Gourmet fogások születtek a Mekiben

A 2010-es Les Nérios Jeunes szakácsverseny junior kategóriájának első helyezettje, Pavlicsek Csaba nyerte meg a ma rendezett McGourmet Szakácsversenyt. A fiatal tehetség a McDonald’s alapanyagaiból alkotta meg innovatív, magyaros menüjét. Bíró Lajos, a hazai vendéglátás fenegyerekének, és Péter Anna, a Malackaraj újságírójának elismerése mellett a gyorsétterem egymillió forintos szakmai támogatását is magáénak tudja a győztes.

Gondolta volna, hogy a McDonald’s alapanyagaiból merően újszerű, magyaros gourmet fogások varázsolhatók? A hozzávalók: három ifjú szakácsbajnok, minőségi alapanyagok, némi inspiráció és négy óra gyakorlás!

A résztvevők: a 2010-es világbajnok aranyérmes nemzeti junior csapatának tagja, Garaczi Zoltán; a 2010-es Les Nérios Jeunes szakácsverseny junior kategóriájának első helyezettje, Pavlicsek Csaba és a 2010-es luxemburgi szakács világbajnokság ezüstérmese, Toldi József az elmúlt hetekben 4-4 órára „beosontak” egy-egy hazai McDonald’s konyhába. Ugyanis mindegyiküknek ennyi idő állt a rendelkezésére ahhoz, hogy az újraálmodják a klasszikus gyorséttermi alapanyagokat.

A McGourmet Szakácsversenyen a három fiatal újraálmodott McDonald’s ételeivel mérkőzött meg a zsűri és a sajtó munkatársai szeme láttára. A vendégek egy valódi főzőshow-nak lehettek részesei a Gyömrői úti gyorsétteremben, ahol hiába kaptak a fiatalok éles kritikát, még az utolsó morzsa is elfogyott.

Pavlicsek Csaba nyertes előétele Magyaros Bruschetta volt, főételként pedig Porhanyós csirkemellfilét készített házi burgonyalepénnyel, formázott bakonyi gomba raguval, paprikás mártással. „A franciaországi sikerem alapján találtam ki a mostani ételeket: magyaros ízek, hagyományos és modern elemekkel” – mondta Pavlicsek Csaba.

„Kíváncsi voltam, hogy milyen alapanyagokkal dolgozik a McDonald’s, és bebizonyosodott számomra, hogy a marhahús és a zöldségek is megállják a helyüket a kifejezetten jó minőségű ételek készítésekor is. Ráadásul minden visszakövethető a származástól a fagyasztás időpontján át a legapróbb részletig” – vélekedett a híresen szigorú Bíró Lajos zsűritag.

Horváth Ágnes, a vállalat ügyvezető igazgatója elmondta: „A győztest egymillió forinttal támogatjuk, amellyel több lehetősége lesz külföldi versenyeken, képzéseken is részt venni. Remek élmény volt megkóstolni a fiatal szakácsok ötletes fogásait”. (foto: Avantgarde BC)


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.