Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Izgalmas, egésznapos családi programnak ígérkezik a hétvégén megrendezésre kerülő pizza fesztivál, ahol az ország legjobb pizzériáinak és pizzakészítőinek pizzáit kóstolhatjuk végig, szurkolhatunk a pizza verseny résztvevőinek és megtanulhatunk pizzát is készíteni!

A háromnapos fesztivál keretében lesznek ismerős finomságok, de izgalmas újdonságok is.

"Sok szeretettel várjuk a Ballagókat és az Édesanyákat, hiszen erre a hétvégére esnek az iskolai ballagások és az Anyák napja is. A fesztivál kiváló alkalmat és helyszínt biztosít az ünneplésre. A rendezvény ráadásul ingyenesen látogatható, és már 800 Ft-tól elérhetőek az alap pizzaszeleteket annak érdekében, hogy a kilátogatók minél több fajta pizzát tudjanak megkóstolni a kitelepült pizzériák széles kínálatából."

- emelte ki Kovács Lázár.

A fesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mestere lesznek jelen, akik ráadásul a három nap alatt workshopokat és bemutatókat is tartanak azok számára, akik a pizzakészítés rejtelmei iránt érdeklődnek, vagy tanulni szeretnének olyanoktól, akik az Olaszországban megrendezett pizza világbajnokságokon is szép eredményeket értek el. 

Május 3-5. között rendezik a III. Piaggio Pizzafesztivált a Kincsem Parkban
Május 3-5. között rendezik a III. Piaggio Pizzafesztivált a Kincsem Parkban
Fotó: Piaggio Pizzafesztivál

 

Természetesen a finom olasz kávé és az olasz alapanyagok is nagy szerepet kapnak, hiszen számos olasz alapanyag forgalmazó képviselteti magát a rendezvényen. A prosecco szerelmesi széles repertoárból, különleges Magnum tételekből is válogathatnak.

A szervezők nem titkolt célja, hogy Magyarország is felkerüljön a világ pizza térképére.

„A kemence gyártók az olasz alapanyag beszállítók a korábbi évek során már felfigyeltek arra, hogy a versenyeken nagyon sok magyar indul.”  A rendezvényre idén még több külföldi pizza sütőt és pizza rajongót várnak a szervezők, akik kifejezetten a pizza miatt érkeznek Budapestre. „Külföldön már kialakult a pizzaturizmus, de Magyarországon még gyerekcipőben jár” – teszi hozzá a séf – „Ezért arra gondoltunk, hogy éttermekkel és beszállítókkal összefogva idén egy lényegesen nagyobb fesztivált hozunk létre, hogy itthon is elősegítsük a pizzaturizmus kialakulását.

Ahogy a népszerű pizzaséfek Raviczky Miklós és Damu László elmondták, Magyarországon egyre többen keresik a régi megszokott pizzákhoz képest az ízletes, eredeti olasz és magyar alapanyagok ötvözésével készülő kézműves pizzákat.  

A Pizzériák Versenyén a fesztiválra kitelepült pizzériák mutatják be különleges pizzáikat
A Pizzériák Versenyén a fesztiválra kitelepült pizzériák mutatják be különleges pizzáikat
Fotó: Piaggio Pizzafesztivál

A fesztivál idén sem marad verseny nélkül, szombat délután ugyanis két verseny is megrendezésre kerül. A Pizzakészítő Bajnokságra még korlátozott számban jelentkezhetnek azok, akik elismert zsűri előtt szeretnék megmérettetni magukat. 

A Pizzériák Versenyén a fesztiválra kitelepült pizzériák mutatják be különleges pizzáikat. 

A népszerű programelemek is visszatérnek, lesz Freestyle Pizza Bemutató Apró Séf közreműködésével, és kilátogatnak a rendezvényre a Vigyél Haza Alapítvány gazdikereső kutyusai is. 


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.