Ha tavasz, akkor Winelovers Grand kóstoló

Több mint 150 magyar bor- és pezsgőmárka vesz részt összesen 700 tétellel az idei Winelovers Grand évindító kóstolón, amelyen nemzetközi márkák további mintegy 100 bora is kóstolható lesz április 1-jén a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

A Winelovers Grand nem csupán a kóstolható tételek mennyiségével és minőségével igyekszik megszólítani a közönséget, hanem azzal is, hogy az edukációt az idei évben is a rendezvény központi elemévé teszi - közölték az MTI-vel a szervezők. Mint hozzátették, kiemelt céljuk, hogy a vendégek minél több ismerettel gazdagodjanak az esemény során, és "értő" borfogyasztóvá váljanak. Mindehhez partnerként Magyarország legrégebbi boriskolája, a Borkollégium, valamint a borfogyasztók oktatását világszinten egységes sztenderdek mentén lebonyolító, londoni székhelyű Wine & Spirit Education Trust (WSET) kapcsolódik be, így a rendezvény egész ideje alatt ingyenes kóstolási tréningen vehet részt a közönség.

A Winelovers Grand emellett négy kiemelt mesterkurzust is meghirdetett, amelyeken a francia crémant-okról, Rioja borairól, a tradicionális eljárással készült olasz pezsgőkről, valamint a cabernet franc különböző stílusairól tanulhatnak kóstolva a borok világa iránt mélyebben érdeklődők. Mint a szervezők kiemelték, 200-200 kedvezményes jegyet biztosítanak a minőségi borkultúrával megismerkedni kívánó fiataloknak, valamint a borszakmában dolgozóknak. A sétáló kóstolón a magyarországi kínálat mellett külön teremben kóstolhatók a nemzetközi borok, de lesz csúcsborok terme és VIP terem is. A nemzetközi kiegészítő jegyet vásárlók ingyen részt vehetnek A világ fő bortermelő országai című előadáson, ahol olasz, francia, spanyol, új-zélandi, ausztrál, dél-afrikai és chilei alapstílusokkal ismerkedhetnek meg. A rendezvény részletes programjáról a https://wineloversrendezvenyek.hu/grand/ linken tájékozódhatnak az érdeklődők.

Forrás: MTI


 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.