Indiai étterem(lánc) indul Budapesten

India különbözik – ez a hangzatos turisztikai szlogen mindenre érvényes, de még a kontinensnyi országon belül is. Minden régiójának saját, a többitől eltérő gasztronómiája, hagyománya, kultúrája van. 

Az indiai ételekben mégis van valami közös, ez pedig a jellegzetes, intenzív fűszerezés – ami nem szükségszerűen jelent csak csípősséget. Inkább illatok és ízek sokféleségét.

A Curry House étterem október 5-én nyílt meg. Célja, választott hivatása, hogy egész India sokféleségét megmutassa az ízek segítségével. Az autentikus indiai vendéglátóhelyet a fiatal bangladesi vállalkozó, Zulkarnain Saer Khan álmodta meg és hívta életre.

"Az étterem megnyitása előtt másfél éves kutatást végeztünk a közép-kelet-európai régióban üzemelő dél-ázsiai (indiai, pakisztáni, bangladesi) éttermekről. Ennek eredménye az új budapesti étterem" - mondta a tulajdonos.

Séfje, a nepáli születésű Shyam Shrestha tapasztalatát Dubai híres szállodáiban szerezte: Sofitel Dubai, Dubai Marine Beach Resorts és az Abu Dhabi British Club. A konyha egyik erőssége, hogy az iszlám hagyományok szerint megengedett, halal húst használ fel. "Szenvedélyem a főzés és nagyon szívesen próbálok ki új dolgokat - mondta Shyam Shrestha. -  Budapesten két új étel került fel az étlapra, egy hydarebadi byrjani, a másik pedig egy nem indiai eredetű, de az ország gasztronómiájában igen népszerű helyet elfoglaló fogás."

Az étterem ugyanakkor kiváló helyszín egy izgalmas koktél elfogyasztására is, ugyanis a bármixere, Saurabh Mathur – mielőtt a Curry House-ba érkezett volna – olyan helyeken dolgozott korábban, mint a Hard Rock Café Mumbai, Rock Bottom Dubai, MGM Macau Hotel, Dubai Marine Beach Resorts vagy Rotana Group.

"A zöldségen kívül gyakorlatilag minden alapanyagot, amit a konyhán használunk, Bécsből és Londonból szállíttatunk" - mondta Zulkarnain Saer Khan, akitől megtudtuk, hogy 2014-ben Budapesten további éttermek nyitását tervezi a Király utcában és egy budai helyszínen. Ugyanakkor nem zárta ki, hogy hamarosan egy vidéki helyszínen, Debrecenben, vagy Győrben is kóstolhatják majd az indiai konyha gyöngyszemeit a gasztrokalandorok. Sőt, amint a tulajdonos hozzátette: 2020-ig öt európai országban szeretné megvetni lábát a kocepció.

"Művészek vagyunk, akik szeretnék a művészetüket megfelelően tálalni a vendégek elé - emelte ki a tulajdonos. - Ennek szellemében nem tekintjük hétpecsétes titoknak a recepteket, a tudást főzőtanfolyamokon adjuk át mindazoknak, akik otthon is szívesen nyúlnának a currys zacskó után. Reményeink szerint vendégeink a Curry House ajtaján belépve egy utazáson vehetnek részt a gasztronómiai Nirvana-ba."

 


Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  
Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon

Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon 

A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból.
Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia

Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia 

A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.
Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar  

A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának nyertese lett az eddig csak délben nyitva tartó, mostantól azonban már esténként is vendégeit váró, BudaParton lévő topvendéglátóhely.
Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács

Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács 

A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be.
Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom

Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom 

Az egyik főszereplő a Bejglibon lesz!
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.