Gyümölcs miatt evakuáltak egy egyetemet

Ausztráliában meglehetősen kellemetlen szag miatt ürítették ki az egyik egyetem épületét, mivel azt hitték, hogy gázszivárgás alakult ki benne. Szerencsére tévedtek.

Orrfacsaró szag miatt evakuálták a Melbourne-I Királyi Műszaki Intézet (Royal Melbourne Institute of Technology) nevű, ausztrál felsőoktatási intézmény épületét. A BBC szerint először mindenki azt hitte, hogy a bűzt gázszivárgás okozza, de szerencsére kiderült, hogy csupán egy szekrényben felejtett, rohadó gyümölcs az illat forrása.

A tövises termény egy durián volt, amely sokak szerint a világ egyik (ha nem a) legbüdösebb élelmiszere.


A Washington Post szerint a szagot április 28-án, helyi idő szerint 15 órakor észlelték.

Mielőtt egy vegyvédelmi osztagot ráeresztettek, 500 diákot és tanárt evakuáltak az érintett épületből. A létesítményben tárolt „potenciálisan veszélyes vegyi anyagok" felkeresése, beazonosítása és ártalmatlanítása volt a feladat.

„Átható kutatást követően a tűzoltók megállapították, hogy a szag forrása nem vegyi gáz, hanem egy különösen szúrós szagú gyümölcs, vagyis durián volt, amely az egyik szekrényben hagyva rohadásnak indult – tájékoztatott a kirendelt tűzoltó brigád, hozzátéve, hogy a légkondicionáló rendszer terjesztette szét a szagot.

A durián illata egyébként már alapból is borzalmas, de ami még érdekesebb: a gyümölcs afrodiziákum.

Forrás: Élelmiszer Online


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.