Gasztro Belfeszt a Piacon

Tavaszzáró gasztro-buli szerveződik május utolsó hétvégéjén a Hold utcai piacon a Belvárosi Fesztivál ingyenes kísérőeseményeként. A spárga, az eper és a szezon egyéb kedvelt alapanyagi kerülnek a tányérokra élőzene mellett, valamint látványfőzéssel is készülnek a szervezők. 

Május 25-én, szombaton késő estig nyitva lesz a csarnok, 18:00 órától Szakcsi Lakatos Béla zongorázik, miközben a galérián vagy a földszinten ülve különböző, de jobbnál jobb, piaci stílusú vacsorát fogyaszthatunk. Akik pedig inkább ebédidőben érkeznek, a finom fogások mellett a Belvárosi Cigányzenekar játékát élvezhetik kora délutánig. Ez a vasárnap egyértelműen a spárgarajongók napja, hiszen pezsgős spárga brunchra várják az érkezőket 11:00-16:00 óra között, délben pedig gasztro-nagyágyúk fokozzák az étvágyunkat kóstolóval egybekötött látványfőzéssel.

A földszinti közösségi standon Mautner Zsófi ’Chili&Vanília’ és Jókuti András ’Világevő’ vezetésével főznek a ház sztárjai, valamint a meghívott vendégséfek.  12:00-13:00 óra között Bíró Lajos és Szabó Győző mutatja meg, milyen izgalmas fogások készülhetnek a spárgából; igaz, Győző társszereplőt is kért maga mellé, ők Zsófival közösen alkotnak. Utánuk pedig két kreatív, fiatal szakember - Fehér Gábor (ESCA) és Mede Ádám (Laurel) - áll be a pultba Mautner Zsófi mellé, s az elkészült ételeikből kóstolóadagokat vásárolhatunk. Biztos, hogy különleges ízekből, ötletekből és vidám hangulatból nem lesz hiány! Természetesen a csarnok éttermeiben is találunk majd spárgamenüt, mellé pezsgőket, jó zenéket, igazi tavaszzáró élményeket a főváros első számú evőpiacán.


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.