Gyorsétterem eladók nélkül?

A McDonald’s igyekszik lépést tartani a fejlődéssel és amint lehetősége nyílik rá, máris valami újjal próbálja még nagyobbá tenni ipari működését - írja a PC Pult.

A forradalmi újíthatnék ezúttal érintőképernyős terminálok és kártyák formájában jelentkezik, így az eladók helyettesíthetővé válnak a gépesítéssel, míg a kézpénzt az új fizetési metódus váltaná fel. Az étterem láncolat 7000 európai éttermében egyelőre nem tudni pontosan mikor vezetik be a terminálok használatát.

 A gyorséttermekben történő rendelés az elmúlt 30-40 év során mondhatni változatlanul zajlott. A McDonald’s igyekszik ennek ellenére, hogy mindezt felrúgja, mely megfontolás elsősorban az idő kérdéséből ered. Mivel vevőik igyekeznek tudatosan beosztani pénzüket és idejüket, ezért szeretné a láncolat éttermeiket is az igényeknek megfelelően a lehető legkényelmesebbé és “felhasználóbarátabbá” tenni.

 A McDonald’s európai részének vezetője, Steve Easterbrook nyilatkozata szerint a rendszer célja az élet megkönnyítése, melyet lehetővé tenne a megnövelt hatékonyság, valamint a sorbanállás lerövidülése, ugyanis a terminálok 3-4 másodperccel kurtítanák meg vásárlónként a kiszolgálás idejét. Naponta kontinens szerte 2 millió fogyasztóvendéggel ez már korántsem csekélység. Persze az sem elhanyagolható faktor, hogy az új technológia bevezetése lehetővé tenné a McDonald’s számára, hogy minél több információt gyűjtsön kuncsaftjairól.

Ennek ellenére akadnak bőven olyanok is, akik egyáltalán nem lelkesülnek a kezdeményezésért. Az egyik 21 éves megkérdezett szerint:

“Éppen dolgozni szeretnék elmenni, de ha csak még több gép lesz, akik elveszik előlem a munkát, annak nem örülök. Emellett nekem nagyon hiányozna a kiszolgálás mellé a mosoly, az emberi érintkezés.”

A gyorsétterem óriás emellett több fontos helyszínen tervez felújításokat, valamint hosszabb nyitvatartási idő és új menük bevezetését. (PC Pult)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.