Gyorsétterem eladók nélkül?

A McDonald’s igyekszik lépést tartani a fejlődéssel és amint lehetősége nyílik rá, máris valami újjal próbálja még nagyobbá tenni ipari működését - írja a PC Pult.

A forradalmi újíthatnék ezúttal érintőképernyős terminálok és kártyák formájában jelentkezik, így az eladók helyettesíthetővé válnak a gépesítéssel, míg a kézpénzt az új fizetési metódus váltaná fel. Az étterem láncolat 7000 európai éttermében egyelőre nem tudni pontosan mikor vezetik be a terminálok használatát.

 A gyorséttermekben történő rendelés az elmúlt 30-40 év során mondhatni változatlanul zajlott. A McDonald’s igyekszik ennek ellenére, hogy mindezt felrúgja, mely megfontolás elsősorban az idő kérdéséből ered. Mivel vevőik igyekeznek tudatosan beosztani pénzüket és idejüket, ezért szeretné a láncolat éttermeiket is az igényeknek megfelelően a lehető legkényelmesebbé és “felhasználóbarátabbá” tenni.

 A McDonald’s európai részének vezetője, Steve Easterbrook nyilatkozata szerint a rendszer célja az élet megkönnyítése, melyet lehetővé tenne a megnövelt hatékonyság, valamint a sorbanállás lerövidülése, ugyanis a terminálok 3-4 másodperccel kurtítanák meg vásárlónként a kiszolgálás idejét. Naponta kontinens szerte 2 millió fogyasztóvendéggel ez már korántsem csekélység. Persze az sem elhanyagolható faktor, hogy az új technológia bevezetése lehetővé tenné a McDonald’s számára, hogy minél több információt gyűjtsön kuncsaftjairól.

Ennek ellenére akadnak bőven olyanok is, akik egyáltalán nem lelkesülnek a kezdeményezésért. Az egyik 21 éves megkérdezett szerint:

“Éppen dolgozni szeretnék elmenni, de ha csak még több gép lesz, akik elveszik előlem a munkát, annak nem örülök. Emellett nekem nagyon hiányozna a kiszolgálás mellé a mosoly, az emberi érintkezés.”

A gyorsétterem óriás emellett több fontos helyszínen tervez felújításokat, valamint hosszabb nyitvatartási idő és új menük bevezetését. (PC Pult)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.