Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten

Egyesével válogatott, tökéletes kakaóbabok Venezuela, Nicaragua, Tanzánia és Madagaszkár egzotikus termőterületeiről, ritka és egyedülálló ízvilág, high-tech, mégis manufakturális eljárások, és a mindezt megalapozó, sok évnyi kutatás. Mészáros Gábornak - a chocoMe alapítójának - közel évtizedes álma valósult meg a chocoMe Atelier megszületésével, amely a csokoládémesterség csúcsát jelentő, bean to bar folyamatra épül.

A chocoMe high-end testvérmárkája, az Atelier, bean to bar csokoládéival nemcsak a minőséget, hanem az élményt is új szintre emeli. Mészáros Gábor, a chocoMe alapítója 15 különleges csokoládét álmodott meg az első kollekcióban, amelyek öt különböző termőterületről származó ritka és nemes kakaóbabból készültek.

A bean to bar csokoládé a legmagasabb szintű csokoládékészítést képviseli, amely során a teljes gyártási folyamat, a kakaóbab beszerzésétől egészen a végső csokoládétermékig egy manufaktúrában történik, és minden műveletet kézzel készítenek. Ez a módszer garantálja a kiváló minőséget, a gazdag és egyedi ízeket, valamint az etikus beszerzést.

Mészáros Gábor
Mészáros Gábor
Fotó: Palyi Zsófia

Babtól a tábláig

2022-ben Gábor Párizsban találkozott Chloé Doutre Roussellel, a csokoládéipar egyik legelismertebb szakértőjével, akivel néhány hónappal később tíz napot töltött együtt Venezuelában. Itt eljutottak Chuao-ba is, a világ egyik legeldugottabb kakaótermő vidékére, amely híres a tiszta genetikájú és nemes kakaóbabjairól. Ez a tanulmányút határozottan kulcsszerepet játszott a chocoMe Atelier kialakításában. Gábor azóta is szoros szakmai kapcsolatot ápol Chloéval.

A bean to bar csokoládé a legmagasabb szintű csokoládékészítést képviseli
A bean to bar csokoládé a legmagasabb szintű csokoládékészítést képviseli
Fotó: ChocoMe

Babtól a tábláig

2022-ben Gábor Párizsban találkozott Chloé Doutre Roussellel, a csokoládéipar egyik legelismertebb szakértőjével, akivel néhány hónappal később tíz napot töltött együtt Venezuelában. Itt eljutottak Chuao-ba is, a világ egyik legeldugottabb kakaótermő vidékére, amely híres a tiszta genetikájú és nemes kakaóbabjairól. Ez a tanulmányút határozottan kulcsszerepet játszott a chocoMe Atelier kialakításában. Gábor azóta is szoros szakmai kapcsolatot ápol Chloéval.

Fenntartható luxus

Az "Atelier" egy olyan műhely, amelyben a termékek kézi munkával készülnek a legjobb minőségben és kiemelt precizitással. A bean to bar csokoládékészítés filozófiája alapján a chocoMe új Atelier vonala az elmúlt évek alatt megszokott csúcsminőség mellett immár a fenntarthatóságra és átláthatóságra is összpontosít, a kakaó-beszállítókkal való közvetlen kapcsolattartástól az újrahasznosítható csomagolásig.

A bean to bar csokoládékészítők ugyanis nem csokoládé-alapanyagokat vásárolnak, hanem közvetlenül a fenntartható gazdaságoktól szerzik be a legkiválóbb genetikával rendelkező, minőségi kakaóbabokat, jóval a piaci ár fölött.

A gyártási folyamat minden lépése átlátható, a babok eredetétől kezdve a végtermékig, így a vásárlók megbízhatnak a csokoládé minőségében és etikusságában. 

 


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.