Háromszorosára növeli kapacitásait a McDonald's-nak szállító cég

Mintegy 5,5 milliárd forintos beruházással háromszorosára bővíti csirkehús feldolgozó üzemét Bábolnán az OSI Food Solutions Hungary Kft. – közölte Erdélyi György ügyvezető igazgató. A vállalat kapacitása 7 000 tonnáról 22 000 tonnára nő. A termékek 90 százalékát a McDonald's gyorsétterem hálózatnak értékesítik - olvastuk az Agromonitoron.

A beruházás során a vállalat új üzemrészben nagy kapacitású gyártóvonalat állít fel, a készáru tárolására hűtőházat hoz létre, illetve szennyvíz-előkezelőt létesít. A 2012-ben elkészülő új létesítménnyel a jelenlegi 95 mellett további 30-60 embernek biztosítanak munkahelyet – mondta Erdélyi György.

A társaság a kapacitásbővítéssel erősíti piaci pozícióit a közép-kelet európai régióban. Az új beruházással a korábban más európai OSI üzemek által szállított termékek is Bábolnán készülnek. Az OSI Food Solutions Hungary összesen 16 ország éttermeibe szállít itt gyártott csirkehúsos termékeket.

A vállalat közel 90 százalékban a McDonald's részére értékesíti termékeit. A OSI Food Solutions anyacége 1955 óta beszállítója a McDonald's-nak, míg a társaság jogelődje, a Bábolna Mezőgazdasági Kombinát 1988-ban kezdte meg a szállítást az étteremláncnak.

A 18 éves OSI Food Solutions Kft. Magyarország egyik legnagyobb feldolgozott csirkehúsos termékeket gyártó üzeme. A bábolnai székhelyű cég 2010-ben elérte a 6,5 milliárd forintos árbevételt, közel 7000 tonna csirkehúsból készült terméket értékesítve. Az anyavállalat, az OSI Group LLC 18 országban működő 45 üzemével több, mint 50 éve tölt be vezető szerepet a feldogozott hústermékek előállításában és értékesítésében.

A McDonald's Magyarország számos hazai terméket használ éttermeiben, több külföldi McDonald's-ba is magyar kis- és középvállalatok szállítanak. A vállalat az elmúlt 15 évben 88 milliárd forint értékben 209 ezer tonna magyar árut vásárolt. 1988 óta összesen 15,1 milliárd forint adót, 10,6 milliárd forint áfát fizetett a magyar államnak, beruházásokra pedig 33,1 milliárd forintot fordított. (forrás: Agromonitor)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.