Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Izgalmas, egésznapos családi programnak ígérkezik a hétvégén megrendezésre kerülő pizza fesztivál, ahol az ország legjobb pizzériáinak és pizzakészítőinek pizzáit kóstolhatjuk végig, szurkolhatunk a pizza verseny résztvevőinek és megtanulhatunk pizzát is készíteni!

A háromnapos fesztivál keretében lesznek ismerős finomságok, de izgalmas újdonságok is.

"Sok szeretettel várjuk a Ballagókat és az Édesanyákat, hiszen erre a hétvégére esnek az iskolai ballagások és az Anyák napja is. A fesztivál kiváló alkalmat és helyszínt biztosít az ünneplésre. A rendezvény ráadásul ingyenesen látogatható, és már 800 Ft-tól elérhetőek az alap pizzaszeleteket annak érdekében, hogy a kilátogatók minél több fajta pizzát tudjanak megkóstolni a kitelepült pizzériák széles kínálatából."

- emelte ki Kovács Lázár.

A fesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mestere lesznek jelen, akik ráadásul a három nap alatt workshopokat és bemutatókat is tartanak azok számára, akik a pizzakészítés rejtelmei iránt érdeklődnek, vagy tanulni szeretnének olyanoktól, akik az Olaszországban megrendezett pizza világbajnokságokon is szép eredményeket értek el. 

Május 3-5. között rendezik a III. Piaggio Pizzafesztivált a Kincsem Parkban
Május 3-5. között rendezik a III. Piaggio Pizzafesztivált a Kincsem Parkban
Fotó: Piaggio Pizzafesztivál

 

Természetesen a finom olasz kávé és az olasz alapanyagok is nagy szerepet kapnak, hiszen számos olasz alapanyag forgalmazó képviselteti magát a rendezvényen. A prosecco szerelmesi széles repertoárból, különleges Magnum tételekből is válogathatnak.

A szervezők nem titkolt célja, hogy Magyarország is felkerüljön a világ pizza térképére.

„A kemence gyártók az olasz alapanyag beszállítók a korábbi évek során már felfigyeltek arra, hogy a versenyeken nagyon sok magyar indul.”  A rendezvényre idén még több külföldi pizza sütőt és pizza rajongót várnak a szervezők, akik kifejezetten a pizza miatt érkeznek Budapestre. „Külföldön már kialakult a pizzaturizmus, de Magyarországon még gyerekcipőben jár” – teszi hozzá a séf – „Ezért arra gondoltunk, hogy éttermekkel és beszállítókkal összefogva idén egy lényegesen nagyobb fesztivált hozunk létre, hogy itthon is elősegítsük a pizzaturizmus kialakulását.

Ahogy a népszerű pizzaséfek Raviczky Miklós és Damu László elmondták, Magyarországon egyre többen keresik a régi megszokott pizzákhoz képest az ízletes, eredeti olasz és magyar alapanyagok ötvözésével készülő kézműves pizzákat.  

A Pizzériák Versenyén a fesztiválra kitelepült pizzériák mutatják be különleges pizzáikat
A Pizzériák Versenyén a fesztiválra kitelepült pizzériák mutatják be különleges pizzáikat
Fotó: Piaggio Pizzafesztivál

A fesztivál idén sem marad verseny nélkül, szombat délután ugyanis két verseny is megrendezésre kerül. A Pizzakészítő Bajnokságra még korlátozott számban jelentkezhetnek azok, akik elismert zsűri előtt szeretnék megmérettetni magukat. 

A Pizzériák Versenyén a fesztiválra kitelepült pizzériák mutatják be különleges pizzáikat. 

A népszerű programelemek is visszatérnek, lesz Freestyle Pizza Bemutató Apró Séf közreműködésével, és kilátogatnak a rendezvényre a Vigyél Haza Alapítvány gazdikereső kutyusai is. 


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.