Ha falatozol, közben egy szibériai tigrist is etetsz

És ez nem vicc. Ugyanis a Falatozz.hu ételrendelő portál segítségével most az ország állatkertjei is támogathatók.

Az országos ételrendelő portál szavazást indított az állatkertek megsegítésére, amelynek keretén belül a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, a Jászberényi Állat- és Növénykert, valamint a Nyíregyházi Állatpark lakóira lehet szavazni.

„Látogatók híján a járvány idején nagyon szűkössé vált az állatkeretek büdzséje, és bár ennivalóban a járvány idején sem szenvednek hiányt az állatok, soha ekkora szükség még nem volt az adományokra. Az állatkerti állatok a közhiedelemmel ellentétben nem szeretik a pizzát, a hot dogot, de még a sültkrumplit sem, ilyesmit sose adjunk nekik, de aki valóban támogatná a gondozásukat, most az ételrendelő portál segítségével megteheti”,  mondta Montskó Éva, a Fővárosi Állat- és Növénykert Állatkerti Alapítványának vezetője.

A megszavazható állatokban egy közös van, mindegyik imád falatozni. Lili, a lajhár például él-hal a hibiszkuszvirágért, Indigó, a gorillakölyök kedvenc zöldsége a szárzeller. Norbi, a szibériai tigris – a marhahús mellett – szőröstül-bőröstül eszi a nyulat, de csak akkor, ha annak bundája kellőképpen vizes. Egyáltalán nem válogatósak viszont az óriásvidrák: nincs az a hal, amit ne falnának fel. A társas prérikutyák is valódi zabagépek, mindig tele van a pofijuk valami rágcsálnivaló zöldséggel vagy gyümölccsel.

Aki segíteni szeretne, az fogadjon örökbe egy állatot – kéri az Állatkerti Alapítvány vezetője – és tiszteletbeli nevelőszülőként nem csak díszes, névre szóló oklevelet kap védencéről annak életrajzi lapjával és fényképével együtt, hanem részt vehet a májusi és októberi „szülői értekezleten” is, ahol személyesen is megköszönik az adományokat támogatóiknak.

A Falatozz.hu kedvence a legtöbb szavazatot kapó állat lesz és a portál fogadja örökbe. 

Forrás: falatozz.hu


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.