Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Izgalmas, egésznapos családi programnak ígérkezik a hétvégén megrendezésre kerülő pizza fesztivál, ahol az ország legjobb pizzériáinak és pizzakészítőinek pizzáit kóstolhatjuk végig, szurkolhatunk a pizza verseny résztvevőinek és megtanulhatunk pizzát is készíteni!

A háromnapos fesztivál keretében lesznek ismerős finomságok, de izgalmas újdonságok is.

"Sok szeretettel várjuk a Ballagókat és az Édesanyákat, hiszen erre a hétvégére esnek az iskolai ballagások és az Anyák napja is. A fesztivál kiváló alkalmat és helyszínt biztosít az ünneplésre. A rendezvény ráadásul ingyenesen látogatható, és már 800 Ft-tól elérhetőek az alap pizzaszeleteket annak érdekében, hogy a kilátogatók minél több fajta pizzát tudjanak megkóstolni a kitelepült pizzériák széles kínálatából."

- emelte ki Kovács Lázár.

A fesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mestere lesznek jelen, akik ráadásul a három nap alatt workshopokat és bemutatókat is tartanak azok számára, akik a pizzakészítés rejtelmei iránt érdeklődnek, vagy tanulni szeretnének olyanoktól, akik az Olaszországban megrendezett pizza világbajnokságokon is szép eredményeket értek el. 

Május 3-5. között rendezik a III. Piaggio Pizzafesztivált a Kincsem Parkban
Május 3-5. között rendezik a III. Piaggio Pizzafesztivált a Kincsem Parkban
Fotó: Piaggio Pizzafesztivál

 

Természetesen a finom olasz kávé és az olasz alapanyagok is nagy szerepet kapnak, hiszen számos olasz alapanyag forgalmazó képviselteti magát a rendezvényen. A prosecco szerelmesi széles repertoárból, különleges Magnum tételekből is válogathatnak.

A szervezők nem titkolt célja, hogy Magyarország is felkerüljön a világ pizza térképére.

„A kemence gyártók az olasz alapanyag beszállítók a korábbi évek során már felfigyeltek arra, hogy a versenyeken nagyon sok magyar indul.”  A rendezvényre idén még több külföldi pizza sütőt és pizza rajongót várnak a szervezők, akik kifejezetten a pizza miatt érkeznek Budapestre. „Külföldön már kialakult a pizzaturizmus, de Magyarországon még gyerekcipőben jár” – teszi hozzá a séf – „Ezért arra gondoltunk, hogy éttermekkel és beszállítókkal összefogva idén egy lényegesen nagyobb fesztivált hozunk létre, hogy itthon is elősegítsük a pizzaturizmus kialakulását.

Ahogy a népszerű pizzaséfek Raviczky Miklós és Damu László elmondták, Magyarországon egyre többen keresik a régi megszokott pizzákhoz képest az ízletes, eredeti olasz és magyar alapanyagok ötvözésével készülő kézműves pizzákat.  

A Pizzériák Versenyén a fesztiválra kitelepült pizzériák mutatják be különleges pizzáikat
A Pizzériák Versenyén a fesztiválra kitelepült pizzériák mutatják be különleges pizzáikat
Fotó: Piaggio Pizzafesztivál

A fesztivál idén sem marad verseny nélkül, szombat délután ugyanis két verseny is megrendezésre kerül. A Pizzakészítő Bajnokságra még korlátozott számban jelentkezhetnek azok, akik elismert zsűri előtt szeretnék megmérettetni magukat. 

A Pizzériák Versenyén a fesztiválra kitelepült pizzériák mutatják be különleges pizzáikat. 

A népszerű programelemek is visszatérnek, lesz Freestyle Pizza Bemutató Apró Séf közreműködésével, és kilátogatnak a rendezvényre a Vigyél Haza Alapítvány gazdikereső kutyusai is. 


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.