Helyszínt vált a Sóletfesztivál

Az idén nyolcadik alkalommal megrendezett tematikus gasztro eseményen évről évre sokezer adag sóletet kínálnak. Az augusztus 27-i Sóletfesztivál immár hagyományosan a Zsinagógák Hetének nagyszabású nyitó programja.  

Idén az újlipótvárosi RaM – ArT Színház ad helyet a rendezvénynek, amelynek parkja ideális körülményeket biztosít családi időtöltésre is. Hétezer adag sólet sül-fő majd, természetesen betartva a kóser szabályokat, mind a helyszín, mind a technológia és a hozzávalók tekintetében. Lesz vegán változat is!

 

A két éve nyílt gyönyörű, hagyományos, egyben mégis modern Zsilip Zsinagógában kaphattunk tájékoztatást az idei, augusztus 27-i rendezvényről. A sólet, vagy csólent, mert így is nevezték régen, a zsidóság ikonikus étele, amely mindig szombatra készül el. Többnyire a környéken lévő valamelyik pékség kemencéjében sült-főtt össze hajdanán a sok finom hozzávaló.  

Ahány ország, annyiféle sólet

Egy régión belül is van, ahol módosultak az összetevők és a technológia is. E sokféle, mégis hasonló fogásból kapunk majd ízelítőt a fesztiválon, ahol az ételek az egyes nemzetek és a jelenlévő hírességek ízlése szerint készülnek. Mert más a spanyol, a magyar, az amerikai, sőt, az izraeli is változat is.

Lesznek koncertek és gyerekfoglalkozások is

A széles gasztroválasztékot gyerekprogramokkal és kulturális eseményekkel ötvözik a rendezvényen. Koncertek és Sinatra-slágerek szórakoztatják a nagyobbakat, a kisebbek figyelmét rajzfilmslágerekkel kötik le.

Az eseményen több kiállító is jelezte részvételét, mint a Sejna Fashion kóser divatház, a Könyv Népe Kiadó, a CEDEK Szeretetszolgálat, a Weiss Manfréd Népkonyha, a Semes Kóser Pékség és a Judaica Shop.Akinek kérdései vannak a zsidósággal kapcsolatban, a válaszok végett a Kérdezd a Rabbit standot érdemes majd keresni.

A fesztivál látogatása ingyenes, kivéve néhány kulturális rendezvényt.

A www.zsinagogakhete.hu- weboldalon részletes tájékoztatást kapunk a több napos fesztivál gazdag programkínálatából.

Forrás: Turizmus Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.