Idén is Adventi Borszalon Pécsett

 Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin, valamint a Pannon Borbolt idén negyedik alkalommal szervezi meg az Adventi Borszalont a baranyai megyeszékhelyen. A helyszín viszont idén változik: a vadonatúj Pécsi Vásárcsarnokba várják bronzvasárnap délután a borok és gasztronómia iránt érdeklődőket.

December 4-én 150 kiállító, 500 bor, 50 helyi termék lesz egy helyen.

"A legrangosabb és legizgalmasabb vidéki borszalont szeretnénk megszervezni, ami egyszerre színvonalas társasági esemény és komoly szakmai találkozó", mondta Győrffy Zoltán, a pecsiborozo.hu főszerkesztője. - Az érdeklődés a pincészetek részéről is nagy, a programon hazai és külföldi pincészetek mutatkozhatnak be a pécsi borbarátoknak, mellettük helyi termékes és kézműves kiállítók is helyet kap a csarnokban, akik szintén kóstoltatnak és értékesítik is termékeiket."

 

A szervezők a rendezvény előtti hetekben minden héten egy kiállítói csomagot osztanak meg a nyilvánossággal, az első csoportban 50 kiállító borászat nevét tudhattuk meg: Barcza, Bock, Bodri, Bősz Adrián, Bujdosó, Bussay, Büttner, Csányi, Dobosi, Dóka Éva, Ebner, Esterházy (Ausztria), Etyeki Kúria, Frittmann, Garai, Gróf Degenfeld, Günzer Tamás, Harsányi, Herold, Hetényi, Holdvölgy, Koch, Kristinus, Lelovits, Lisicza, Maul Zsolt, Mikóczi, Mokos, Montelvini (Olaszország), Németh János, Pálinkás, Paulus, Pécsi Egyetemi Borbirtok, Pinkert (Horvátország), Planina, Prantner, Puklavec (Szlovénia), Sabaté (Spanyolország), Schieber, Schunk, Steigler, Streit-Zagonyi, Sümegi Ákos, Szeleshát, Tüske, Tűzkő Birtok, VáliBor, Vesztergombi, Vylyan, Wassmann.

A rendezvényen adják át a Pécsi Borozó Top5 pincészet, étterem és szálláshely díjakat is.

Még több info az eseményről: ITT

Forrás: Turizmus Online


A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.
Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Új korszakba lép a Csányi Pincészet

Új korszakba lép a Csányi Pincészet 

A pincészetnél most megtörtént átalakulás nem csupán az üzleti stratégia modernizálását foglalja magában, hanem egy új, naprakész márka kialakítását is.
Jelentős szintet lépett a METRO a szakmai gyakorlatok területén

Jelentős szintet lépett a METRO a szakmai gyakorlatok területén 

Az áruházlánc csatlakozott a duális képzőhelyekhez.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.