A hevesi megyeszékhely legnagyobb és legnépszerűbb, immár hagyományos rendezvényén az idén 40 borász kínálja borait, illetve a város 20 legrangosabb étterme az italokkal harmonizáló étkeket ajánl a látogatóknak - tájékoztatta az MTI-t a gasztronómiai fesztivál médiareferense, Kubik Elvira.
Elmondta: a borgasztronómiai gálán a zamatos egri borok, elsősorban a két zászlósbor, az Egri Bikavér és annak fehér párja, az Egri Csillag, illetve a különleges egri ételköltemények kölcsönösen kiegészítik egymást. Olyan csemegéket kóstolhatnak meg a látogatók, mint az érlelt marhahátszín vörösboros cseresznyezselével, a kemencében sült tanyasi kacsacomb káposztás rétessel és bikavéres almapürével, az erdei gombás kakasragu fenyőmagos puliszkával, desszertnek pedig a málnás-mákos bobojka.
A szórakozásról többek között a Kerekes Band, Mága Zoltán, a Budapest Jazz Orchestra, a 40 éves Egri Csillagok Népdalkör és az Agria Cigányzenekar gondoskodik. Az Egres Néptánccsoport és a Tekergő zenekar a "Hozz bort kocsmárosné!" elnevezésű műsorral kedveskedik a látogatóknak, de lesz virágszirom- és lovasruha-divatbemutató is.
Az Egri Bikavér Ünnep kuriózumaként az idén árverésre kerülnek olyan 225 literes egyedi boroshordók, amelyeket egri művészek díszítettek. A bevételből az ötletgazda Egri Borbarát Hölgyek Egyesülete az Egri Csillag legendájából ismert csillagkunyhó felépítését tervezi.
A fesztivál programjához tartozik a Hoffer traktormatuzsálemek beindítása is, amely idén a magyar gyártású motorkerékpárok és veterán autók felvonulásával egészül ki.
A feljegyzések szerint éppen 100 éve, 1912-ben jelent meg először a bikavért adó szőlőfajták leírása, amely Grőber Jenő egri szőlősgazda nevéhez fűződik. Azóta a bikavér a borvidék legismertebb márkaneve.
Az egri borásztársadalom száz év elteltével elérkezettnek látta az időt, hogy megkeresse a bikavér fehér párját, így született meg az Egri Csillag, melynek névadója éppen a tavalyi Bikavér Ünnepen volt - mondta a referens.
Idén is lesz Bikavérünnep Egerben
(MTI) - Eger Város Hegyközsége az idén tizenhatodik alkalommal rendezi meg az Egri Bikavér Ünnepét Szent Donát, a szőlőskertek, szőlősgazdák védőszentjének napja alkalmából július 5-től 8-ig Egerben az Érsekkertben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood
Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton
Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban
Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje
Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken
A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól
A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén
Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia
A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban
Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye
Reflektorfényben a magyar borok.
Interjú
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal
Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”
A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban
A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?