Hackelt az elbocsátott szakács

Akit kirúgnak, szívesen áll bosszút a főnökein. Így volt ez Jim Knight-tal is, aki szakácsként dolgozott a Plough nevű brit étteremben. Amikor karácsony előtt egy héttel kirúgták, gonosz ötlete támadt. Nem volt másra szüksége, csak a vendéglő twitter oldalára.

Annak idején az ő ötlete volt, hogy a közösségi média új fórumán is hirdesse magát az étterem. A főnökök így őt bízták meg a twitter oldal kialakításával és működtetésével. Idővel azonban elfeledkeztek erről, így ezt a jogosultságot sem vették el tőle, amikor felmondtak neki – írja a CNN. 

Knight ki is használta ezt, elküldése után pár perccel a következő üzenetet tette ott közzé: „Legyen ez lecke minden rossz vendéglátóipari alkalmazottnak: most rúgtuk ki konyhafőnökünket, mert idén először szabadnapot kért erre a hétvégére és december 25-ére is, családi okokra hivatkozva, úgyhogy jobbnak láttuk kirakni a szűrét…igen, karácsony előtt egy héttel.”

Az étterem vezetése pár perccel később levette az üzenetet a twitter oldalról, de addigra már több tízezren osztották meg. A vendéglő tulajdonosa azt állítja, amikor felvették a konyha vezetésére Knight-ot, egyértelmű elvárás volt vele szemben, hogy dolgozzon a legforgalmasabb időszaknak számító vasárnapokon. Ha eldönteni nem is lehet, kinek van igaza Knight mégsem járt rosszul: akciójának köszönhetően ajánlatot kapott az utca túloldalán lévő vendéglőtől.

 

Forrás: kurir.hu


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.