Helyszínt vált a Sóletfesztivál

Az idén nyolcadik alkalommal megrendezett tematikus gasztro eseményen évről évre sokezer adag sóletet kínálnak. Az augusztus 27-i Sóletfesztivál immár hagyományosan a Zsinagógák Hetének nagyszabású nyitó programja.  

Idén az újlipótvárosi RaM – ArT Színház ad helyet a rendezvénynek, amelynek parkja ideális körülményeket biztosít családi időtöltésre is. Hétezer adag sólet sül-fő majd, természetesen betartva a kóser szabályokat, mind a helyszín, mind a technológia és a hozzávalók tekintetében. Lesz vegán változat is!

 

A két éve nyílt gyönyörű, hagyományos, egyben mégis modern Zsilip Zsinagógában kaphattunk tájékoztatást az idei, augusztus 27-i rendezvényről. A sólet, vagy csólent, mert így is nevezték régen, a zsidóság ikonikus étele, amely mindig szombatra készül el. Többnyire a környéken lévő valamelyik pékség kemencéjében sült-főtt össze hajdanán a sok finom hozzávaló.  

Ahány ország, annyiféle sólet

Egy régión belül is van, ahol módosultak az összetevők és a technológia is. E sokféle, mégis hasonló fogásból kapunk majd ízelítőt a fesztiválon, ahol az ételek az egyes nemzetek és a jelenlévő hírességek ízlése szerint készülnek. Mert más a spanyol, a magyar, az amerikai, sőt, az izraeli is változat is.

Lesznek koncertek és gyerekfoglalkozások is

A széles gasztroválasztékot gyerekprogramokkal és kulturális eseményekkel ötvözik a rendezvényen. Koncertek és Sinatra-slágerek szórakoztatják a nagyobbakat, a kisebbek figyelmét rajzfilmslágerekkel kötik le.

Az eseményen több kiállító is jelezte részvételét, mint a Sejna Fashion kóser divatház, a Könyv Népe Kiadó, a CEDEK Szeretetszolgálat, a Weiss Manfréd Népkonyha, a Semes Kóser Pékség és a Judaica Shop.Akinek kérdései vannak a zsidósággal kapcsolatban, a válaszok végett a Kérdezd a Rabbit standot érdemes majd keresni.

A fesztivál látogatása ingyenes, kivéve néhány kulturális rendezvényt.

A www.zsinagogakhete.hu- weboldalon részletes tájékoztatást kapunk a több napos fesztivál gazdag programkínálatából.

Forrás: Turizmus Online


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.