Idén műanyagmentes lesz a Belvárosi Sörfesztivál

Teljesen száműzi ettől az évtől a környezetszennyező, eldobható műanyagpoharakat a Belvárosi Sörfesztivál. Magyarország legnagyobb sörfesztiválja ezzel több mint 150 ezer egyszer használatos poharat spórol meg, a környezettudatosság jegyében.

Június 5. és 10. között harmadik alkalommal rendezik meg Budapesten, a Szabadság téren a Belvárosi Sörfesztivált. A hat napos, ingyenes rendezvényen mintegy 250 féle sörkülönlegességet kóstolhatnak a látogatók. A környezettudatosság jegyében a kiállítók, műanyag helyett kétféle, speciálisan sörkóstolásra tervezett üvegpohárból kínálják a sört.

A Belvárosi Sörfesztiválon 2018-ban több mint 100 ezer látogató 150 ezernél is több korsó sört fogyasztott el, idén pedig – az immár hat naposra bővülő rendezvényen – várhatóan ennél is többen lesznek kíváncsiak a különleges sörök mellett az igényes gasztronómiai kínálatra és a hangulatos zenei programokra.

„A belvárosi Szabadság-tér Budapest egyik legszebb rendezvényhelyszíne. Egy ilyen jelentős tömegeket megmozgató fesztivál szervezőiként hatalmas a felelősségünk abban, hogy a területet a Belvárosi Sörfesztivál után ugyanolyan állapotban adjuk vissza a városlakóknak, mint ahogyan azt a rendezvény előtt megkaptuk. Ezért tartjuk fontosnak, hogy a kollégák nem műanyagpohárba csapolják a fesztiválon kapható söröket, és a programfüzetet is letölthetővé tesszük, amivel tovább csökkentjük idén a rendezvény termelte hulladékot” – mondta Kurucz Dániel, a fesztivál egyik főszervezője.

A fesztivál két hivatalos poharat kínál a sörkedvelőknek, a kiállítók pultjainál csak ezekbe a poharakba csapolnak a vendégek számára. A craft sörkultúrában ikonikusnak számító Craft Master One egy olyan változat, amelyet speciálisan a komlóban gazdag, újhullámos sörökhöz, így például a napjainkban igen népszerű IPA-khoz terveztek. A pohár alsó, szűkebb részén remekül látható a sör színe és tisztasága vagy opálossága. A szűkülő száj a maláta és a komló jellegzetes illatait gyűjti össze, a felső kiszélesedés pedig érvényesülni hagyja a sör habkoronáját. 

A Craft Master One mellett ebben az évben megvásárolható a Craft Master Bowl is, amely egy rendkívül elegáns, tulipán alakú söröspohár, ugyancsak profi sörkóstolók által tervezve. A pohár széles, alsó részében szabadon áramolhat a sör, amely segít abban, hogy a felső, összeszűkülő szájon keresztül minél több aromát, koncentráltan érezhessen a fogyasztó.

 



A Belvárosi Sörfesztivál a speciális poharak mellett ebben az évben egy, a fogyasztók ízlése szerint elkészített sörrel is meglepi a látogatókat. A kizárólag a rendezvényen kóstolható főzet receptje egy online kérdőív segítségével született, amelyben a sörkedvelők határozták meg a sörkülönlegesség fajtáját, színét, alkoholtartalmát és stílusát. A rendezvényre szánt sör a Belvárosi Sörfesztivál kérésére már készül a FIRST Craft Beer kisüzemi sörfőzdében.


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.