Gastro Design 2015: tarolt a St.Andrea és a Kollázs

Kiderült, hogy melyek a legszebb és legkreatívabb hazai vendéglátóhelyek: szeptember 22-én ünnepélyes díjátadó keretében, az Extra Budapestben kihirdették a Gastro Design 2015 eredményét.

A Gastro Design versenyt meghirdető Turizmus Trend / Vendég & Hotel szaklap célja a versenykiírással az volt, hogy megtalálja a legjobb egyedi belsőépítészeti dizájnt, kreatív vendéglátó-ipari kommunikációt és márkamegjelenést.

A versenyre érkezett 65 pályamű közül 36-ot juttatott a döntőbe a szakmai zsűri, amelyek díjazásra került a tegnap esti díjátadón. 

A zsűri tagjai voltak:

  • Bakody Katalin, JAB Csoport, igazgató
  • Benesch Ferenc, Ogilvy/Geometry Global, kreatívigazgató
  • Csapody Balázs, Kistücsök Étterem
  • Kovács László, Magyar Vendéglátók Ipartestülete, elnök
  • Krémer Julianna, Professional Publishing Hungary, művészeti vezető
  • Mesterházy Dorka, Mazel Tov
  • Meződi Alice, Remíz Étterem, tulajdonos
  • Papp Regina, We Love Budapest, főszerkesztő
  • Segal Viktor, gasztronómiai tanácsadó, a Gastro Design 2015 zsűrielnöke
  • Szántó Zoltán, Turizmus Trend, főszerkesztő
  • Vágó Ágnes, Vendég és Hotel, felelős szerkesztő

A zsűrinek idén sem volt könnyű dolga, erről részletesebben Vágó Ágnes, a Vendég & Hotel felelős szerkesztője, egyben a zsűri tagja beszélt a díjátadón: "Idei újdonság volt, hogy a jól bevált személyes zsűrizést egy online előzsűrizés előzte meg egy speciálisan erre a célra létrehozott webes felületen. Ezáltal alakult ki a 36-os mezőny, akiket ma este köreinkben köszönthetünk. Öröm volt szembesülni a ténnyel, hogy idén is számos új vendéglátóhely nyílt Budapesten és országszerte egyaránt. Idén is rengeteg színvonalas nevezés érkezett, talán építő jellegű kritikaként annyit említenék - amit tavaly is elmondtunk -, hogy érdemes több időt szánni a pályázati anyagok elkészítésére, hiszen az nagyon sokat dob egy adott nevezés megítélésén. Bízom benne, hogy jövőre is találkozunk!"

És most lássuk az eredményeket:

Logó és grafikus arculat - 40 fő alatt
Arany: Faszaládé grafikus arculat Pályázó: Faszaládé Kft.
Ezüst: Chez Dodo Artisan Macaron and Café arculata Pályázó: Macaron és Társai Kft.

Logó és grafikus arculat - 40 fő felett
Arany:
A Matrjoska Bisztró grafikus arculata Pályázó: RusContact Kft.
Ezüst: A Raqpart grafikus arculata Pályázó: Harang Kft.
Bronz: Mazel Tov arculat Pályázó: Mazel Tov
Döntőbe jutott: Tradicionális borkultúra, regionális ízek, következetes arculati megjelenés - A St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest szívében Pályázó: Nyéki Property Kft. Társpályázó: St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet, DVM Group
Döntőbe jutott: Extra logó és grafikus arculat Pályázó: KL Invest 2015

Weboldal és mobiloldal design és felhasználhatóság - 40 fő felett
Arany:
Mazel Tov weboldal Pályázó: Mazel Tov
Ezüst: A Matrjoska bisztró weblapja Pályázó: RusContact Kft.
Bronz: Extra weboldal Pályázó: KL Invest 2015
Döntőbe jutott: Tradicionális borkultúra, regionális ízek, következetes arculati megjelenés - A St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest szívében Pályázó: Nyéki Property Kft. Társpályázó: St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet, DVM Group
Döntőbe jutott: Szamos Egyedi Válogatás Pályázó: Vanília Cukrász Kft.

Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet - zárt tér 40 fő alatt
Arany:
Chez Dodo Artisan Macaron and Café belsőépítészeti megoldásai Pályázó: Macaron és Társai Kft.
Döntőbe jutott: Vinotéka Etyek Öreghegyén Pályázó: Etyeki Kúria
Döntőbe jutott:Funky Pho belsőépítészet Pályázó: Funky Pho Kft.

Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet - zárt tér 40 fő felett
Arany:
Extra vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet Pályázó: KL Invest 2015
Arany: A KOLLÁZS - Brasserie & Bar enteriőrje Pályázó: SAS Magyarország Kft.
Arany: Corinthia Hotel Budapest Pályázó: IHI Magyarország Zrt.
Ezüst: Tradicionális borkultúra, regionális ízek, következetes arculati megjelenés - A St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest szívében Pályázó: Nyéki Property Kft. Társpályázó: St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet, DVM Group
Ezüst: Gasztronómia és Design egy húron pendül - Aria Hotel Pályázó: rexnet Kft.
Döntőbe jutott: Mala Garden Hotel ****Superior & Restaurant Pályázó: WWM'98 Kft.
Döntőbe jutott: A Gundel Palota falai között Pályázó: Gundel Kft.
Döntőbe jutott: Buddha-Bar Budapest - Restaurant, Bar, Lounge Pályázó: Mellow Mood Invest
Döntőbe jutott: KAJAHU #FoodTogether Pályázó: Cybergastro Zrt.
Döntőbe jutott: A Matrjoska bisztró enteriőrje Pályázó: RusContact Kft.


Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet - nyitott tér 40 fő felett
Arany:
Gasztronómia és Design egy húron pendül - Aria Hotel Pályázó: rexnet Kft.
Döntőbe jutott: Mala Garden Hotel ****Superior & Restaurant Pályázó: WWM'98 Kft.
Döntőbe jutott: Émile Pályázó: rexnet Kft.
Döntőbe jutott: Raqpart Pályázó: Harang Kft.

Étlap- és itallapdesign - 40 fő alatt
Arany: Étlap- és itallapdesign - TUK TUK BAR Pályázó: Hotel Pest Kft.
Arany - Vendég & Hotel különdíj: Bonne Chance Étterem Pályázó: Direktinfo Kft.

Étlap- és itallapdesign - 40 fő felett
Arany: A KOLLÁZS - Brasserie & Bar étlap- és itallapdesignja Pályázó: SAS Magyarország Kft.
Ezüst: Tradicionális borkultúra, regionális ízek, következetes arculati megjelenés - A St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest szívében Pályázó: Nyéki Property Kft. Társpályázó: St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet, DVM Group

Vendéglátóipari kiegészítők - 40 fő felett
Arany: Tradicionális borkultúra, regionális ízek, következetes arculati megjelenés - A St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest szívében Pályázó: Nyéki Property Kft. Társpályázó: St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet, DVM Group
Ezüst: Vakvarjú Étterem vendéglátóipari kiegészítők Pályázó: Budapest Party Service
Bronz: Sörkert & Grill Garden - Gasztronómia és természet páratlan találkozása Pályázó: Avalon Park

A díjátadón kihirdették a Gastro Design 2015 közönségszavazásának győztesét is. A zsűri a beadott anyagok alapján 6 vendéglátóhelyet javasolt a ország legszebb éttermének címére. A beadott pályázati anyagok alapján a zsűri úgy gondolta, hogy ezek a vendéglátóegységek nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is kiemelkednek a szektorból és belső kialakításukkal remek példák a letisztult, de ugyanakkor kreatívan végigvitt dizájnokra. A közönségszavazás szeptember 18. és szeptember 22. között zajlott. Pár nap alatt több mint 1600 szavazat érkezett a 6 jelöltre.

Jelöltek voltak:

  • Az Extra Budapest,
  • a Kollázs - Brasserie & Bar,
  • az Aria Hotel Budapest,
  • a St. Andrea Wine & Gourmet Bár,
  • az Émile
  • és a Chez Dodo Artisan Macaron and Café

A Gastro Design 2015 közönségszavazásának győztese:

A St. Andrea Wine & Gourmet Bár

Az aranydíjas pályázatok letölthetők az alábbi linkekről:

Faszaládé grafikus arculat

Matrjoska Bisztró grafikus arculat

Mazel Tov weboldal

Chez Dodo Artisan Macaron and Café belsőépítészeti megoldásai

Extra vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet

A KOLLÁZS - Brasserie & Bar enteriőrje

Corinthia Hotel Budapest

Gasztronómia és Design egy húron pendül - Aria Hotel 

 Étlap- és itallapdesign - TUK TUK BAR

A KOLLÁZS - Brasserie & Bar étlap- és itallapdesignja

Tradicionális borkultúra, regionális ízek, következetes arculati megjelenés - A St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest szívében

Gratulálunk!

 

 

Forrás: Vendég & Hotel


Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?