Helyszínt vált a Sóletfesztivál

Az idén nyolcadik alkalommal megrendezett tematikus gasztro eseményen évről évre sokezer adag sóletet kínálnak. Az augusztus 27-i Sóletfesztivál immár hagyományosan a Zsinagógák Hetének nagyszabású nyitó programja.  

Idén az újlipótvárosi RaM – ArT Színház ad helyet a rendezvénynek, amelynek parkja ideális körülményeket biztosít családi időtöltésre is. Hétezer adag sólet sül-fő majd, természetesen betartva a kóser szabályokat, mind a helyszín, mind a technológia és a hozzávalók tekintetében. Lesz vegán változat is!

 

A két éve nyílt gyönyörű, hagyományos, egyben mégis modern Zsilip Zsinagógában kaphattunk tájékoztatást az idei, augusztus 27-i rendezvényről. A sólet, vagy csólent, mert így is nevezték régen, a zsidóság ikonikus étele, amely mindig szombatra készül el. Többnyire a környéken lévő valamelyik pékség kemencéjében sült-főtt össze hajdanán a sok finom hozzávaló.  

Ahány ország, annyiféle sólet

Egy régión belül is van, ahol módosultak az összetevők és a technológia is. E sokféle, mégis hasonló fogásból kapunk majd ízelítőt a fesztiválon, ahol az ételek az egyes nemzetek és a jelenlévő hírességek ízlése szerint készülnek. Mert más a spanyol, a magyar, az amerikai, sőt, az izraeli is változat is.

Lesznek koncertek és gyerekfoglalkozások is

A széles gasztroválasztékot gyerekprogramokkal és kulturális eseményekkel ötvözik a rendezvényen. Koncertek és Sinatra-slágerek szórakoztatják a nagyobbakat, a kisebbek figyelmét rajzfilmslágerekkel kötik le.

Az eseményen több kiállító is jelezte részvételét, mint a Sejna Fashion kóser divatház, a Könyv Népe Kiadó, a CEDEK Szeretetszolgálat, a Weiss Manfréd Népkonyha, a Semes Kóser Pékség és a Judaica Shop.Akinek kérdései vannak a zsidósággal kapcsolatban, a válaszok végett a Kérdezd a Rabbit standot érdemes majd keresni.

A fesztivál látogatása ingyenes, kivéve néhány kulturális rendezvényt.

A www.zsinagogakhete.hu- weboldalon részletes tájékoztatást kapunk a több napos fesztivál gazdag programkínálatából.

Forrás: Turizmus Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.