Gasztronómiai Kurzus Hajdúszoboszlón

A Hajdúszoboszlói Vendéglátók Egyesülete a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elismert szakembereinek közreműködésével megrendezi az I. Hajdúszoboszlói Gasztronómiai Kurzust. A kurzus céljai az új trendek széleskörű megismertetése, a versenyekre történő egységes felkészítés, a jövő mestereinek előképzése.

A kurzus öt témakört ölel fel, és a szakma főbb területeit mutatja be, témái, előadói és az időpontjai a következők:

1. Kurzus - tervezett téma: Hazai és nemzetközi terítési trendek. Időpont: 2011. ÁPRILIS 19. KEDD 16.00 Helyszín: Hungarospa Hotel, Hajdúszoboszló, József Attila u. 25.

Előadó: Dr. Kovács Mihályné Schnitta Sámuel díjas éttermi mester, az MNGSZ Nyíregyháza és Környéke Régió Elnöke

2. Kurzus - tervezett téma: Felszolgálási módok, nemzetközi és vallási étkezési szokások. Időpont: 2011. MÁJUS 2. HÉTFŐ 16.00 Helyszín: Kemencés Csárda, Hajdúszoboszló, Daru zug 1/a.

Előadó:Török István Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Éttermi Alelnök, Schnitta Sámuel a Magyar Éttermi Kultúráért Bizottság - elnök

3. Kurzus - tervezett téma: A magyar konyha tegnap és ma. Időpont: 2011. MÁJUS 10. 16.00 Helyszín: Hotel Barátság, Hajdúszoboszló, Mátyás király sétány 19.

Előadó: Prohászka Béla olimpia bajnok mesterszakács, a Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség elnöke

4. Kurzus - tervezett téma: A rendezvények, bor és ételek kapcsolata. Időpont: 2011. MÁJUS 16. HÉTFŐ 16.00

Előadó: Barabás Zoltán Schnitta Sámuel díjas éttermi mester a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Debrecen és Környéke régiójának az elnöke

5. Kurzus - tervezett téma: Tradíciók és új irányok a cukrászatban. Időpont: 2011. május 20. 16.00

Előadó: Kollonay István Cukrászmester MNGSZ zsűritag


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.