Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Izgalmas, egésznapos családi programnak ígérkezik a hétvégén megrendezésre kerülő pizza fesztivál, ahol az ország legjobb pizzériáinak és pizzakészítőinek pizzáit kóstolhatjuk végig, szurkolhatunk a pizza verseny résztvevőinek és megtanulhatunk pizzát is készíteni!

A háromnapos fesztivál keretében lesznek ismerős finomságok, de izgalmas újdonságok is.

"Sok szeretettel várjuk a Ballagókat és az Édesanyákat, hiszen erre a hétvégére esnek az iskolai ballagások és az Anyák napja is. A fesztivál kiváló alkalmat és helyszínt biztosít az ünneplésre. A rendezvény ráadásul ingyenesen látogatható, és már 800 Ft-tól elérhetőek az alap pizzaszeleteket annak érdekében, hogy a kilátogatók minél több fajta pizzát tudjanak megkóstolni a kitelepült pizzériák széles kínálatából."

- emelte ki Kovács Lázár.

A fesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mestere lesznek jelen, akik ráadásul a három nap alatt workshopokat és bemutatókat is tartanak azok számára, akik a pizzakészítés rejtelmei iránt érdeklődnek, vagy tanulni szeretnének olyanoktól, akik az Olaszországban megrendezett pizza világbajnokságokon is szép eredményeket értek el. 

Május 3-5. között rendezik a III. Piaggio Pizzafesztivált a Kincsem Parkban
Május 3-5. között rendezik a III. Piaggio Pizzafesztivált a Kincsem Parkban
Fotó: Piaggio Pizzafesztivál

 

Természetesen a finom olasz kávé és az olasz alapanyagok is nagy szerepet kapnak, hiszen számos olasz alapanyag forgalmazó képviselteti magát a rendezvényen. A prosecco szerelmesi széles repertoárból, különleges Magnum tételekből is válogathatnak.

A szervezők nem titkolt célja, hogy Magyarország is felkerüljön a világ pizza térképére.

„A kemence gyártók az olasz alapanyag beszállítók a korábbi évek során már felfigyeltek arra, hogy a versenyeken nagyon sok magyar indul.”  A rendezvényre idén még több külföldi pizza sütőt és pizza rajongót várnak a szervezők, akik kifejezetten a pizza miatt érkeznek Budapestre. „Külföldön már kialakult a pizzaturizmus, de Magyarországon még gyerekcipőben jár” – teszi hozzá a séf – „Ezért arra gondoltunk, hogy éttermekkel és beszállítókkal összefogva idén egy lényegesen nagyobb fesztivált hozunk létre, hogy itthon is elősegítsük a pizzaturizmus kialakulását.

Ahogy a népszerű pizzaséfek Raviczky Miklós és Damu László elmondták, Magyarországon egyre többen keresik a régi megszokott pizzákhoz képest az ízletes, eredeti olasz és magyar alapanyagok ötvözésével készülő kézműves pizzákat.  

A Pizzériák Versenyén a fesztiválra kitelepült pizzériák mutatják be különleges pizzáikat
A Pizzériák Versenyén a fesztiválra kitelepült pizzériák mutatják be különleges pizzáikat
Fotó: Piaggio Pizzafesztivál

A fesztivál idén sem marad verseny nélkül, szombat délután ugyanis két verseny is megrendezésre kerül. A Pizzakészítő Bajnokságra még korlátozott számban jelentkezhetnek azok, akik elismert zsűri előtt szeretnék megmérettetni magukat. 

A Pizzériák Versenyén a fesztiválra kitelepült pizzériák mutatják be különleges pizzáikat. 

A népszerű programelemek is visszatérnek, lesz Freestyle Pizza Bemutató Apró Séf közreműködésével, és kilátogatnak a rendezvényre a Vigyél Haza Alapítvány gazdikereső kutyusai is. 


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.