Hisztéria Cremeria - a fagyizás új dimenziója

Izgalmas, új résztvevővel bővült a fővárosi fagylaltozók palettája, megnyílt a Hisztéria Cremeria a gyönyörű Andrássy úton. Ez nem klasszikus fagyizó, hanem “cremeria”, egy olyan hely, ahol a legmodernebb technológiát, a friss, szezonális alapanyagokat és a hagyományokat ötvözi az évtizedek óta cukrászattal és fagylaltkészítéssel foglalkozó Ipacs család.

A Tápiószecsőről indult, generációk óta vendéglátással foglalkozó család 1991-ben nyitotta első fagylaltozóját, egy aprócska fabódéban, a 31-es főút mellett. Azóta nagy utat tettek meg, van fagylaltozójuk a WestEnd bevásárlóközpontban, egy gyönyörű cukrászdájuk és cukrászüzemük Tápiószecsőn, valamint egy másik üzletük a pest megyei Gyömrőn. Legújabb dobásuk a főváros legszebb sugárútján nemrég megnyílt Hisztéria Cremeria, ahol kreatív hozzáállással, a legmodernebb technológiával felszerelkezve, nagy lelkesedéssel és sok-sok bátorsággal vágtak neki a munkának.

“Szenvedélyünk a kézműves fagylalt, kizárólag természetes alapanyagokat használunk, ötvözzük a csúcstechnológiát és a hagyományokat. Egész kiskorom óta foglalkozhatok a fagylaltkészítéssel, most szeretnék kreatív, újító szellemet hozni a hazai piacra, remélem, hogy ezt a vendégek is értékelni fogják” – mondta Ipacs Balázs, a Hisztéria Cremeria megálmodója, a cukrászcsalád legifjabb tagja.

Szakítva az évtizedek óta tartó hagyományokkal, itt nincs látványpult, nem halomra áll a fagylalt, és nincsenek különleges dekorációs elemek sem. A fagylaltok nagyrésze letisztult ízvilágú, persze akad néhány izgalmas, rendhagyóbb párosítás is, mint például a sárgadinnye pármai sonkával, vagy éppen a ricotta karamellás fügével, de gondolnak a különféle ételérzékenységekkel küzdő vendégekre is, készítenek cukor, laktóz és gluténmentes fagylaltokat is. Fedeles tégelyek őrzik az ízeket, ami elsőre szokatlan lehet, hiszen látványra nincs is mód választani, kóstolni azonban ér!

Ezek a fagylaltok az itthon elérhető legjobb minőségű alapanyagokból készülnek, ez persze más helyeken is így van, a Hisztéria Cremeria titka a technológiában van. A vertikális gépeknek köszönhetően lassabban, kíméletesebben készül a fagylalt, és nincs szükség sem adalékanyagokra, sem stabilizátorokra, egy sokkal krémesebb, lágyabb textúrát, tisztább ízvilágot lehet így elérni.

Nincs titok, itt minden a vendégek szeme előtt készül, egy üvegfallal elválasztott “látványkonyhán”. A tölcsérekről is érdemes szót ejteni, amellett hogy finom ízű és ropogós, mielőtt rákenik a krémes fagylaltot, választhatunk, hogy a pult mögötti csapokból folyó belga csokoládéból a tejes vagy az ét változattal töltsék meg tölcsérünk alját, így mielőtt véget érne az élmény, még kapunk egy “utolsó” mennyei falatot, amitől igazán emlékezetes marad minden adag Hisztéria fagylalt.

A fagylaltok mellett elegáns, franciás desszertek sorakoznak a pultban, a szezonnak megfelelő gyümölcsös vagy éppen csokoládés ízvilágban. Balázsék a szakma egyik elismert képviselőjével, Kolonics Zoltán kreatív cukrásszal közösen fejlesztették ki a desszertvonalat: “Nagyon szeretek olyan emberekkel együtt dolgozni, akik újító szelleműek, friss energiákat hoznak a magyar szemléletbe, és képesek túllépni a régi, rossz beidegződéseken. A hagyományok tisztelete mellett nagy szükség van a megújulásra, a pozitív változásra a hazai cukrásziparban” – mondta Kolonics Zoltán, kreatív cukrász a Hisztéria Cremeria megnyitóján.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.