Horvátországban folytatódik a Starbucks Saga

Az amerikai Starbucks kávézólánc ez év októberéről határozatlan időre halasztotta el első horvátországi egységének megnyitását. A vállalat gondosan figyelemmel kíséri a horvát piacot, és az utóbbi év tendenciái alapján jutott erre a döntésre - írja a Franchiseportál.

"A Starbucks számára továbbra is fontos piac Horvátország, mivel az itteniek értékelik a minőségi kávét. Ezentúl is figyelemmel kísérjük az itteni piac alakulását, és amint elérkezettnek látjuk az időt megnyitjuk Horvátország első Starbucks kávézóját." - mondta el a Starbucks szóvivője.

A Jutarnji List horvát napilap beszámolt a kávézólánc kihátrálásáról, s megpróbálta felsorolni ennek a lehetséges okait, amelyek között megemlíthetjük a vállalat terjeszkedésének 2008 és 2009 közötti megtorpanását, vagy a nemrégiben a horvát piacon debütált Costa Coffee angol kávézólánc negatív szereplését egyaránt.

A Starbucks a világ egyik vezető franchise-kávézólánca, világszerte 16 000 kávézót is meghaladó egységszámával. Az Egyesült Államokban több mint 6000 kávézó működik a cég saját üzemeltetésében, további 1860 pedig a világ egyéb országaiban. A fennmaradó egységeket franchise-átvevők működtetik. (Franchiseportál)

 


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.