Háromszorosára növeli kapacitásait a McDonald's-nak szállító cég

Mintegy 5,5 milliárd forintos beruházással háromszorosára bővíti csirkehús feldolgozó üzemét Bábolnán az OSI Food Solutions Hungary Kft. – közölte Erdélyi György ügyvezető igazgató. A vállalat kapacitása 7 000 tonnáról 22 000 tonnára nő. A termékek 90 százalékát a McDonald's gyorsétterem hálózatnak értékesítik - olvastuk az Agromonitoron.

A beruházás során a vállalat új üzemrészben nagy kapacitású gyártóvonalat állít fel, a készáru tárolására hűtőházat hoz létre, illetve szennyvíz-előkezelőt létesít. A 2012-ben elkészülő új létesítménnyel a jelenlegi 95 mellett további 30-60 embernek biztosítanak munkahelyet – mondta Erdélyi György.

A társaság a kapacitásbővítéssel erősíti piaci pozícióit a közép-kelet európai régióban. Az új beruházással a korábban más európai OSI üzemek által szállított termékek is Bábolnán készülnek. Az OSI Food Solutions Hungary összesen 16 ország éttermeibe szállít itt gyártott csirkehúsos termékeket.

A vállalat közel 90 százalékban a McDonald's részére értékesíti termékeit. A OSI Food Solutions anyacége 1955 óta beszállítója a McDonald's-nak, míg a társaság jogelődje, a Bábolna Mezőgazdasági Kombinát 1988-ban kezdte meg a szállítást az étteremláncnak.

A 18 éves OSI Food Solutions Kft. Magyarország egyik legnagyobb feldolgozott csirkehúsos termékeket gyártó üzeme. A bábolnai székhelyű cég 2010-ben elérte a 6,5 milliárd forintos árbevételt, közel 7000 tonna csirkehúsból készült terméket értékesítve. Az anyavállalat, az OSI Group LLC 18 országban működő 45 üzemével több, mint 50 éve tölt be vezető szerepet a feldogozott hústermékek előállításában és értékesítésében.

A McDonald's Magyarország számos hazai terméket használ éttermeiben, több külföldi McDonald's-ba is magyar kis- és középvállalatok szállítanak. A vállalat az elmúlt 15 évben 88 milliárd forint értékben 209 ezer tonna magyar árut vásárolt. 1988 óta összesen 15,1 milliárd forint adót, 10,6 milliárd forint áfát fizetett a magyar államnak, beruházásokra pedig 33,1 milliárd forintot fordított. (forrás: Agromonitor)


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.