Gyorsétkezdét nyit a két Michelin-csillagos séf

Thierry Marx étkezdéje a párizsi Champs-Élysées-n nyílik Marxito néven. Az étlap sztárja az ugyanígy elnevezett hajdinalisztes szendvics lesz.

"Gyorsétterem, nem gyorsétterem, nem ez foglalkoztat, hanem az, hogy lehet-e jót enni, gyorsan és olcsón. Öt és tíz euró közötti skálán kínálni valamit egy olyan ügyfélkörnek, amelyik délben kellemes körülmények között táplálkozni akar, jól megválogatott alapanyagokból" – mondta Thierry Marx.

"Ráadásul még rondán sem kell kinéznie" – tette hozzá a Mandarin Oriental étterem és a Gare du Nord pályaudvaron működő Étoile du Nord söröző séfje a Marxito október 29-i megnyitása előtt.

A púderrózsaszínre festett falak között 170 négyzetméteren 50 ülőhely várja a vendégeket.

Az étlapon a hajdinalisztes szendvics sós és édes változatban szerepel, az ára négy eurónál kezdődik, sőt, még hajdinafagylalt is kapható. A déli menü ára 15-17 euró.

"A Marxito se nem bretagne-i, sem orosz palacsinta, hanem ennek a keveréke, amin jót mulatunk. Félig kelesztett-félig pirított, bármi lehet a belsejében" az évszaknak megfelelően: füstölt lazac, marha pastrami, ősszel currys zöldségkrém, nyáron paradicsom és eper – mondta Thierry Marx.

Forrás: hvg.hu


Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.