Indiai étterem(lánc) indul Budapesten

India különbözik – ez a hangzatos turisztikai szlogen mindenre érvényes, de még a kontinensnyi országon belül is. Minden régiójának saját, a többitől eltérő gasztronómiája, hagyománya, kultúrája van. 

Az indiai ételekben mégis van valami közös, ez pedig a jellegzetes, intenzív fűszerezés – ami nem szükségszerűen jelent csak csípősséget. Inkább illatok és ízek sokféleségét.

A Curry House étterem október 5-én nyílt meg. Célja, választott hivatása, hogy egész India sokféleségét megmutassa az ízek segítségével. Az autentikus indiai vendéglátóhelyet a fiatal bangladesi vállalkozó, Zulkarnain Saer Khan álmodta meg és hívta életre.

"Az étterem megnyitása előtt másfél éves kutatást végeztünk a közép-kelet-európai régióban üzemelő dél-ázsiai (indiai, pakisztáni, bangladesi) éttermekről. Ennek eredménye az új budapesti étterem" - mondta a tulajdonos.

Séfje, a nepáli születésű Shyam Shrestha tapasztalatát Dubai híres szállodáiban szerezte: Sofitel Dubai, Dubai Marine Beach Resorts és az Abu Dhabi British Club. A konyha egyik erőssége, hogy az iszlám hagyományok szerint megengedett, halal húst használ fel. "Szenvedélyem a főzés és nagyon szívesen próbálok ki új dolgokat - mondta Shyam Shrestha. -  Budapesten két új étel került fel az étlapra, egy hydarebadi byrjani, a másik pedig egy nem indiai eredetű, de az ország gasztronómiájában igen népszerű helyet elfoglaló fogás."

Az étterem ugyanakkor kiváló helyszín egy izgalmas koktél elfogyasztására is, ugyanis a bármixere, Saurabh Mathur – mielőtt a Curry House-ba érkezett volna – olyan helyeken dolgozott korábban, mint a Hard Rock Café Mumbai, Rock Bottom Dubai, MGM Macau Hotel, Dubai Marine Beach Resorts vagy Rotana Group.

"A zöldségen kívül gyakorlatilag minden alapanyagot, amit a konyhán használunk, Bécsből és Londonból szállíttatunk" - mondta Zulkarnain Saer Khan, akitől megtudtuk, hogy 2014-ben Budapesten további éttermek nyitását tervezi a Király utcában és egy budai helyszínen. Ugyanakkor nem zárta ki, hogy hamarosan egy vidéki helyszínen, Debrecenben, vagy Győrben is kóstolhatják majd az indiai konyha gyöngyszemeit a gasztrokalandorok. Sőt, amint a tulajdonos hozzátette: 2020-ig öt európai országban szeretné megvetni lábát a kocepció.

"Művészek vagyunk, akik szeretnék a művészetüket megfelelően tálalni a vendégek elé - emelte ki a tulajdonos. - Ennek szellemében nem tekintjük hétpecsétes titoknak a recepteket, a tudást főzőtanfolyamokon adjuk át mindazoknak, akik otthon is szívesen nyúlnának a currys zacskó után. Reményeink szerint vendégeink a Curry House ajtaján belépve egy utazáson vehetnek részt a gasztronómiai Nirvana-ba."

 


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.