Gondatlanság miatt égett az étterem

A szomszéd ház melléképületében felhalmozott lomok és ruhaneműk gyulladtak ki. A pápai rendőrök nyomoznak az ügyben. Az étterem tulajdonosa megköszönte az együttérzők támogatását - adta hírül a Pápa-ma.

A rendőrségi helyszíni szemlén nem találtak kábelégetésre utaló nyomokat a Gólyafészek vendéglő melletti házban - mondta el a Pápa-ma megkeresésére Császárné Elek Veronika, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója. Mint ismeretes, a belvárosi vendéglátóhely tetőszerkezete tegnap 17 óra 20 perc körüli időben kapott lángra és a tűz elpusztította a teljes tetőt és padlást. A felröppent hírek szerint, a szomszédban kábelt égettek, innen terjedt át a tűz az étteremre. A Pápai Rendőrkapitányság nyomozói a tegnap esti helyszíni szemlén vizsgálták a tűz kiindulási helyét, a szomszédos ház melléképületét, ahol lomokat, ruhaneműket halmoztak fel az ott élők. Ez a melléképület gyulladt ki, s innen terjedtek tovább a lángok, a kábelégetés gyanúja azonban nem merült fel. Felmerült viszont az, hogy a házban lévő gyerekeknek lehet köze a tűz keletkezéséhez, s az ő gondatlanságuk okozta a melléképület leégését, majd a vendéglő tetőjének pusztulását. A nyomozás folyik, jelenleg a tanúkihallgatásokat, további tanúkutatásokat és az adatgyűjtést végzik a pápai nyomozók.

-Gondatlanságból elkövetett közveszély okozás bűncselekménye miatt folyik a nyomozás ismeretlen tettes ellen - közölte Császárné Elek Veronika, kiemelve - a kábelégetés mellett az étterem ellen irányuló szándékosság gyanúja sem merült fel eddig.

A tetőből szinte semmi nem maradt, az épületbelsőt az oltófolyadék áztatta szét, a gépek és berendezések közül, amit lehetett kimenekítettek a dolgozók. Németh Balázs, a vendéglátóhely tulajdonosa akkor épp a kárszakértő érkezését várta, meglátása szerint 15-20 millió forintos kár keletkezett az épületben.

-Szerencsére akkor éppen nem volt sok vendég az étteremben, így az ő és a dolgozók kimenekítése nem okozott problémát. A tető régi, száraz faanyaga, a konyhából felszálló zsíros párával átitatva esélyt sem adott a tűzoltóknak, hogy megmentsék a pusztulástól az épület tetejét - fogalmazott, majd hozzátette - nagyon sokan kerestek meg, hogy sajnálatukat kifejezzék és nagyon sokan felajánlották segítségüket is. Köszönöm mindenkinek.
Az étterem tulajdonosa úgy véli, néhány hét alatt helyre tudják állítani az épületet. (forrás: Pápa-ma, infoPáoa.hu)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.