A kurzus öt témakört ölel fel, és a szakma főbb területeit mutatja be, témái, előadói és az időpontjai a következők:
1. Kurzus - tervezett téma: Hazai és nemzetközi terítési trendek. Időpont: 2011. ÁPRILIS 19. KEDD 16.00 Helyszín: Hungarospa Hotel, Hajdúszoboszló, József Attila u. 25.
Előadó: Dr. Kovács Mihályné Schnitta Sámuel díjas éttermi mester, az MNGSZ Nyíregyháza és Környéke Régió Elnöke
2. Kurzus - tervezett téma: Felszolgálási módok, nemzetközi és vallási étkezési szokások. Időpont: 2011. MÁJUS 2. HÉTFŐ 16.00 Helyszín: Kemencés Csárda, Hajdúszoboszló, Daru zug 1/a.
Előadó:Török István Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Éttermi Alelnök, Schnitta Sámuel a Magyar Éttermi Kultúráért Bizottság - elnök
3. Kurzus - tervezett téma: A magyar konyha tegnap és ma. Időpont: 2011. MÁJUS 10. 16.00 Helyszín: Hotel Barátság, Hajdúszoboszló, Mátyás király sétány 19.
Előadó: Prohászka Béla olimpia bajnok mesterszakács, a Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség elnöke
4. Kurzus - tervezett téma: A rendezvények, bor és ételek kapcsolata. Időpont: 2011. MÁJUS 16. HÉTFŐ 16.00
Előadó: Barabás Zoltán Schnitta Sámuel díjas éttermi mester a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Debrecen és Környéke régiójának az elnöke
5. Kurzus - tervezett téma: Tradíciók és új irányok a cukrászatban. Időpont: 2011. május 20. 16.00
Előadó: Kollonay István Cukrászmester MNGSZ zsűritag