Hatszáz gombóc gulyásleves fagylalt

Az idei Budai Gourmet fesztivál leggourmandabb fogása minden bizonnyal, a Paris Budapest étterem főszakácsa, Jeremy Cayron és csapata által készített gulyásleves fagylalt bizonyult. Nem csak kinézetével, de ízvilágával is sokkolta ez a kicsit sem hagyományosnak mondott gulyásleves a gasztronómia iránt érdeklődőket a hétvége folyamán.

A hűvösebb idő ellenére több, mint 600 gombóc gulyásleves fagylalt fogyott a mini Paris Budapest étteremben, melyet nem csak letisztult külső dizájnja, de Jeremy Cayron és Katona Dániel megállás nélküli prezentációja is egyedülállóvá varázsolt. “Számomra az idei Budai Gourmet fesztivál volt az első magyarországi fesztivál, ahol közvetlenül az éttermünkön kívül is találkozhattam a gasztronómiai különlegességekre vágyó nagyközönséggel.

Mikor a kiírásban olvastam, hogy az idei fesztivál tematikája a gulyásleves, nagyon izgatott lettem, hiszen ez az az étel itt Magyarországon, melyet minden ember szeret és ismer. Mint a molekuláris konyha szerelmese és követője, nem volt kérdéses számomra, hogy valami igencsak extrém formában jelenítsük meg a gulyáslevest, szem előtt tartva a legfontosabb tényezőt, hogy ízében mindenképpen nagymamáink főztjére emlékeztessen. A fagylalt változat igencsak megosztotta a kóstoló közönséget, viszont a pozitív visszajelzések arra sarkallnak, hogy a június közepén megjelenő új nyári étlapon az egyik kihagyhatatlan előétel a gulyásleves fagylalt legyen.” – nyilatkozta Jeremy Cayron.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.