Hogy lesz maszk sushiból, pizzából?

Úgy, hogy egy veszprémi étteremben minden rendelésből félretesznek száz forintot, amit védőmaszkok gyártására fordítanak.

Sokan példát vehetnének a veszprémi Sushi Pizza étteremről, ami már tavaly decemberben is adományozott pizzákat a tűzoltóknak, és mentőknek, ezzel is tiszteletüket kifejezve a munkájuk iránt.

Most, a koronavírus-járvány idején újabb ötlettel rukkoltak elő. Összefogtak az Old Blue nevű céggel, ami eredetileg farmer újrahasznosítással foglalkozik, de most éppen maszkokat készít. A lényeg, hogy az étterem minden egyes rendelésből félretesz száz forintot, hogy az Old Blue mosható, háromrétegű, többször használható textil szájmaszkokat készítsen, amit az egyik kórháznak ajánl fel.

„Láttuk, hogy elég sok étterem kínál ételt akciós áron vagy éppen ingyen, de szerintünk igazán a szájmaszkokra van szükség. Ezért találtuk ki ezt az összefogást, Sinka Vivien ötlete alapján, aki az Együtt az Eltűnt Gyerekekért Alapítvány elnöke. Kedden startol a kedvezményezés, száz forintot teszünk félre. A befolyt összeget odaadjuk az Old Blue-nak, akik legyártják a maszkokat” – mondta el Barócsik András, az étterem vezetője.

Plank Ildikó, az Old Blue tulajdonosa hozzátette, minden 10 elkészült maszk után plusz 5 darabot még ők adnak adományként. „A maszkokat pamutvászonból készítjük, most minden munkatársunk ezzel foglalkozik. Lecsomagoljuk, és kis használati utasítást is mellékelünk hozzá. Már a helyi taxisokat, kisebb cégeket is kiszolgáltunk maszkokkal, reméljük, tudunk a kórháznak is segíteni” – mondta el Plank Ildikó. 

Forrás: balaton.hu


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.