faszaládé grafikus arculat

Matrjoska Bisztró grafikus arculat

Mazel Tov weboldal

Chez Dodo Artisan Macaron and Café belsőépítészeti megoldásai

Extra vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet

A KOLLÁZS - Brasserie & Bar enteriőrje

Corinthia Hotel Budapest

Gasztronómia és Design egy húron pendül - Aria Hotel 

 Étlap- és itallapdesign - TUK TUK BAR

A KOLLÁZS - Brasserie & Bar étlap- és itallapdesignja

Tradicionális borkultúra, regionális ízek, következetes arculati megjelenés - A St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest szívében

Gratulálunk!

 

 

Forrás: Vendég & Hotel


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.