Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten

Egyesével válogatott, tökéletes kakaóbabok Venezuela, Nicaragua, Tanzánia és Madagaszkár egzotikus termőterületeiről, ritka és egyedülálló ízvilág, high-tech, mégis manufakturális eljárások, és a mindezt megalapozó, sok évnyi kutatás. Mészáros Gábornak - a chocoMe alapítójának - közel évtizedes álma valósult meg a chocoMe Atelier megszületésével, amely a csokoládémesterség csúcsát jelentő, bean to bar folyamatra épül.

A chocoMe high-end testvérmárkája, az Atelier, bean to bar csokoládéival nemcsak a minőséget, hanem az élményt is új szintre emeli. Mészáros Gábor, a chocoMe alapítója 15 különleges csokoládét álmodott meg az első kollekcióban, amelyek öt különböző termőterületről származó ritka és nemes kakaóbabból készültek.

A bean to bar csokoládé a legmagasabb szintű csokoládékészítést képviseli, amely során a teljes gyártási folyamat, a kakaóbab beszerzésétől egészen a végső csokoládétermékig egy manufaktúrában történik, és minden műveletet kézzel készítenek. Ez a módszer garantálja a kiváló minőséget, a gazdag és egyedi ízeket, valamint az etikus beszerzést.

Mészáros Gábor
Mészáros Gábor
Fotó: Palyi Zsófia

Babtól a tábláig

2022-ben Gábor Párizsban találkozott Chloé Doutre Roussellel, a csokoládéipar egyik legelismertebb szakértőjével, akivel néhány hónappal később tíz napot töltött együtt Venezuelában. Itt eljutottak Chuao-ba is, a világ egyik legeldugottabb kakaótermő vidékére, amely híres a tiszta genetikájú és nemes kakaóbabjairól. Ez a tanulmányút határozottan kulcsszerepet játszott a chocoMe Atelier kialakításában. Gábor azóta is szoros szakmai kapcsolatot ápol Chloéval.

A bean to bar csokoládé a legmagasabb szintű csokoládékészítést képviseli
A bean to bar csokoládé a legmagasabb szintű csokoládékészítést képviseli
Fotó: ChocoMe

Babtól a tábláig

2022-ben Gábor Párizsban találkozott Chloé Doutre Roussellel, a csokoládéipar egyik legelismertebb szakértőjével, akivel néhány hónappal később tíz napot töltött együtt Venezuelában. Itt eljutottak Chuao-ba is, a világ egyik legeldugottabb kakaótermő vidékére, amely híres a tiszta genetikájú és nemes kakaóbabjairól. Ez a tanulmányút határozottan kulcsszerepet játszott a chocoMe Atelier kialakításában. Gábor azóta is szoros szakmai kapcsolatot ápol Chloéval.

Fenntartható luxus

Az "Atelier" egy olyan műhely, amelyben a termékek kézi munkával készülnek a legjobb minőségben és kiemelt precizitással. A bean to bar csokoládékészítés filozófiája alapján a chocoMe új Atelier vonala az elmúlt évek alatt megszokott csúcsminőség mellett immár a fenntarthatóságra és átláthatóságra is összpontosít, a kakaó-beszállítókkal való közvetlen kapcsolattartástól az újrahasznosítható csomagolásig.

A bean to bar csokoládékészítők ugyanis nem csokoládé-alapanyagokat vásárolnak, hanem közvetlenül a fenntartható gazdaságoktól szerzik be a legkiválóbb genetikával rendelkező, minőségi kakaóbabokat, jóval a piaci ár fölött.

A gyártási folyamat minden lépése átlátható, a babok eredetétől kezdve a végtermékig, így a vásárlók megbízhatnak a csokoládé minőségében és etikusságában. 

 


Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.
Luxuscikk lett a körte

Luxuscikk lett a körte 

A legfeltűnőbb jelenség hosszú távon a terméspotenciál csökkenése. 
Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt

Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt 

A Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesülete és a Pécs-Mecseki Borút Egyesület idén is megrendezi a Pécsi Borvidék egyik legkedveltebb őszi rendezvényét, a Mecseknádasdi Bor-Barangolót .
Bezár a Várkert Bisztró

Bezár a Várkert Bisztró 

Nem a budai topvendéglátóegységről van szó, hanem a gyulai Várfürdőnél lévő bisztró zár be napokon belül.
Hamarosan Food Truck Show

Hamarosan Food Truck Show 

A Vámház körúton ünnepelnek a mozgó éttermek.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.