Harmadszor is Héjja János a díjazott

Héjja János korábban 2003-ban és 2005-ben díjazta kiemelkedő közösségi szerepvállalásáért az étteremlánc. A neves szakember a karrierje során számos elismerésben részesült már: többek között 2006-ban ő vehette át a cég Oscar-díjaként számon tartott Golden Arch Awardot, ahol a világ összes McDonald’s franchise partnere körül a 30 legjobbat tüntetik ki. A díj odaítélésében a helyi közösségben elfoglalt hely, a lokális szerepvállalás a hangsúlyos szempont.

Héjja János 1998 óta a McDonald’s franchise partnere. Kecskeméten és Szekszáron összesen átlagosan 160-180 embert foglalkoztat, dolgozóinak közel fele diák. Emellett kiemelt figyelmet fordít arra, hogy megváltozott munkaképességűeknek is biztosítson munkalehetőséget, e program keretében jelenleg nyolcan dolgoznak éttermeiben.

A helyi közösségi élet meghatározó személyisége Héjja János mind Kecskeméten, mind Szekszárdon. Saját missziójának érzi a hátrányos helyzetűek segítését, a jó célok támogatását. Az aktív részvételét a McDonald’s is sokra értékeli, azt mutatja a közelmúltban átvett Kiemelkedő Támogatói Díja - írja a Civil Napló.

A közösségben vállalt szerepeit hosszasan sorolhatnánk, a legfontosabbak között említhetjük a gyermekekhez, sporthoz és kulturális programokhoz kapcsolódó rendezvények támogatását, szövetségtagságát, klubok szponzorálását. Többek között a kecskeméti repülőnapon gyermek-játszóházat működtet.

Rendszeresen támogatja különböző óvodák, iskolák alapítványi báljait és a Csiperó nemzetközi gyermektalálkozót.

Mindkét megyeszékhelyen a sporthoz, mozgáshoz kapcsolódó események, rendezvények elhivatott támogatója. A Csongrád – Bács-Kiskun Megyei Súlyemelő Szövetség elnökeként segíti a megye súlyemelőit; Szekszárdon az Atomerőmű KSC Szekszárd női kosárlabdacsapatának támogatója, valamint a szekszárdi streetball-rendezvénysorozat szponzora; Kecskeméten a KKC férfi kosárlabdacsapat egyik fő szponzora. A sporthoz kapcsolódóan, de nem utolsósorban a McDonald’s Bringa Mánia programját remek kezdeményezésnek tartja. Így az idei első városi sportnap részeként június elején Kecskemétre is ellátogat a Bringa- Mánia.

A jótékony közösség szerepvállalását erősíti továbbá, hogy Kecskeméten a Szenteste Alapítvány és a Petőfiváros Gyermekekeiért Alapítvány kuratóriumi tagja.

- Nagy elismerés ez számomra, jó érzés tudni, hogy jótékony törekvéseim mindig célba érnek, és mindamellett ez eljut a McDonald’s magyarországi vezetőségéhez is. Elkötelezett vagyok a közösségi szerepvállalás iránt, szociális érzékenységem talán az átlagosnál magasabb és abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy lehetőségeimhez mérten sokakat támogathatok. Jó érzés látni, hogy mennyire örülnek a segítségemnek.

- Elég csak a nyári diák munkára gondolni, a nálunk dolgozó fiatalok többsége először szembesül a munka szeretetével, itt ismerkedik meg a csapatszellem élményeivel, itt kap először bért. A jövőben is ezen az úton szeretnénk haladni. Már folynak a tárgyalások a kecskeméti megyei kórházzal: dr. Svébis Mihály főigazgatóval közösen azon dolgozunk, hogy a kórház bővítése során egy Ronald-szobát is létrehozhassunk, ahol a hosszasan gyógykezelés alatt álló gyerekek szülei nyugodtan pihenhetnek éjszakánként, illetve a család együtt lehet a kezeléseken kívül is. Jövőre pedig a kecskeméti McDrive éttermet szeretnénk felújítani, és többek között egy gyermekközpontú, új játszórészt alakítanánk majd ki- mondta Héjja János a Civil Naplónak. (forrás: Civil Napló)


Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem

Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem 

A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
 Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását 

A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.