Ha tablet az asztalon, többet költ a vendég

A Chili Grill & Bar étteremlánc mintegy fél évet töltött a pincéreket kiváltó asztali tabletek tesztelésével. Az eredmények biztatóak: a cég 1266 amerikai éttermének nagy többségében bevezeti a szolgáltatást.

A nemzetközi hálózat, kísérleti jelleggel, mintegy 180 éttermében tesztelte tablet programját. Az éttermi kütyük elsősorban az ételek, italok és desszertek rendelésére, valamint a teljes számla kifizetésére lettek kitalálva, ám egyéb szolgáltatásokat is nyújtanak. A lánc tapasztalatai olyan jók, hogy 2014 első felében már USA-beli egységeinek többségében üzembe helyezi a tableteket.

A vállalat külön hangsúlyozta, hogy a digitalizáció célja nem a munkaerő-költségek csökkentése. Bár a lépés tagadhatatlanul növeli a gasztronómiai élményt és egy modern légkört teremt, a Chili szerint az eszközök igazi vonzereje, hogy megbízhatóan hizlalják a fogyasztók számláját - idéz a Businessweek.

A Chili megosztotta a Ziosk digitális marketingcég által fejlesztett tabletek tapasztalatait is. Ezek alapján a tablet 20 százalékkal növelte az étkezés végén adott borravalók mértékét a pincérek által "kiérdemelt" dollárokhoz képest. A tablet fényképszolgáltatása nagyobb étvágyat gerjeszt az előételek iránt, bár a Chilli ezt nem helyezte üzembe, a Ziosk szerint a képek 20 százalékkal növelhetik a forgalmat. A lánc szerint ugyancsak 20 százalékkal nőtt a desszertek forgalma azáltal, hogy a tabletek, a vendégek jelenléte során "ellenállhatatlan" képeket sugároztak az édességekről.

A vendégek külön fizettek azért, hogy a kütyün található játékok lekössék gyermekeik figyelmét- az étteremlánc szerint 10 asztalból 1-nél igénybe vették az alig egydollárnyi szolgáltatást. És természetesen a tablet meggyorsítja a fizetést, hiszen a vendégnek nem kell várakoznia amiatt, hogy kihozzák számláját és az esetleges pénzváltási problémák is elkerülhetők.

Forrás: Marketinginfo.hu


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.