Ha tablet az asztalon, többet költ a vendég

A Chili Grill & Bar étteremlánc mintegy fél évet töltött a pincéreket kiváltó asztali tabletek tesztelésével. Az eredmények biztatóak: a cég 1266 amerikai éttermének nagy többségében bevezeti a szolgáltatást.

A nemzetközi hálózat, kísérleti jelleggel, mintegy 180 éttermében tesztelte tablet programját. Az éttermi kütyük elsősorban az ételek, italok és desszertek rendelésére, valamint a teljes számla kifizetésére lettek kitalálva, ám egyéb szolgáltatásokat is nyújtanak. A lánc tapasztalatai olyan jók, hogy 2014 első felében már USA-beli egységeinek többségében üzembe helyezi a tableteket.

A vállalat külön hangsúlyozta, hogy a digitalizáció célja nem a munkaerő-költségek csökkentése. Bár a lépés tagadhatatlanul növeli a gasztronómiai élményt és egy modern légkört teremt, a Chili szerint az eszközök igazi vonzereje, hogy megbízhatóan hizlalják a fogyasztók számláját - idéz a Businessweek.

A Chili megosztotta a Ziosk digitális marketingcég által fejlesztett tabletek tapasztalatait is. Ezek alapján a tablet 20 százalékkal növelte az étkezés végén adott borravalók mértékét a pincérek által "kiérdemelt" dollárokhoz képest. A tablet fényképszolgáltatása nagyobb étvágyat gerjeszt az előételek iránt, bár a Chilli ezt nem helyezte üzembe, a Ziosk szerint a képek 20 százalékkal növelhetik a forgalmat. A lánc szerint ugyancsak 20 százalékkal nőtt a desszertek forgalma azáltal, hogy a tabletek, a vendégek jelenléte során "ellenállhatatlan" képeket sugároztak az édességekről.

A vendégek külön fizettek azért, hogy a kütyün található játékok lekössék gyermekeik figyelmét- az étteremlánc szerint 10 asztalból 1-nél igénybe vették az alig egydollárnyi szolgáltatást. És természetesen a tablet meggyorsítja a fizetést, hiszen a vendégnek nem kell várakoznia amiatt, hogy kihozzák számláját és az esetleges pénzváltási problémák is elkerülhetők.

Forrás: Marketinginfo.hu


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.