Hamarosan Libato(u)r

Hamarosan indul a Márton-napi Libato(u)r és Újborünnep, amely a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre. A nagysikerű akció célja a Márton-napi hagyományok felelevenítése és az ünnepkörhöz kapcsolódó események népszerűsítése, így járulva hozzá a belföldi vendégforgalom élénkítéséhez. Márton idén „lúdlábra kap”, és két budapesti kitelepülés során, valamint az MT Zrt. Élmény Itthon Facebook oldalán toborozza rajongótáborát. Az akció keretében az MT Zrt. különböző libás meglepetésekkel és jobbnál jobb, az ünnepkörhöz kapcsolódó programokkal, belföldi úti tippekkel csábítja libato(u)rázásra az érdeklődőket.

Hol bukkan fel Márton, a liba?
Különleges vásári hangulattal és sok meglepetéssel várja az MT Zrt. Márton rajongóit október 29-31. között, valamint november 5-7-én, Budapesten. A járókelők már messziről értesülhetnek Márton híréről a kikiáltó embertől, a kitelepülések forgatagában pedig egy libabűvölő bábművész is felbukkan majd. A helyszíneken turisztikai információk, kiadványok segítségével adnak ízelítőt a Márton-napi ajánlatokból, de a turisztikai kóstoló mellett lesz „Zsákba Liba” játék is, melyhez friss libatöpörtyű és lilahagyma mutat utat. Akinek malaca, azaz libája lesz, az libás hűtőmágnest, libatepertős csokoládét vagy akár lúdláb tortát is nyerhet. Azoknak sem kell azonban szomorkodniuk, akiknek ezúttal nem lesz szerencséjük, mivel az MT Zrt. Élmény Itthon Facebook oldalán értékes nyeremények találnak gazdára, ehhez pedig csak le kell olvasni a zsákban talált könyvjelző QR kódját.

Október 29-től, Márton „lúdláb-nyomára” a Facebookon is rátalálhatnak az érdeklődők: az Élmény Itthon közösségi oldalon naponta egy-egy kérdéssel tesztelhetik Magyarország-tudásukat és szerencséjüket a játékos kedvűek. A napi kérdést helyesen megválaszolók között 1-1 ajándékot sorsolnak ki.

Országszerte számos Márton-napi ajánlat várja az utazókat!
Hogy merre érdemes még Márton, a liba nyomába eredni, abban segítséget nyújt a Magyar Turizmus Zrt. www.itthon.hu/libatour honlapja. Az oldalon az MT Zrt. folyamatosan gyűjti a Márton-napi ajánlatokat, legyen az gasztronómiai program, bemutató, újborvacsora, néphagyományokat idéző program, speciális szálláscsomag vagy egyéb „libás”élmény. Szemezgessen kedvére a több mint száz ajánlat közül!


Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.
Luxuscikk lett a körte

Luxuscikk lett a körte 

A legfeltűnőbb jelenség hosszú távon a terméspotenciál csökkenése. 
Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt

Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt 

A Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesülete és a Pécs-Mecseki Borút Egyesület idén is megrendezi a Pécsi Borvidék egyik legkedveltebb őszi rendezvényét, a Mecseknádasdi Bor-Barangolót .
Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten

Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten 

Egyesével válogatott, tökéletes kakaóbabok Venezuela, Nicaragua, Tanzánia és Madagaszkár egzotikus termőterületeiről, ritka és egyedülálló ízvilág, high-tech, mégis manufakturális eljárások, és a mindezt megalapozó, sok évnyi kutatás.
Bezár a Várkert Bisztró

Bezár a Várkert Bisztró 

Nem a budai topvendéglátóegységről van szó, hanem a gyulai Várfürdőnél lévő bisztró zár be napokon belül.
Hamarosan Food Truck Show

Hamarosan Food Truck Show 

A Vámház körúton ünnepelnek a mozgó éttermek.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.