Gyümölcs miatt evakuáltak egy egyetemet

Ausztráliában meglehetősen kellemetlen szag miatt ürítették ki az egyik egyetem épületét, mivel azt hitték, hogy gázszivárgás alakult ki benne. Szerencsére tévedtek.

Orrfacsaró szag miatt evakuálták a Melbourne-I Királyi Műszaki Intézet (Royal Melbourne Institute of Technology) nevű, ausztrál felsőoktatási intézmény épületét. A BBC szerint először mindenki azt hitte, hogy a bűzt gázszivárgás okozza, de szerencsére kiderült, hogy csupán egy szekrényben felejtett, rohadó gyümölcs az illat forrása.

A tövises termény egy durián volt, amely sokak szerint a világ egyik (ha nem a) legbüdösebb élelmiszere.


A Washington Post szerint a szagot április 28-án, helyi idő szerint 15 órakor észlelték.

Mielőtt egy vegyvédelmi osztagot ráeresztettek, 500 diákot és tanárt evakuáltak az érintett épületből. A létesítményben tárolt „potenciálisan veszélyes vegyi anyagok" felkeresése, beazonosítása és ártalmatlanítása volt a feladat.

„Átható kutatást követően a tűzoltók megállapították, hogy a szag forrása nem vegyi gáz, hanem egy különösen szúrós szagú gyümölcs, vagyis durián volt, amely az egyik szekrényben hagyva rohadásnak indult – tájékoztatott a kirendelt tűzoltó brigád, hozzátéve, hogy a légkondicionáló rendszer terjesztette szét a szagot.

A durián illata egyébként már alapból is borzalmas, de ami még érdekesebb: a gyümölcs afrodiziákum.

Forrás: Élelmiszer Online


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.