Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Izgalmas, egésznapos családi programnak ígérkezik a hétvégén megrendezésre kerülő pizza fesztivál, ahol az ország legjobb pizzériáinak és pizzakészítőinek pizzáit kóstolhatjuk végig, szurkolhatunk a pizza verseny résztvevőinek és megtanulhatunk pizzát is készíteni!

A háromnapos fesztivál keretében lesznek ismerős finomságok, de izgalmas újdonságok is.

"Sok szeretettel várjuk a Ballagókat és az Édesanyákat, hiszen erre a hétvégére esnek az iskolai ballagások és az Anyák napja is. A fesztivál kiváló alkalmat és helyszínt biztosít az ünneplésre. A rendezvény ráadásul ingyenesen látogatható, és már 800 Ft-tól elérhetőek az alap pizzaszeleteket annak érdekében, hogy a kilátogatók minél több fajta pizzát tudjanak megkóstolni a kitelepült pizzériák széles kínálatából."

- emelte ki Kovács Lázár.

A fesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mestere lesznek jelen, akik ráadásul a három nap alatt workshopokat és bemutatókat is tartanak azok számára, akik a pizzakészítés rejtelmei iránt érdeklődnek, vagy tanulni szeretnének olyanoktól, akik az Olaszországban megrendezett pizza világbajnokságokon is szép eredményeket értek el. 

Május 3-5. között rendezik a III. Piaggio Pizzafesztivált a Kincsem Parkban
Május 3-5. között rendezik a III. Piaggio Pizzafesztivált a Kincsem Parkban
Fotó: Piaggio Pizzafesztivál

 

Természetesen a finom olasz kávé és az olasz alapanyagok is nagy szerepet kapnak, hiszen számos olasz alapanyag forgalmazó képviselteti magát a rendezvényen. A prosecco szerelmesi széles repertoárból, különleges Magnum tételekből is válogathatnak.

A szervezők nem titkolt célja, hogy Magyarország is felkerüljön a világ pizza térképére.

„A kemence gyártók az olasz alapanyag beszállítók a korábbi évek során már felfigyeltek arra, hogy a versenyeken nagyon sok magyar indul.”  A rendezvényre idén még több külföldi pizza sütőt és pizza rajongót várnak a szervezők, akik kifejezetten a pizza miatt érkeznek Budapestre. „Külföldön már kialakult a pizzaturizmus, de Magyarországon még gyerekcipőben jár” – teszi hozzá a séf – „Ezért arra gondoltunk, hogy éttermekkel és beszállítókkal összefogva idén egy lényegesen nagyobb fesztivált hozunk létre, hogy itthon is elősegítsük a pizzaturizmus kialakulását.

Ahogy a népszerű pizzaséfek Raviczky Miklós és Damu László elmondták, Magyarországon egyre többen keresik a régi megszokott pizzákhoz képest az ízletes, eredeti olasz és magyar alapanyagok ötvözésével készülő kézműves pizzákat.  

A Pizzériák Versenyén a fesztiválra kitelepült pizzériák mutatják be különleges pizzáikat
A Pizzériák Versenyén a fesztiválra kitelepült pizzériák mutatják be különleges pizzáikat
Fotó: Piaggio Pizzafesztivál

A fesztivál idén sem marad verseny nélkül, szombat délután ugyanis két verseny is megrendezésre kerül. A Pizzakészítő Bajnokságra még korlátozott számban jelentkezhetnek azok, akik elismert zsűri előtt szeretnék megmérettetni magukat. 

A Pizzériák Versenyén a fesztiválra kitelepült pizzériák mutatják be különleges pizzáikat. 

A népszerű programelemek is visszatérnek, lesz Freestyle Pizza Bemutató Apró Séf közreműködésével, és kilátogatnak a rendezvényre a Vigyél Haza Alapítvány gazdikereső kutyusai is. 


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.