Gourmet fogások születtek a Mekiben

A 2010-es Les Nérios Jeunes szakácsverseny junior kategóriájának első helyezettje, Pavlicsek Csaba nyerte meg a ma rendezett McGourmet Szakácsversenyt. A fiatal tehetség a McDonald’s alapanyagaiból alkotta meg innovatív, magyaros menüjét. Bíró Lajos, a hazai vendéglátás fenegyerekének, és Péter Anna, a Malackaraj újságírójának elismerése mellett a gyorsétterem egymillió forintos szakmai támogatását is magáénak tudja a győztes.

Gondolta volna, hogy a McDonald’s alapanyagaiból merően újszerű, magyaros gourmet fogások varázsolhatók? A hozzávalók: három ifjú szakácsbajnok, minőségi alapanyagok, némi inspiráció és négy óra gyakorlás!

A résztvevők: a 2010-es világbajnok aranyérmes nemzeti junior csapatának tagja, Garaczi Zoltán; a 2010-es Les Nérios Jeunes szakácsverseny junior kategóriájának első helyezettje, Pavlicsek Csaba és a 2010-es luxemburgi szakács világbajnokság ezüstérmese, Toldi József az elmúlt hetekben 4-4 órára „beosontak” egy-egy hazai McDonald’s konyhába. Ugyanis mindegyiküknek ennyi idő állt a rendelkezésére ahhoz, hogy az újraálmodják a klasszikus gyorséttermi alapanyagokat.

A McGourmet Szakácsversenyen a három fiatal újraálmodott McDonald’s ételeivel mérkőzött meg a zsűri és a sajtó munkatársai szeme láttára. A vendégek egy valódi főzőshow-nak lehettek részesei a Gyömrői úti gyorsétteremben, ahol hiába kaptak a fiatalok éles kritikát, még az utolsó morzsa is elfogyott.

Pavlicsek Csaba nyertes előétele Magyaros Bruschetta volt, főételként pedig Porhanyós csirkemellfilét készített házi burgonyalepénnyel, formázott bakonyi gomba raguval, paprikás mártással. „A franciaországi sikerem alapján találtam ki a mostani ételeket: magyaros ízek, hagyományos és modern elemekkel” – mondta Pavlicsek Csaba.

„Kíváncsi voltam, hogy milyen alapanyagokkal dolgozik a McDonald’s, és bebizonyosodott számomra, hogy a marhahús és a zöldségek is megállják a helyüket a kifejezetten jó minőségű ételek készítésekor is. Ráadásul minden visszakövethető a származástól a fagyasztás időpontján át a legapróbb részletig” – vélekedett a híresen szigorú Bíró Lajos zsűritag.

Horváth Ágnes, a vállalat ügyvezető igazgatója elmondta: „A győztest egymillió forinttal támogatjuk, amellyel több lehetősége lesz külföldi versenyeken, képzéseken is részt venni. Remek élmény volt megkóstolni a fiatal szakácsok ötletes fogásait”. (foto: Avantgarde BC)


Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.