A feltéteelezett ételmérgezések a lánc Tojama és Fukui prefektúrában található éttermeiben történtek - írja az NHK World, amely szerint a négy halálos áldozat közül kettő felnőtt nő volt, a másik kettő pedig két fiatal fiú. A hatóságok szerint a fiatalok testében az E.coli baktérium O-111-es törzést mutatták ki.
Az étteremlánc szerint a marhahúst egy tokiói nagykereskedőtől szerezték be, amely szerint a húst nyers ételként is lehetett tálalni. A nagykereskedő - amely szerint a felszeletelt húst vákumcsomagolásban és hűtve tárolták - tagadta, hogy ilyen információt adott az étteremláncnak, a cég szerint a marhahúst csak megfőzve vagy megsütve lehetett volna tálalni.
Az érintett prefektúrákban a rendőrség bűncselekményként kezeli az ételmérgezéseket és elkezdte a nyomozást - tette hozzá az NHK World. (Hírszerző)