Hordóban érlelt gin debütált a magyar piacon

Az Első Magyar Gin Manufaktúra Zrt. egy egri borászattal közösen állítja elő az italt - írja a Store Insider.

November 24-én, az Első Magyar Gin Manufaktúra Zrt. bemutatta a ’The Winery Collection’ negyedik tételét, az Opera Barrel Aged Gin – Kovács Nimród Battonage Chardonnay-t a Sfinx Gin & Wine Bar-ban. A megjelenést egy különleges borkóstoló ölelte körül, melyen a résztvevők a márka debütáló terméke mellett az egri Kovács Nimród Borászat számos limitált tételét is megkóstolhatták. Az eseményt az Opera Gin márkanagykövete Varsányi Ferenc „Frenkie” nyitotta meg, aki elmondta, hogy az új hordós érlelésű gint az egri borászat amerikai tölgyből készült hordójára komponálták és az új termék egy igazán ritka, őszinte és egyedi kooperáció eredménye.

Amikor rátaláltak Kovács Nimródék Battonage Chardonnay-jára, az első gondolatuk az volt, hogy ebből fantasztikus hordós gint tudnánk készíteni. Így született meg a 4. limitált palackszámú tétel, melyet november 25-től helyeznek kereskedelmi forgalomba. De mi is az a hordóban érlelt gin? Egyre több nemzetközi márka ad ki új, különféle hordókban érlelt gineket, amelyek mind hozzájárulnak a szeszes ital végső ízéhez. A felhasznált hordó fajtája, kora, mérete és a hordóban érlelt korábbi bor mind-mind alakít a gin végső karakterisztikáján. A ginek esetében a hordós érlelést arra használják, hogy éppen elegendő hatást és különleges aromákat adjon a ginekhez. Egyre népszerűbb, érdekes alternatíva a többi hordóban érlelt koktélalapanyagok mellett- mint például a whisky vagy a konyak.


Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai

Költészet, gasztronómiai ínyencségek a Centrálban, és egy hűséges négylábú kalandjai 

Budapest szívében, a patinás Centrál Kávéházban, április 10-én különleges esemény részesei lehettünk.
Gyorsétteremlánc-nyitás a pesti plázában

Gyorsétteremlánc-nyitás a pesti plázában 

A Burger King újabb egységgel bővítette hazai hálózatát.
Érkezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál

Érkezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivál 

Több, mint 80 kiállító, mentes húsvéti készülődés, vegán sonka és húsvéti kalács- április 12-én és 13-án.
A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos

A pesti Belváros egyik menő éttermének étlapján ott a magyar lángos 

Igaz, némi Dani Garcia-féle csavarral – de valóban egy ideje ott szerepel az előételek között.
Változóban az európai prémium borok piaca

Változóban az európai prémium borok piaca 

Trump vámpolitikája az európai prémium borok piacát is átalakítja.
Szezonnyitó piknik Noszvajon

Szezonnyitó piknik Noszvajon 

Májusban 10. alkalommal jönnek össze Noszvaj Síkfőkúton a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) éttermei és helyi borászatok, hogy egy könnyed, kötetlen hangulatú délutánon elvarázsolják a vendégeket.
Indul az idei Országos Borverseny

Indul az idei Országos Borverseny 

A nevezés április 7. és május 2. között zajlik, a bírálat pedig 2025. május 13-14-én a Danubius Hotel Heliában lesz.
Európa egyik legjobb borvidéke az Egri borvidék

Európa egyik legjobb borvidéke az Egri borvidék 

Nagy nemzetközi elismerést kapott a magyar borvidék: az Emerald Cruises friss felmérése szerint Eger Európa második legjobb borvidéke lett.
Carbonara maraton Itáliában

Carbonara maraton Itáliában 

Olaszország szerte kilencedik alkalommal ünnepelték a Carbonara napját.
Harmincegy tányér – egyszerre

Harmincegy tányér – egyszerre 

Egy felszolgáló olyan bravúrt mutat be, amitől még a legtapasztaltabb vendéglátósoknak is leesne az álluk.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.