Házhoz viszi az ebédet a Mákvirág EbédExpressz!

Április 27-től a Mákvirág Étterem is csatlakozott azon éttermek sorába, akik házhoz szállítják Budapesten az ebédet.

A Mákvirág 2012 óra működik a TV2 székházában, napi 600-800 helyi és környékbeli dolgozó ebédjéről gondoskodva.

A tapasztalat tehát megvolt, ezért is döntöttek úgy a tulajdonosok, hogy mostantól nemcsak az étterem vendégeinek készítenek ebédet, hanem az otthonokba is kiszállítják a finomságokat. Gondolva az otthon „dolgozó és tanuló” családokra, a webétteremben felnőtt és gyermek adag választható, minden nap 12 féle menüt készítenek. A menüajánlatok mellé pedig naponta 2 féle desszert is választható.

A menük árai 1790 Ft – 2090 Ft között vannak, ennyiért egy levest és egy főétel érkezik a futárral.

Az étterem heti 7 napon szállít házhoz, így a hétvégi főzést is megúszhatják a háziasszonyok.

A házhoz szállítás egész Budapesten ingyenes, így rejtett költségekkel sem kell számolnunk.

Az ételek igazodnak a 21. század elvárásaihoz, naponta választható hússal és hús nélkül készült leves, frissen sült, pörkölt vagy rántott fogások főételként, készítenek gluténmentes és laktózmentes menüt. Gondolnak az ínyencekre is, így naponta kétféle „világ” menü van az étlapon, valamint a vegetáriánus és fitness életmód követői is megtalálják kedvenceinket.

Jelmondatuk garantálja a finom ízeket és a maximális odafigyelést: Mert tudjuk, hogy hiányzik a mama főztje!


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.