Hagymási a sátoraljaújhelyi szőlészeti-borászati technikumban végzett, majd az Egri Borkombinát után az egri szőlészeti-borászati kutatóintézet üzemi borászatának vezetője lett. Ezt követően segített Mádon felépíteni a Gundel szőlőbirtokot. 1999 volt a váltás éve: innentől a családi pince felépítésére koncentráltak Hagymásiék.
Ma - a honlapjukon található információk szerint - 27 hektáron gazdálkodnak többségében vulkanikus, riolittufás talajon. Fehér- és vörösborokat is készítenek, viszonylag sok fajtából: olaszrizling, sárgamuskotály, cserszegi fűszeres, rajnai rizling, chardonnay, illetve kadarka, menoir, syrah, pinot noir, vabernet franc, cabernet sauvignon és merlot. Pincéjük összkapacitása 240 ezer liter, az egri Szépasszony-völgyben is van borozójuk - írja a Mandiner .
„Egriként akár szokványosnak is mondható az életem, ha abból indulunk ki, hogy itt mindent áthat a szőlő és borkultúra. Szinte elkerülhetetlenül sodródtam erre a pályára. Minden szintjét megjártam a szakmának a technikustól a pincevezetőig. Ugyanakkor szeretném elmondani, tisztában vagyok, hogy ez a kitüntetés nem csak engem illet, hanem mindenkit, aki a munkámat segíti, illetve részt vesz a szőlészeti-borászati munkában” - mondta el a díj kapcsán az egri borász. (forrás: Mandiner)