Gasztronómiai Kurzus Hajdúszoboszlón

A Hajdúszoboszlói Vendéglátók Egyesülete a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elismert szakembereinek közreműködésével megrendezi az I. Hajdúszoboszlói Gasztronómiai Kurzust. A kurzus céljai az új trendek széleskörű megismertetése, a versenyekre történő egységes felkészítés, a jövő mestereinek előképzése.

A kurzus öt témakört ölel fel, és a szakma főbb területeit mutatja be, témái, előadói és az időpontjai a következők:

1. Kurzus - tervezett téma: Hazai és nemzetközi terítési trendek. Időpont: 2011. ÁPRILIS 19. KEDD 16.00 Helyszín: Hungarospa Hotel, Hajdúszoboszló, József Attila u. 25.

Előadó: Dr. Kovács Mihályné Schnitta Sámuel díjas éttermi mester, az MNGSZ Nyíregyháza és Környéke Régió Elnöke

2. Kurzus - tervezett téma: Felszolgálási módok, nemzetközi és vallási étkezési szokások. Időpont: 2011. MÁJUS 2. HÉTFŐ 16.00 Helyszín: Kemencés Csárda, Hajdúszoboszló, Daru zug 1/a.

Előadó:Török István Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Éttermi Alelnök, Schnitta Sámuel a Magyar Éttermi Kultúráért Bizottság - elnök

3. Kurzus - tervezett téma: A magyar konyha tegnap és ma. Időpont: 2011. MÁJUS 10. 16.00 Helyszín: Hotel Barátság, Hajdúszoboszló, Mátyás király sétány 19.

Előadó: Prohászka Béla olimpia bajnok mesterszakács, a Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség elnöke

4. Kurzus - tervezett téma: A rendezvények, bor és ételek kapcsolata. Időpont: 2011. MÁJUS 16. HÉTFŐ 16.00

Előadó: Barabás Zoltán Schnitta Sámuel díjas éttermi mester a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Debrecen és Környéke régiójának az elnöke

5. Kurzus - tervezett téma: Tradíciók és új irányok a cukrászatban. Időpont: 2011. május 20. 16.00

Előadó: Kollonay István Cukrászmester MNGSZ zsűritag


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.