Hatszáz gombóc gulyásleves fagylalt

Az idei Budai Gourmet fesztivál leggourmandabb fogása minden bizonnyal, a Paris Budapest étterem főszakácsa, Jeremy Cayron és csapata által készített gulyásleves fagylalt bizonyult. Nem csak kinézetével, de ízvilágával is sokkolta ez a kicsit sem hagyományosnak mondott gulyásleves a gasztronómia iránt érdeklődőket a hétvége folyamán.

A hűvösebb idő ellenére több, mint 600 gombóc gulyásleves fagylalt fogyott a mini Paris Budapest étteremben, melyet nem csak letisztult külső dizájnja, de Jeremy Cayron és Katona Dániel megállás nélküli prezentációja is egyedülállóvá varázsolt. “Számomra az idei Budai Gourmet fesztivál volt az első magyarországi fesztivál, ahol közvetlenül az éttermünkön kívül is találkozhattam a gasztronómiai különlegességekre vágyó nagyközönséggel.

Mikor a kiírásban olvastam, hogy az idei fesztivál tematikája a gulyásleves, nagyon izgatott lettem, hiszen ez az az étel itt Magyarországon, melyet minden ember szeret és ismer. Mint a molekuláris konyha szerelmese és követője, nem volt kérdéses számomra, hogy valami igencsak extrém formában jelenítsük meg a gulyáslevest, szem előtt tartva a legfontosabb tényezőt, hogy ízében mindenképpen nagymamáink főztjére emlékeztessen. A fagylalt változat igencsak megosztotta a kóstoló közönséget, viszont a pozitív visszajelzések arra sarkallnak, hogy a június közepén megjelenő új nyári étlapon az egyik kihagyhatatlan előétel a gulyásleves fagylalt legyen.” – nyilatkozta Jeremy Cayron.


Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.