Hisztéria Cremeria - a fagyizás új dimenziója

Izgalmas, új résztvevővel bővült a fővárosi fagylaltozók palettája, megnyílt a Hisztéria Cremeria a gyönyörű Andrássy úton. Ez nem klasszikus fagyizó, hanem “cremeria”, egy olyan hely, ahol a legmodernebb technológiát, a friss, szezonális alapanyagokat és a hagyományokat ötvözi az évtizedek óta cukrászattal és fagylaltkészítéssel foglalkozó Ipacs család.

A Tápiószecsőről indult, generációk óta vendéglátással foglalkozó család 1991-ben nyitotta első fagylaltozóját, egy aprócska fabódéban, a 31-es főút mellett. Azóta nagy utat tettek meg, van fagylaltozójuk a WestEnd bevásárlóközpontban, egy gyönyörű cukrászdájuk és cukrászüzemük Tápiószecsőn, valamint egy másik üzletük a pest megyei Gyömrőn. Legújabb dobásuk a főváros legszebb sugárútján nemrég megnyílt Hisztéria Cremeria, ahol kreatív hozzáállással, a legmodernebb technológiával felszerelkezve, nagy lelkesedéssel és sok-sok bátorsággal vágtak neki a munkának.

“Szenvedélyünk a kézműves fagylalt, kizárólag természetes alapanyagokat használunk, ötvözzük a csúcstechnológiát és a hagyományokat. Egész kiskorom óta foglalkozhatok a fagylaltkészítéssel, most szeretnék kreatív, újító szellemet hozni a hazai piacra, remélem, hogy ezt a vendégek is értékelni fogják” – mondta Ipacs Balázs, a Hisztéria Cremeria megálmodója, a cukrászcsalád legifjabb tagja.

Szakítva az évtizedek óta tartó hagyományokkal, itt nincs látványpult, nem halomra áll a fagylalt, és nincsenek különleges dekorációs elemek sem. A fagylaltok nagyrésze letisztult ízvilágú, persze akad néhány izgalmas, rendhagyóbb párosítás is, mint például a sárgadinnye pármai sonkával, vagy éppen a ricotta karamellás fügével, de gondolnak a különféle ételérzékenységekkel küzdő vendégekre is, készítenek cukor, laktóz és gluténmentes fagylaltokat is. Fedeles tégelyek őrzik az ízeket, ami elsőre szokatlan lehet, hiszen látványra nincs is mód választani, kóstolni azonban ér!

Ezek a fagylaltok az itthon elérhető legjobb minőségű alapanyagokból készülnek, ez persze más helyeken is így van, a Hisztéria Cremeria titka a technológiában van. A vertikális gépeknek köszönhetően lassabban, kíméletesebben készül a fagylalt, és nincs szükség sem adalékanyagokra, sem stabilizátorokra, egy sokkal krémesebb, lágyabb textúrát, tisztább ízvilágot lehet így elérni.

Nincs titok, itt minden a vendégek szeme előtt készül, egy üvegfallal elválasztott “látványkonyhán”. A tölcsérekről is érdemes szót ejteni, amellett hogy finom ízű és ropogós, mielőtt rákenik a krémes fagylaltot, választhatunk, hogy a pult mögötti csapokból folyó belga csokoládéból a tejes vagy az ét változattal töltsék meg tölcsérünk alját, így mielőtt véget érne az élmény, még kapunk egy “utolsó” mennyei falatot, amitől igazán emlékezetes marad minden adag Hisztéria fagylalt.

A fagylaltok mellett elegáns, franciás desszertek sorakoznak a pultban, a szezonnak megfelelő gyümölcsös vagy éppen csokoládés ízvilágban. Balázsék a szakma egyik elismert képviselőjével, Kolonics Zoltán kreatív cukrásszal közösen fejlesztették ki a desszertvonalat: “Nagyon szeretek olyan emberekkel együtt dolgozni, akik újító szelleműek, friss energiákat hoznak a magyar szemléletbe, és képesek túllépni a régi, rossz beidegződéseken. A hagyományok tisztelete mellett nagy szükség van a megújulásra, a pozitív változásra a hazai cukrásziparban” – mondta Kolonics Zoltán, kreatív cukrász a Hisztéria Cremeria megnyitóján.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.