Az indiai ételekben mégis van valami közös, ez pedig a jellegzetes, intenzív fűszerezés – ami nem szükségszerűen jelent csak csípősséget. Inkább illatok és ízek sokféleségét.
A Curry House étterem október 5-én nyílt meg. Célja, választott hivatása, hogy egész India sokféleségét megmutassa az ízek segítségével. Az autentikus indiai vendéglátóhelyet a fiatal bangladesi vállalkozó, Zulkarnain Saer Khan álmodta meg és hívta életre.
"Az étterem megnyitása előtt másfél éves kutatást végeztünk a közép-kelet-európai régióban üzemelő dél-ázsiai (indiai, pakisztáni, bangladesi) éttermekről. Ennek eredménye az új budapesti étterem" - mondta a tulajdonos.
Séfje, a nepáli születésű Shyam Shrestha tapasztalatát Dubai híres szállodáiban szerezte: Sofitel Dubai, Dubai Marine Beach Resorts és az Abu Dhabi British Club. A konyha egyik erőssége, hogy az iszlám hagyományok szerint megengedett, halal húst használ fel. "Szenvedélyem a főzés és nagyon szívesen próbálok ki új dolgokat - mondta Shyam Shrestha. - Budapesten két új étel került fel az étlapra, egy hydarebadi byrjani, a másik pedig egy nem indiai eredetű, de az ország gasztronómiájában igen népszerű helyet elfoglaló fogás."
Az étterem ugyanakkor kiváló helyszín egy izgalmas koktél elfogyasztására is, ugyanis a bármixere, Saurabh Mathur – mielőtt a Curry House-ba érkezett volna – olyan helyeken dolgozott korábban, mint a Hard Rock Café Mumbai, Rock Bottom Dubai, MGM Macau Hotel, Dubai Marine Beach Resorts vagy Rotana Group.
"A zöldségen kívül gyakorlatilag minden alapanyagot, amit a konyhán használunk, Bécsből és Londonból szállíttatunk" - mondta Zulkarnain Saer Khan, akitől megtudtuk, hogy 2014-ben Budapesten további éttermek nyitását tervezi a Király utcában és egy budai helyszínen. Ugyanakkor nem zárta ki, hogy hamarosan egy vidéki helyszínen, Debrecenben, vagy Győrben is kóstolhatják majd az indiai konyha gyöngyszemeit a gasztrokalandorok. Sőt, amint a tulajdonos hozzátette: 2020-ig öt európai országban szeretné megvetni lábát a kocepció.
"Művészek vagyunk, akik szeretnék a művészetüket megfelelően tálalni a vendégek elé - emelte ki a tulajdonos. - Ennek szellemében nem tekintjük hétpecsétes titoknak a recepteket, a tudást főzőtanfolyamokon adjuk át mindazoknak, akik otthon is szívesen nyúlnának a currys zacskó után. Reményeink szerint vendégeink a Curry House ajtaján belépve egy utazáson vehetnek részt a gasztronómiai Nirvana-ba."