Hazai alapanyagok a Dorothea Hotel éttermének kínálatában

Két hónapon át járták a ház éttermének séfjei az országot, hogy megtalálják azokat a helyi termelőket, akiktől beszerzik azokat az alapanyagokat, amelyekből a magyar konyhára alapuló, újragondolt fogásaikat megvalósítják. A szálloda középpontjában, a csupa élő zöld növényerdőben álló Pavilon Restaurant & Barjában kipróbáltuk a ház szezonális ajánlatsorát. 

A Budapest szívében található Dorothea Hotel, az Autograph Collection tagjában különleges gasztronómiai koncepciót alkottak, ami a házban két helyen is, a Pavilon Restaurant & Barban valamint az Anton Bar & Deli kínálatában is jelen van. 

Időtlen időutazás

A szálloda középpontjában a Pavilon Restaurant & Bar áll, egy tágas, növényekkel teli zöld oázis, ahol a vendégek a híres séf, Carmine di Luggo által összeállított farm-to-table éttermi élményben vehetnek részt. Az Autograph Collection Hotelek "The Mark"-ja a Dorothea Hotel ezen a helyen József Nádor botanikai érdeklődése előtt tiszteleg, hiszen a Pavilon olyan egyedi gyógy- és fűszernövényfallal várja a vendégeket, ami nem található sehol másutt Budapesten. Ez az élő műalkotás nemcsak látványelem, hanem friss alapanyagokat is biztosít a konyha és a bár számára, ahol minden egyes étel és koktél a természet legjavából merít.

"A Dorothea Hotel F&B koncepciója különleges csapatmunka eredménye, ahol mindenki hozzájárul ahhoz, hogy vendégeink számára igazán egyedi és emlékezetes élményt nyújtsunk", mondta Theofilos Lakkas, a Dorothea Hotel F&B igazgatója.

A séf, Carmine di Luggo: "Célunk, hogy a magyar konyhát úgy mutassuk be, hogy a hagyományos ételeket és ízeket rendkívüli kulináris élménnyé emeljük, mindezt fenntartható módon. Az őszinte alapanyagokra és az intenzív ízekre alapozunk, amelyek felelevenítik a gyermekkori emlékeket, egy exkluzív környezetben".

A ház kínálatának minden fogásában van magyar alapanyag

A Pavilon étlapját a regionális konyha ihlette, helyi alapanyagokra összpontosítva, amelyeket Magyarország minden tájáról származó, elkötelezett beszállítóktól szereznek be. "A nyitás előtti időszakban több mint két hónapot töltöttünk azzal, hogy különböző helyi termelőket felkutassuk és eszmét cseréljünk velük, hogy megértsük, hogyan lehet a legkreatívabb módon felhasználni őket a konyhában. Előbbivel párhuzamosan végig kóstoltuk a tradicionális magyar éttermek legjavát, hogy a lehető legrészletesebben megismerjük a magyar konyha fortélyait, valamint a két magyar sous-séfünk tudására és tapasztalataira is nagyban építettünk a menü megalkotásakor. Minden fogás regionális konyhára épít, ugyanakkor saját, teljesen egyedi recepteket fejlesztettük ki", magyarázza Christos Patsogas, a Pavilon Chef De Cuisine-je. Az eredmény egy olyan menü lett, amelynek fogásai vizuálisan is ugyanolyan vonzók, mint amilyen ínycsiklandók, és amely minden diétás igényre nyújt választási lehetőséget, beleértve a vegán és vegetáriánus ételeket is.

A jellegzetes ételek közé tartozik a mangalica szűzpecsenye "Brassói stílusban", az innovatív grillezett karfiol steak „vegán bacon mártással”, és a klasszikus gulyásleves, amelyek mindegyike ízelítőt nyújt Magyarország gazdag gasztronómiai örökségéből. Édes befejezésként a hagyományos almás pite a karamellizált alma és a mandula elragadó fúzióját kínálja. Ez az elegáns és modern térben összeállított, kuriózumnak számító menü felejthetetlen éttermi élményt ígér, amely a múlt előtt tiszteleg, miközben a jövőbe is tekint.

Desszert és kávé a kétarcú Antonban

Az utca felőli oldalon található Anton Bar & Deli egész nap saját koncepció alapján kialakított kézműves kávét és frissen sütött péksüteményeket kínál, és a háznak ez az a helye, amely elegáns kávézóból estére klasszikus koktélokkal szolgáló, élénk esti bárrá alakul át. Ez a dinamikus tér kora reggeltől késő estig minden hangulatot és pillanatot kielégít, így egyedülálló menedékhely lehet a kintről érkezőknek is a nyüzsgő városban.

 

 

 

Forrás: BDPST / Turizmus Online


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Külön öröm számunkra, hogy az ország egyik legnevesebb séf Klasszis Média Csoportunk idén is megrendezésre kerülő szállodákat és éttermeket megcélzó designverseny zsűrijének tagja.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.