Háromszorosára növeli kapacitásait a McDonald's-nak szállító cég

Mintegy 5,5 milliárd forintos beruházással háromszorosára bővíti csirkehús feldolgozó üzemét Bábolnán az OSI Food Solutions Hungary Kft. – közölte Erdélyi György ügyvezető igazgató. A vállalat kapacitása 7 000 tonnáról 22 000 tonnára nő. A termékek 90 százalékát a McDonald's gyorsétterem hálózatnak értékesítik - olvastuk az Agromonitoron.

A beruházás során a vállalat új üzemrészben nagy kapacitású gyártóvonalat állít fel, a készáru tárolására hűtőházat hoz létre, illetve szennyvíz-előkezelőt létesít. A 2012-ben elkészülő új létesítménnyel a jelenlegi 95 mellett további 30-60 embernek biztosítanak munkahelyet – mondta Erdélyi György.

A társaság a kapacitásbővítéssel erősíti piaci pozícióit a közép-kelet európai régióban. Az új beruházással a korábban más európai OSI üzemek által szállított termékek is Bábolnán készülnek. Az OSI Food Solutions Hungary összesen 16 ország éttermeibe szállít itt gyártott csirkehúsos termékeket.

A vállalat közel 90 százalékban a McDonald's részére értékesíti termékeit. A OSI Food Solutions anyacége 1955 óta beszállítója a McDonald's-nak, míg a társaság jogelődje, a Bábolna Mezőgazdasági Kombinát 1988-ban kezdte meg a szállítást az étteremláncnak.

A 18 éves OSI Food Solutions Kft. Magyarország egyik legnagyobb feldolgozott csirkehúsos termékeket gyártó üzeme. A bábolnai székhelyű cég 2010-ben elérte a 6,5 milliárd forintos árbevételt, közel 7000 tonna csirkehúsból készült terméket értékesítve. Az anyavállalat, az OSI Group LLC 18 országban működő 45 üzemével több, mint 50 éve tölt be vezető szerepet a feldogozott hústermékek előállításában és értékesítésében.

A McDonald's Magyarország számos hazai terméket használ éttermeiben, több külföldi McDonald's-ba is magyar kis- és középvállalatok szállítanak. A vállalat az elmúlt 15 évben 88 milliárd forint értékben 209 ezer tonna magyar árut vásárolt. 1988 óta összesen 15,1 milliárd forint adót, 10,6 milliárd forint áfát fizetett a magyar államnak, beruházásokra pedig 33,1 milliárd forintot fordított. (forrás: Agromonitor)


Példátlan károk a hazai gyümölcsösökben

Példátlan károk a hazai gyümölcsösökben 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.