Hazai alapanyagok a Dorothea Hotel éttermének kínálatában

Két hónapon át járták a ház éttermének séfjei az országot, hogy megtalálják azokat a helyi termelőket, akiktől beszerzik azokat az alapanyagokat, amelyekből a magyar konyhára alapuló, újragondolt fogásaikat megvalósítják. A szálloda középpontjában, a csupa élő zöld növényerdőben álló Pavilon Restaurant & Barjában kipróbáltuk a ház szezonális ajánlatsorát. 

A Budapest szívében található Dorothea Hotel, az Autograph Collection tagjában különleges gasztronómiai koncepciót alkottak, ami a házban két helyen is, a Pavilon Restaurant & Barban valamint az Anton Bar & Deli kínálatában is jelen van. 

Időtlen időutazás

A szálloda középpontjában a Pavilon Restaurant & Bar áll, egy tágas, növényekkel teli zöld oázis, ahol a vendégek a híres séf, Carmine di Luggo által összeállított farm-to-table éttermi élményben vehetnek részt. Az Autograph Collection Hotelek "The Mark"-ja a Dorothea Hotel ezen a helyen József Nádor botanikai érdeklődése előtt tiszteleg, hiszen a Pavilon olyan egyedi gyógy- és fűszernövényfallal várja a vendégeket, ami nem található sehol másutt Budapesten. Ez az élő műalkotás nemcsak látványelem, hanem friss alapanyagokat is biztosít a konyha és a bár számára, ahol minden egyes étel és koktél a természet legjavából merít.

"A Dorothea Hotel F&B koncepciója különleges csapatmunka eredménye, ahol mindenki hozzájárul ahhoz, hogy vendégeink számára igazán egyedi és emlékezetes élményt nyújtsunk", mondta Theofilos Lakkas, a Dorothea Hotel F&B igazgatója.

A séf, Carmine di Luggo: "Célunk, hogy a magyar konyhát úgy mutassuk be, hogy a hagyományos ételeket és ízeket rendkívüli kulináris élménnyé emeljük, mindezt fenntartható módon. Az őszinte alapanyagokra és az intenzív ízekre alapozunk, amelyek felelevenítik a gyermekkori emlékeket, egy exkluzív környezetben".

A ház kínálatának minden fogásában van magyar alapanyag

A Pavilon étlapját a regionális konyha ihlette, helyi alapanyagokra összpontosítva, amelyeket Magyarország minden tájáról származó, elkötelezett beszállítóktól szereznek be. "A nyitás előtti időszakban több mint két hónapot töltöttünk azzal, hogy különböző helyi termelőket felkutassuk és eszmét cseréljünk velük, hogy megértsük, hogyan lehet a legkreatívabb módon felhasználni őket a konyhában. Előbbivel párhuzamosan végig kóstoltuk a tradicionális magyar éttermek legjavát, hogy a lehető legrészletesebben megismerjük a magyar konyha fortélyait, valamint a két magyar sous-séfünk tudására és tapasztalataira is nagyban építettünk a menü megalkotásakor. Minden fogás regionális konyhára épít, ugyanakkor saját, teljesen egyedi recepteket fejlesztettük ki", magyarázza Christos Patsogas, a Pavilon Chef De Cuisine-je. Az eredmény egy olyan menü lett, amelynek fogásai vizuálisan is ugyanolyan vonzók, mint amilyen ínycsiklandók, és amely minden diétás igényre nyújt választási lehetőséget, beleértve a vegán és vegetáriánus ételeket is.

A jellegzetes ételek közé tartozik a mangalica szűzpecsenye "Brassói stílusban", az innovatív grillezett karfiol steak „vegán bacon mártással”, és a klasszikus gulyásleves, amelyek mindegyike ízelítőt nyújt Magyarország gazdag gasztronómiai örökségéből. Édes befejezésként a hagyományos almás pite a karamellizált alma és a mandula elragadó fúzióját kínálja. Ez az elegáns és modern térben összeállított, kuriózumnak számító menü felejthetetlen éttermi élményt ígér, amely a múlt előtt tiszteleg, miközben a jövőbe is tekint.

Desszert és kávé a kétarcú Antonban

Az utca felőli oldalon található Anton Bar & Deli egész nap saját koncepció alapján kialakított kézműves kávét és frissen sütött péksüteményeket kínál, és a háznak ez az a helye, amely elegáns kávézóból estére klasszikus koktélokkal szolgáló, élénk esti bárrá alakul át. Ez a dinamikus tér kora reggeltől késő estig minden hangulatot és pillanatot kielégít, így egyedülálló menedékhely lehet a kintről érkezőknek is a nyüzsgő városban.

 

 

 

Forrás: BDPST / Turizmus Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.