Ha falatozol, közben egy szibériai tigrist is etetsz

És ez nem vicc. Ugyanis a Falatozz.hu ételrendelő portál segítségével most az ország állatkertjei is támogathatók.

Az országos ételrendelő portál szavazást indított az állatkertek megsegítésére, amelynek keretén belül a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, a Jászberényi Állat- és Növénykert, valamint a Nyíregyházi Állatpark lakóira lehet szavazni.

„Látogatók híján a járvány idején nagyon szűkössé vált az állatkeretek büdzséje, és bár ennivalóban a járvány idején sem szenvednek hiányt az állatok, soha ekkora szükség még nem volt az adományokra. Az állatkerti állatok a közhiedelemmel ellentétben nem szeretik a pizzát, a hot dogot, de még a sültkrumplit sem, ilyesmit sose adjunk nekik, de aki valóban támogatná a gondozásukat, most az ételrendelő portál segítségével megteheti”,  mondta Montskó Éva, a Fővárosi Állat- és Növénykert Állatkerti Alapítványának vezetője.

A megszavazható állatokban egy közös van, mindegyik imád falatozni. Lili, a lajhár például él-hal a hibiszkuszvirágért, Indigó, a gorillakölyök kedvenc zöldsége a szárzeller. Norbi, a szibériai tigris – a marhahús mellett – szőröstül-bőröstül eszi a nyulat, de csak akkor, ha annak bundája kellőképpen vizes. Egyáltalán nem válogatósak viszont az óriásvidrák: nincs az a hal, amit ne falnának fel. A társas prérikutyák is valódi zabagépek, mindig tele van a pofijuk valami rágcsálnivaló zöldséggel vagy gyümölccsel.

Aki segíteni szeretne, az fogadjon örökbe egy állatot – kéri az Állatkerti Alapítvány vezetője – és tiszteletbeli nevelőszülőként nem csak díszes, névre szóló oklevelet kap védencéről annak életrajzi lapjával és fényképével együtt, hanem részt vehet a májusi és októberi „szülői értekezleten” is, ahol személyesen is megköszönik az adományokat támogatóiknak.

A Falatozz.hu kedvence a legtöbb szavazatot kapó állat lesz és a portál fogadja örökbe. 

Forrás: falatozz.hu


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.