Hogy lesz maszk sushiból, pizzából?

Úgy, hogy egy veszprémi étteremben minden rendelésből félretesznek száz forintot, amit védőmaszkok gyártására fordítanak.

Sokan példát vehetnének a veszprémi Sushi Pizza étteremről, ami már tavaly decemberben is adományozott pizzákat a tűzoltóknak, és mentőknek, ezzel is tiszteletüket kifejezve a munkájuk iránt.

Most, a koronavírus-járvány idején újabb ötlettel rukkoltak elő. Összefogtak az Old Blue nevű céggel, ami eredetileg farmer újrahasznosítással foglalkozik, de most éppen maszkokat készít. A lényeg, hogy az étterem minden egyes rendelésből félretesz száz forintot, hogy az Old Blue mosható, háromrétegű, többször használható textil szájmaszkokat készítsen, amit az egyik kórháznak ajánl fel.

„Láttuk, hogy elég sok étterem kínál ételt akciós áron vagy éppen ingyen, de szerintünk igazán a szájmaszkokra van szükség. Ezért találtuk ki ezt az összefogást, Sinka Vivien ötlete alapján, aki az Együtt az Eltűnt Gyerekekért Alapítvány elnöke. Kedden startol a kedvezményezés, száz forintot teszünk félre. A befolyt összeget odaadjuk az Old Blue-nak, akik legyártják a maszkokat” – mondta el Barócsik András, az étterem vezetője.

Plank Ildikó, az Old Blue tulajdonosa hozzátette, minden 10 elkészült maszk után plusz 5 darabot még ők adnak adományként. „A maszkokat pamutvászonból készítjük, most minden munkatársunk ezzel foglalkozik. Lecsomagoljuk, és kis használati utasítást is mellékelünk hozzá. Már a helyi taxisokat, kisebb cégeket is kiszolgáltunk maszkokkal, reméljük, tudunk a kórháznak is segíteni” – mondta el Plank Ildikó. 

Forrás: balaton.hu


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.