Ha falatozol, közben egy szibériai tigrist is etetsz

És ez nem vicc. Ugyanis a Falatozz.hu ételrendelő portál segítségével most az ország állatkertjei is támogathatók.

Az országos ételrendelő portál szavazást indított az állatkertek megsegítésére, amelynek keretén belül a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, a Jászberényi Állat- és Növénykert, valamint a Nyíregyházi Állatpark lakóira lehet szavazni.

„Látogatók híján a járvány idején nagyon szűkössé vált az állatkeretek büdzséje, és bár ennivalóban a járvány idején sem szenvednek hiányt az állatok, soha ekkora szükség még nem volt az adományokra. Az állatkerti állatok a közhiedelemmel ellentétben nem szeretik a pizzát, a hot dogot, de még a sültkrumplit sem, ilyesmit sose adjunk nekik, de aki valóban támogatná a gondozásukat, most az ételrendelő portál segítségével megteheti”,  mondta Montskó Éva, a Fővárosi Állat- és Növénykert Állatkerti Alapítványának vezetője.

A megszavazható állatokban egy közös van, mindegyik imád falatozni. Lili, a lajhár például él-hal a hibiszkuszvirágért, Indigó, a gorillakölyök kedvenc zöldsége a szárzeller. Norbi, a szibériai tigris – a marhahús mellett – szőröstül-bőröstül eszi a nyulat, de csak akkor, ha annak bundája kellőképpen vizes. Egyáltalán nem válogatósak viszont az óriásvidrák: nincs az a hal, amit ne falnának fel. A társas prérikutyák is valódi zabagépek, mindig tele van a pofijuk valami rágcsálnivaló zöldséggel vagy gyümölccsel.

Aki segíteni szeretne, az fogadjon örökbe egy állatot – kéri az Állatkerti Alapítvány vezetője – és tiszteletbeli nevelőszülőként nem csak díszes, névre szóló oklevelet kap védencéről annak életrajzi lapjával és fényképével együtt, hanem részt vehet a májusi és októberi „szülői értekezleten” is, ahol személyesen is megköszönik az adományokat támogatóiknak.

A Falatozz.hu kedvence a legtöbb szavazatot kapó állat lesz és a portál fogadja örökbe. 

Forrás: falatozz.hu


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.