Idén is Adventi Borszalon Pécsett

 Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin, valamint a Pannon Borbolt idén negyedik alkalommal szervezi meg az Adventi Borszalont a baranyai megyeszékhelyen. A helyszín viszont idén változik: a vadonatúj Pécsi Vásárcsarnokba várják bronzvasárnap délután a borok és gasztronómia iránt érdeklődőket.

December 4-én 150 kiállító, 500 bor, 50 helyi termék lesz egy helyen.

"A legrangosabb és legizgalmasabb vidéki borszalont szeretnénk megszervezni, ami egyszerre színvonalas társasági esemény és komoly szakmai találkozó", mondta Győrffy Zoltán, a pecsiborozo.hu főszerkesztője. - Az érdeklődés a pincészetek részéről is nagy, a programon hazai és külföldi pincészetek mutatkozhatnak be a pécsi borbarátoknak, mellettük helyi termékes és kézműves kiállítók is helyet kap a csarnokban, akik szintén kóstoltatnak és értékesítik is termékeiket."

 

A szervezők a rendezvény előtti hetekben minden héten egy kiállítói csomagot osztanak meg a nyilvánossággal, az első csoportban 50 kiállító borászat nevét tudhattuk meg: Barcza, Bock, Bodri, Bősz Adrián, Bujdosó, Bussay, Büttner, Csányi, Dobosi, Dóka Éva, Ebner, Esterházy (Ausztria), Etyeki Kúria, Frittmann, Garai, Gróf Degenfeld, Günzer Tamás, Harsányi, Herold, Hetényi, Holdvölgy, Koch, Kristinus, Lelovits, Lisicza, Maul Zsolt, Mikóczi, Mokos, Montelvini (Olaszország), Németh János, Pálinkás, Paulus, Pécsi Egyetemi Borbirtok, Pinkert (Horvátország), Planina, Prantner, Puklavec (Szlovénia), Sabaté (Spanyolország), Schieber, Schunk, Steigler, Streit-Zagonyi, Sümegi Ákos, Szeleshát, Tüske, Tűzkő Birtok, VáliBor, Vesztergombi, Vylyan, Wassmann.

A rendezvényen adják át a Pécsi Borozó Top5 pincészet, étterem és szálláshely díjakat is.

Még több info az eseményről: ITT

Forrás: Turizmus Online


Csányi Sándor pincészete nem tud kikeveredni a veszteségből

Csányi Sándor pincészete nem tud kikeveredni a veszteségből 

Utoljára 2020-ban volt nyereséges a cég, bár akkor is mindössze 3,3 milliós profitot könyvelhetett el.
További magyar sikerek a rizlingek világbajnokságán

További magyar sikerek a rizlingek világbajnokságán 

A Gottwald családi pincészetének két olaszrizling bora is arany, illetve platina értékelést kapott a rangos Grow du Monde versenyen.
Változik a Frei-koncepció: könyvesboltok ölelése helyett önálló kávézók

Változik a Frei-koncepció: könyvesboltok ölelése helyett önálló kávézók 

Frei Tamás rövid időre megszakítva világ körüli kávés körútját néhány napra Magyarországra látogatott, és ha már ideérkezett, június 11-én felavatta legújabb flagship-kávézóját.
Bajban a McDonald's - égető a munkaerőhiány, túl gyors a fluktuáció

Bajban a McDonald's - égető a munkaerőhiány, túl gyors a fluktuáció 

A McDonald's, mint sok más étteremlánc, súlyos munkaerőhiánnyal küzd világszerte. Ennek oka összetett, most megpróbáljuk végig venni nehézségeik okait.
A sportközvetítések és a sör lendítheti fel a balatoni turizmust

A sportközvetítések és a sör lendítheti fel a balatoni turizmust 

Az elmúlt évek  tapasztalatai azt mutatják, hogy egy-egy világverseny idején, hétköznapokon 20-40 százalékkal, de hétvégéken akár 150 százalékkal is megnőhet a balatoni éttermekben, sörözőkben megforduló vendégek száma.
Ez történt az idei METRO Fenntartható Gasztronómia Fórum és Díjátadón

Ez történt az idei METRO Fenntartható Gasztronómia Fórum és Díjátadón  

Ahol a fő téma a generációk megértése a jövőkompatibilis vendéglátásért volt.
Mutatjuk 2024 legjobb cukrászdáit

Mutatjuk 2024 legjobb cukrászdáit 

Ide menjünk sütizni, ha valami kivételesre vágyunk - az idei legédesebb kísértések.
Újdonságokkal jön a bulinegyed ikonikus bárja

Újdonságokkal jön a bulinegyed ikonikus bárja 

Mostantól a laza esték mellett új, minden nap elérhető brunch-kínálattal, juice-okkal és szezonális ételekkel találkozhatnak a vendégek.
Kategóriagyőztes a Figula Pincészet bora

Kategóriagyőztes a Figula Pincészet bora 

A Balatonfüreden megrendezett GROW du Monde borverseny díjátadó ünnepségén öt trófeát adtak át a kategóriagyőzteseknek.
Harcsa&Krumpli, Vízikutya, Pulled Ponty, Gofcsi, Balatoni nyelves - mi jöhet még?

Harcsa&Krumpli, Vízikutya, Pulled Ponty, Gofcsi, Balatoni nyelves - mi jöhet még? 

Itt a pályázati felhívás - idén is keresik az Év Strandételét.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk:  Dizájn hotel a tó közepén

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: Dizájn hotel a tó közepén 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023.évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.