Idén is csodálatos volt a kávé

Második alkalommal várták a kávé elkötelezett szerelmeseit, és szakembereit a „Csodálatos kávé” című rendezvény szervezői.

A „Csodálatos Kávé” olyan szakmai rendezvény, melyen a kávékészítés rejtelmeibe a nagyközönségnek is engednek „egy napnyi” bepillantást a szervezők. A kávéfogyasztás kultúrájának hazai megismertetésében is szerepet vállaltak a kiállítás szervezői, s az idén beiktatott nyílt nap mindenképpen jó lehetőséget teremtett, hogy a kávé megannyi változatát, a kávéfogyasztás kultúráját jobban megismerje a nagyközönség.

Sok-sok üzleti tényező, például a kávé világpiaci árának alakulása, mindenképpen indokolja, hogy a szakemberek nagy figyelmet szenteljenek a piac mozgásainak. A kereskedők, a forgalmazók és a nagybani felhasználók számára kihagyhatatlan fórumot jelentett a II. Csodálatos Kávé szakkiállítás, amelynek már az első alkalommal is rendkívül jó visszhangja volt a hazai és nemzetközi szakmai körökben.

A kiállításon részt vett a hazai kávépiac legtöbb meghatározó cége. Az idén kávémárkákon kívül a kiegészítő termékek gyártói, cukorforgalmazók, csomagolástechnikai cégek, a kávégépek forgalmazói, valamint a vendéglátóegységek berendezésével foglalkozó vállalkozások is jelen voltak.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.