Gyorsétterem eladók nélkül?

A McDonald’s igyekszik lépést tartani a fejlődéssel és amint lehetősége nyílik rá, máris valami újjal próbálja még nagyobbá tenni ipari működését - írja a PC Pult.

A forradalmi újíthatnék ezúttal érintőképernyős terminálok és kártyák formájában jelentkezik, így az eladók helyettesíthetővé válnak a gépesítéssel, míg a kézpénzt az új fizetési metódus váltaná fel. Az étterem láncolat 7000 európai éttermében egyelőre nem tudni pontosan mikor vezetik be a terminálok használatát.

 A gyorséttermekben történő rendelés az elmúlt 30-40 év során mondhatni változatlanul zajlott. A McDonald’s igyekszik ennek ellenére, hogy mindezt felrúgja, mely megfontolás elsősorban az idő kérdéséből ered. Mivel vevőik igyekeznek tudatosan beosztani pénzüket és idejüket, ezért szeretné a láncolat éttermeiket is az igényeknek megfelelően a lehető legkényelmesebbé és “felhasználóbarátabbá” tenni.

 A McDonald’s európai részének vezetője, Steve Easterbrook nyilatkozata szerint a rendszer célja az élet megkönnyítése, melyet lehetővé tenne a megnövelt hatékonyság, valamint a sorbanállás lerövidülése, ugyanis a terminálok 3-4 másodperccel kurtítanák meg vásárlónként a kiszolgálás idejét. Naponta kontinens szerte 2 millió fogyasztóvendéggel ez már korántsem csekélység. Persze az sem elhanyagolható faktor, hogy az új technológia bevezetése lehetővé tenné a McDonald’s számára, hogy minél több információt gyűjtsön kuncsaftjairól.

Ennek ellenére akadnak bőven olyanok is, akik egyáltalán nem lelkesülnek a kezdeményezésért. Az egyik 21 éves megkérdezett szerint:

“Éppen dolgozni szeretnék elmenni, de ha csak még több gép lesz, akik elveszik előlem a munkát, annak nem örülök. Emellett nekem nagyon hiányozna a kiszolgálás mellé a mosoly, az emberi érintkezés.”

A gyorsétterem óriás emellett több fontos helyszínen tervez felújításokat, valamint hosszabb nyitvatartási idő és új menük bevezetését. (PC Pult)


Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem

Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem 

A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
 Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását 

A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.