Hazai alapanyagok a Dorothea Hotel éttermének kínálatában

Két hónapon át járták a ház éttermének séfjei az országot, hogy megtalálják azokat a helyi termelőket, akiktől beszerzik azokat az alapanyagokat, amelyekből a magyar konyhára alapuló, újragondolt fogásaikat megvalósítják. A szálloda középpontjában, a csupa élő zöld növényerdőben álló Pavilon Restaurant & Barjában kipróbáltuk a ház szezonális ajánlatsorát. 

A Budapest szívében található Dorothea Hotel, az Autograph Collection tagjában különleges gasztronómiai koncepciót alkottak, ami a házban két helyen is, a Pavilon Restaurant & Barban valamint az Anton Bar & Deli kínálatában is jelen van. 

Időtlen időutazás

A szálloda középpontjában a Pavilon Restaurant & Bar áll, egy tágas, növényekkel teli zöld oázis, ahol a vendégek a híres séf, Carmine di Luggo által összeállított farm-to-table éttermi élményben vehetnek részt. Az Autograph Collection Hotelek "The Mark"-ja a Dorothea Hotel ezen a helyen József Nádor botanikai érdeklődése előtt tiszteleg, hiszen a Pavilon olyan egyedi gyógy- és fűszernövényfallal várja a vendégeket, ami nem található sehol másutt Budapesten. Ez az élő műalkotás nemcsak látványelem, hanem friss alapanyagokat is biztosít a konyha és a bár számára, ahol minden egyes étel és koktél a természet legjavából merít.

"A Dorothea Hotel F&B koncepciója különleges csapatmunka eredménye, ahol mindenki hozzájárul ahhoz, hogy vendégeink számára igazán egyedi és emlékezetes élményt nyújtsunk", mondta Theofilos Lakkas, a Dorothea Hotel F&B igazgatója.

A séf, Carmine di Luggo: "Célunk, hogy a magyar konyhát úgy mutassuk be, hogy a hagyományos ételeket és ízeket rendkívüli kulináris élménnyé emeljük, mindezt fenntartható módon. Az őszinte alapanyagokra és az intenzív ízekre alapozunk, amelyek felelevenítik a gyermekkori emlékeket, egy exkluzív környezetben".

A ház kínálatának minden fogásában van magyar alapanyag

A Pavilon étlapját a regionális konyha ihlette, helyi alapanyagokra összpontosítva, amelyeket Magyarország minden tájáról származó, elkötelezett beszállítóktól szereznek be. "A nyitás előtti időszakban több mint két hónapot töltöttünk azzal, hogy különböző helyi termelőket felkutassuk és eszmét cseréljünk velük, hogy megértsük, hogyan lehet a legkreatívabb módon felhasználni őket a konyhában. Előbbivel párhuzamosan végig kóstoltuk a tradicionális magyar éttermek legjavát, hogy a lehető legrészletesebben megismerjük a magyar konyha fortélyait, valamint a két magyar sous-séfünk tudására és tapasztalataira is nagyban építettünk a menü megalkotásakor. Minden fogás regionális konyhára épít, ugyanakkor saját, teljesen egyedi recepteket fejlesztettük ki", magyarázza Christos Patsogas, a Pavilon Chef De Cuisine-je. Az eredmény egy olyan menü lett, amelynek fogásai vizuálisan is ugyanolyan vonzók, mint amilyen ínycsiklandók, és amely minden diétás igényre nyújt választási lehetőséget, beleértve a vegán és vegetáriánus ételeket is.

A jellegzetes ételek közé tartozik a mangalica szűzpecsenye "Brassói stílusban", az innovatív grillezett karfiol steak „vegán bacon mártással”, és a klasszikus gulyásleves, amelyek mindegyike ízelítőt nyújt Magyarország gazdag gasztronómiai örökségéből. Édes befejezésként a hagyományos almás pite a karamellizált alma és a mandula elragadó fúzióját kínálja. Ez az elegáns és modern térben összeállított, kuriózumnak számító menü felejthetetlen éttermi élményt ígér, amely a múlt előtt tiszteleg, miközben a jövőbe is tekint.

Desszert és kávé a kétarcú Antonban

Az utca felőli oldalon található Anton Bar & Deli egész nap saját koncepció alapján kialakított kézműves kávét és frissen sütött péksüteményeket kínál, és a háznak ez az a helye, amely elegáns kávézóból estére klasszikus koktélokkal szolgáló, élénk esti bárrá alakul át. Ez a dinamikus tér kora reggeltől késő estig minden hangulatot és pillanatot kielégít, így egyedülálló menedékhely lehet a kintről érkezőknek is a nyüzsgő városban.

 

 

 

Forrás: BDPST / Turizmus Online


További kihívásokra készül a hazai édességipar

További kihívásokra készül a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Új korszak a siófoki menzán

Új korszak a siófoki menzán 

Siófok összes általános- és középiskolájában bevezették a svédasztalos rendszerű menzát.
Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást?

Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást? 

A Kisfaludy Program tájékoztatása szerint az üzletenkénti 3 millió forintos forrásra a pályázatra jogosult italüzletek mintegy 80 százaléka jelentkezett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.