Hétvégén újraindul a Food Truck Show

Hosszú várakozás, számos lemondás, kiesés után újra elindulnak az autók országszerte, de van remény, mert amennyi kocsi eltűnt, ugyanannyi új lépett a helyébe. Vad-Horváth Zoltán főszervező szerint a Food Truck Show-k lehetnek az idei év nyertesei, hiszen erre a rendezvényre jogilag nem vonatkozik a korlátozás.

Június 4-én, Kiskunhalason elindul az idei Food Truck szezon, aztán a guruló autók átmennek Győrbe, Budapestre és a Balaton körül is sokat megfordulnak a nyáron. A szeptemberi Kincsem Parkbéli nagyrendezvényre 50 autó készül, spanyol ételkülönlegességekkel, bepótolva az elmaradt 3 eseményt. Továbbá itt adják át a hagyományos szakmai- és közönségdíjakat is.

„Rekordévünk biztos nem lesz, hiszen a szezon eleje elment, de júniusban kezdhetünk, és amit fizikailag meg tudunk valósítani, azt bepótoljuk. Jó reményekkel indulunk, hiszen a kereskedőink és a vendégek is ki van éhezve” – foglalta össze a jelenlegi helyzetet Vad-Horváth Zoltán főszervező, aki szerint a Food Truck Show a jelenlegi helyzet nyertese is lehet, hiszen a tevékenységükre jogilag nem vonatkozik korlátozás. Ez egy gasztro-piac, irányított programok nélkül.

 

„Sajnos a naptárunk folyamatosan változik. Előfordult, hogy le kellet mondani rendezvényt, pl. Sopronban, mert olyan sokan igazolták vissza a részvételt, hogy a város vezetősége nem tartotta biztonságosnak a júniusi nyitást. De ahol vagyunk, leszünk, ott a tavalyihoz hasonlóan figyelünk a biztonságra. Érintés nélküli fizetés, előrendelő alkalmazás, fertőtlenítő pontok, és a kocsikat is távolabb helyezzük egymástól a korábbiaknál, hogy maradjon hely a sorbaállásra” – hangsúlyozta a főszervező.


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.