Hibiszkusz, gyömbér és kardamom adja a különleges gin ízét

Magyarországon is elérhetővé váltak az amerikai AMASS vállalat egyedi, száz százalékban természetes összetevőkből álló szeszesital-kínálatának kiemelt termékei, az AMASS Dry Gin és az AMASS Botanic Vodka.

A kukorica alapú gin 29-féle gyógynövény és fűszer felhasználásával készül Los Angelesben, egyedi ismertetőjele az erős, hibiszkusz, gyömbér és kardamom által kölcsönzött citrusos íz. A skandináv italkultúra történetét idéző, természetes alapanyagokból készült vodka textúráját pedig a körömvirágból és kamillából eredő virágos íz, illetve a citromhéj teszi selymessé.

Az AMASS Gint és az AMASS Botanic Vodkát egy kiváló női lepárlómester, a filmes szakmából érkező Morgan McLachlan álmodta meg azzal a céllal, hogy az igényes fogyasztóknak olyan, kizárólag növényekből álló italokat nyújtson, amelyek túlmutatnak a hagyományos szeszesital-kínálaton, és a növények révén teremtenek lehetőséget a minőségi kikapcsolódásra.



A 2019-ben alapított, kaliforniai székhelyű AMASS azt a célt tűzte ki az alapításakor, hogy a hagyományos szeszesital-kínálaton túlmutatva, olyan prémium kategóriás termékeket készítsen, amelyek száz százalékban természetes botanikus és adaptogén összetevőkből állnak, és kizárólag növényeket tartalmaznak. A vállalatnál a gyógynövények és fűszerek megfelelő elegyével kísérleteznek, annak érdekében, hogy kiszolgálhassák azokat a fogyasztókat, akik a természetességet és a fenntarthatóságot helyezik előtérbe.

A vállalat egyik kiemelt alkoholterméke az AMASS Dry Gin egy komplex ízvilággal rendelkező, 45 százalékos alkoholtartamú, száz százalékban természetes összetevőkből álló gin. A kukorica alapú, erős citrusos ízű termék 29-féle gyógynövényt és fűszert tartalmaz, amely hozzávalók közül 11 Kaliforniából származik, több pedig a – korábban a filmes szakmában tevékenykedő – lepárlómester és társ-alapítónő Morgan McLachlan saját kertjében nő. Az AMASS Gin vegán, gluténmentes, nem tartalmaz hozzáadott cukrot, édesítőszert és mesterséges színezéket, ellenben a készítésekor számos egzotikus gyümölcsöt, így citromot, narancsot és grapefruitot, Cascara Sagrada kérget, Reishi-gombát, valamint úgynevezett Lion's Mane gombakivonatot és egy Ashwagandha nevű gyógynövényt is felhasználnak. A fűszerezés során pedig kaliforniai babért, hibiszkuszt, kakaót, kardamomot, kaffír lime levelet és gyömbért használnak.

Az ugyancsak 45 százalékos alkoholtartalmú AMASS Botanic Vodka ízvilágát elsősorban a skandináv italkultúra, illetve az északi lepárlási hagyományok inspirálták. Miután a vodkát aprólékosan lepárolják, kézzel reszelt citrusokkal ízesítik. Az AMASS-vodka száz százalékban természetes alapanyagokból készül, az alkohol lágy struktúráját pedig glicerin helyett a körömvirág kivonata adja.



Az AMASS termékportfóliójának másik fontos részét, az öngondoskodásra fókuszáló üzletágként többek között a szappanok, a gyertyák és a kézfertőtlenítők adják. A prémium italmárka alkoholtermékei ma már számos országban kaphatók, összesen mintegy 1800 ponton forgalmazzák őket, így például globálisan a SOHO HOUSE-okban, hat Michelin-csillagos étteremben és négy olyan bárban is, amelyet a világ legjobb tíz bárja között tartanak számon. Hazánkban az AMASS Dry Gin és az AMASS Botanic Vodka forgalmazását a Culinaris Kft. végzi kiskereskedelmi prémium delikát üzleteiben és nagykereskedelmi csatornáin.

Emellett az amerikai vállalatban tulajdonrészt szerzett az ifj. Sánta János 100 százalékos tulajdonában álló, holdingtársaságként működő Solidium Capital Kft., amely így tovább bővítette a fenntarthatóságra, tradícióra és innovációra épülő befektetési portfólióját.

Forrás: Store insider


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.