Helyszínt vált a Sóletfesztivál

Az idén nyolcadik alkalommal megrendezett tematikus gasztro eseményen évről évre sokezer adag sóletet kínálnak. Az augusztus 27-i Sóletfesztivál immár hagyományosan a Zsinagógák Hetének nagyszabású nyitó programja.  

Idén az újlipótvárosi RaM – ArT Színház ad helyet a rendezvénynek, amelynek parkja ideális körülményeket biztosít családi időtöltésre is. Hétezer adag sólet sül-fő majd, természetesen betartva a kóser szabályokat, mind a helyszín, mind a technológia és a hozzávalók tekintetében. Lesz vegán változat is!

 

A két éve nyílt gyönyörű, hagyományos, egyben mégis modern Zsilip Zsinagógában kaphattunk tájékoztatást az idei, augusztus 27-i rendezvényről. A sólet, vagy csólent, mert így is nevezték régen, a zsidóság ikonikus étele, amely mindig szombatra készül el. Többnyire a környéken lévő valamelyik pékség kemencéjében sült-főtt össze hajdanán a sok finom hozzávaló.  

Ahány ország, annyiféle sólet

Egy régión belül is van, ahol módosultak az összetevők és a technológia is. E sokféle, mégis hasonló fogásból kapunk majd ízelítőt a fesztiválon, ahol az ételek az egyes nemzetek és a jelenlévő hírességek ízlése szerint készülnek. Mert más a spanyol, a magyar, az amerikai, sőt, az izraeli is változat is.

Lesznek koncertek és gyerekfoglalkozások is

A széles gasztroválasztékot gyerekprogramokkal és kulturális eseményekkel ötvözik a rendezvényen. Koncertek és Sinatra-slágerek szórakoztatják a nagyobbakat, a kisebbek figyelmét rajzfilmslágerekkel kötik le.

Az eseményen több kiállító is jelezte részvételét, mint a Sejna Fashion kóser divatház, a Könyv Népe Kiadó, a CEDEK Szeretetszolgálat, a Weiss Manfréd Népkonyha, a Semes Kóser Pékség és a Judaica Shop.Akinek kérdései vannak a zsidósággal kapcsolatban, a válaszok végett a Kérdezd a Rabbit standot érdemes majd keresni.

A fesztivál látogatása ingyenes, kivéve néhány kulturális rendezvényt.

A www.zsinagogakhete.hu- weboldalon részletes tájékoztatást kapunk a több napos fesztivál gazdag programkínálatából.

Forrás: Turizmus Online


Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.
Ki lett az ország legjobb felszolgálója?

Ki lett az ország legjobb felszolgálója? 

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a győztes Kóródi Béla lett, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola diákja.
Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.
Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon

Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon 

Idén tovább bővül az Avasi Borangolás programkínálata.
Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben

Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben 

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben.
Megvannak a pizzafesztivál győztesei

Megvannak a pizzafesztivál győztesei 

A pizzafesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei versenyeztek egymással.
Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.
Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.