Háromszorosára növeli kapacitásait a McDonald's-nak szállító cég

Mintegy 5,5 milliárd forintos beruházással háromszorosára bővíti csirkehús feldolgozó üzemét Bábolnán az OSI Food Solutions Hungary Kft. – közölte Erdélyi György ügyvezető igazgató. A vállalat kapacitása 7 000 tonnáról 22 000 tonnára nő. A termékek 90 százalékát a McDonald's gyorsétterem hálózatnak értékesítik - olvastuk az Agromonitoron.

A beruházás során a vállalat új üzemrészben nagy kapacitású gyártóvonalat állít fel, a készáru tárolására hűtőházat hoz létre, illetve szennyvíz-előkezelőt létesít. A 2012-ben elkészülő új létesítménnyel a jelenlegi 95 mellett további 30-60 embernek biztosítanak munkahelyet – mondta Erdélyi György.

A társaság a kapacitásbővítéssel erősíti piaci pozícióit a közép-kelet európai régióban. Az új beruházással a korábban más európai OSI üzemek által szállított termékek is Bábolnán készülnek. Az OSI Food Solutions Hungary összesen 16 ország éttermeibe szállít itt gyártott csirkehúsos termékeket.

A vállalat közel 90 százalékban a McDonald's részére értékesíti termékeit. A OSI Food Solutions anyacége 1955 óta beszállítója a McDonald's-nak, míg a társaság jogelődje, a Bábolna Mezőgazdasági Kombinát 1988-ban kezdte meg a szállítást az étteremláncnak.

A 18 éves OSI Food Solutions Kft. Magyarország egyik legnagyobb feldolgozott csirkehúsos termékeket gyártó üzeme. A bábolnai székhelyű cég 2010-ben elérte a 6,5 milliárd forintos árbevételt, közel 7000 tonna csirkehúsból készült terméket értékesítve. Az anyavállalat, az OSI Group LLC 18 országban működő 45 üzemével több, mint 50 éve tölt be vezető szerepet a feldogozott hústermékek előállításában és értékesítésében.

A McDonald's Magyarország számos hazai terméket használ éttermeiben, több külföldi McDonald's-ba is magyar kis- és középvállalatok szállítanak. A vállalat az elmúlt 15 évben 88 milliárd forint értékben 209 ezer tonna magyar árut vásárolt. 1988 óta összesen 15,1 milliárd forint adót, 10,6 milliárd forint áfát fizetett a magyar államnak, beruházásokra pedig 33,1 milliárd forintot fordított. (forrás: Agromonitor)


Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem

Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem 

A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
 Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását 

A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.