Gasztro Belfeszt a Piacon

Tavaszzáró gasztro-buli szerveződik május utolsó hétvégéjén a Hold utcai piacon a Belvárosi Fesztivál ingyenes kísérőeseményeként. A spárga, az eper és a szezon egyéb kedvelt alapanyagi kerülnek a tányérokra élőzene mellett, valamint látványfőzéssel is készülnek a szervezők. 

Május 25-én, szombaton késő estig nyitva lesz a csarnok, 18:00 órától Szakcsi Lakatos Béla zongorázik, miközben a galérián vagy a földszinten ülve különböző, de jobbnál jobb, piaci stílusú vacsorát fogyaszthatunk. Akik pedig inkább ebédidőben érkeznek, a finom fogások mellett a Belvárosi Cigányzenekar játékát élvezhetik kora délutánig. Ez a vasárnap egyértelműen a spárgarajongók napja, hiszen pezsgős spárga brunchra várják az érkezőket 11:00-16:00 óra között, délben pedig gasztro-nagyágyúk fokozzák az étvágyunkat kóstolóval egybekötött látványfőzéssel.

A földszinti közösségi standon Mautner Zsófi ’Chili&Vanília’ és Jókuti András ’Világevő’ vezetésével főznek a ház sztárjai, valamint a meghívott vendégséfek.  12:00-13:00 óra között Bíró Lajos és Szabó Győző mutatja meg, milyen izgalmas fogások készülhetnek a spárgából; igaz, Győző társszereplőt is kért maga mellé, ők Zsófival közösen alkotnak. Utánuk pedig két kreatív, fiatal szakember - Fehér Gábor (ESCA) és Mede Ádám (Laurel) - áll be a pultba Mautner Zsófi mellé, s az elkészült ételeikből kóstolóadagokat vásárolhatunk. Biztos, hogy különleges ízekből, ötletekből és vidám hangulatból nem lesz hiány! Természetesen a csarnok éttermeiben is találunk majd spárgamenüt, mellé pezsgőket, jó zenéket, igazi tavaszzáró élményeket a főváros első számú evőpiacán.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.