Hibiszkusz, gyömbér és kardamom adja a különleges gin ízét

Magyarországon is elérhetővé váltak az amerikai AMASS vállalat egyedi, száz százalékban természetes összetevőkből álló szeszesital-kínálatának kiemelt termékei, az AMASS Dry Gin és az AMASS Botanic Vodka.

A kukorica alapú gin 29-féle gyógynövény és fűszer felhasználásával készül Los Angelesben, egyedi ismertetőjele az erős, hibiszkusz, gyömbér és kardamom által kölcsönzött citrusos íz. A skandináv italkultúra történetét idéző, természetes alapanyagokból készült vodka textúráját pedig a körömvirágból és kamillából eredő virágos íz, illetve a citromhéj teszi selymessé.

Az AMASS Gint és az AMASS Botanic Vodkát egy kiváló női lepárlómester, a filmes szakmából érkező Morgan McLachlan álmodta meg azzal a céllal, hogy az igényes fogyasztóknak olyan, kizárólag növényekből álló italokat nyújtson, amelyek túlmutatnak a hagyományos szeszesital-kínálaton, és a növények révén teremtenek lehetőséget a minőségi kikapcsolódásra.



A 2019-ben alapított, kaliforniai székhelyű AMASS azt a célt tűzte ki az alapításakor, hogy a hagyományos szeszesital-kínálaton túlmutatva, olyan prémium kategóriás termékeket készítsen, amelyek száz százalékban természetes botanikus és adaptogén összetevőkből állnak, és kizárólag növényeket tartalmaznak. A vállalatnál a gyógynövények és fűszerek megfelelő elegyével kísérleteznek, annak érdekében, hogy kiszolgálhassák azokat a fogyasztókat, akik a természetességet és a fenntarthatóságot helyezik előtérbe.

A vállalat egyik kiemelt alkoholterméke az AMASS Dry Gin egy komplex ízvilággal rendelkező, 45 százalékos alkoholtartamú, száz százalékban természetes összetevőkből álló gin. A kukorica alapú, erős citrusos ízű termék 29-féle gyógynövényt és fűszert tartalmaz, amely hozzávalók közül 11 Kaliforniából származik, több pedig a – korábban a filmes szakmában tevékenykedő – lepárlómester és társ-alapítónő Morgan McLachlan saját kertjében nő. Az AMASS Gin vegán, gluténmentes, nem tartalmaz hozzáadott cukrot, édesítőszert és mesterséges színezéket, ellenben a készítésekor számos egzotikus gyümölcsöt, így citromot, narancsot és grapefruitot, Cascara Sagrada kérget, Reishi-gombát, valamint úgynevezett Lion's Mane gombakivonatot és egy Ashwagandha nevű gyógynövényt is felhasználnak. A fűszerezés során pedig kaliforniai babért, hibiszkuszt, kakaót, kardamomot, kaffír lime levelet és gyömbért használnak.

Az ugyancsak 45 százalékos alkoholtartalmú AMASS Botanic Vodka ízvilágát elsősorban a skandináv italkultúra, illetve az északi lepárlási hagyományok inspirálták. Miután a vodkát aprólékosan lepárolják, kézzel reszelt citrusokkal ízesítik. Az AMASS-vodka száz százalékban természetes alapanyagokból készül, az alkohol lágy struktúráját pedig glicerin helyett a körömvirág kivonata adja.



Az AMASS termékportfóliójának másik fontos részét, az öngondoskodásra fókuszáló üzletágként többek között a szappanok, a gyertyák és a kézfertőtlenítők adják. A prémium italmárka alkoholtermékei ma már számos országban kaphatók, összesen mintegy 1800 ponton forgalmazzák őket, így például globálisan a SOHO HOUSE-okban, hat Michelin-csillagos étteremben és négy olyan bárban is, amelyet a világ legjobb tíz bárja között tartanak számon. Hazánkban az AMASS Dry Gin és az AMASS Botanic Vodka forgalmazását a Culinaris Kft. végzi kiskereskedelmi prémium delikát üzleteiben és nagykereskedelmi csatornáin.

Emellett az amerikai vállalatban tulajdonrészt szerzett az ifj. Sánta János 100 százalékos tulajdonában álló, holdingtársaságként működő Solidium Capital Kft., amely így tovább bővítette a fenntarthatóságra, tradícióra és innovációra épülő befektetési portfólióját.

Forrás: Store insider


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.