Indiai étterem(lánc) indul Budapesten

India különbözik – ez a hangzatos turisztikai szlogen mindenre érvényes, de még a kontinensnyi országon belül is. Minden régiójának saját, a többitől eltérő gasztronómiája, hagyománya, kultúrája van. 

Az indiai ételekben mégis van valami közös, ez pedig a jellegzetes, intenzív fűszerezés – ami nem szükségszerűen jelent csak csípősséget. Inkább illatok és ízek sokféleségét.

A Curry House étterem október 5-én nyílt meg. Célja, választott hivatása, hogy egész India sokféleségét megmutassa az ízek segítségével. Az autentikus indiai vendéglátóhelyet a fiatal bangladesi vállalkozó, Zulkarnain Saer Khan álmodta meg és hívta életre.

"Az étterem megnyitása előtt másfél éves kutatást végeztünk a közép-kelet-európai régióban üzemelő dél-ázsiai (indiai, pakisztáni, bangladesi) éttermekről. Ennek eredménye az új budapesti étterem" - mondta a tulajdonos.

Séfje, a nepáli születésű Shyam Shrestha tapasztalatát Dubai híres szállodáiban szerezte: Sofitel Dubai, Dubai Marine Beach Resorts és az Abu Dhabi British Club. A konyha egyik erőssége, hogy az iszlám hagyományok szerint megengedett, halal húst használ fel. "Szenvedélyem a főzés és nagyon szívesen próbálok ki új dolgokat - mondta Shyam Shrestha. -  Budapesten két új étel került fel az étlapra, egy hydarebadi byrjani, a másik pedig egy nem indiai eredetű, de az ország gasztronómiájában igen népszerű helyet elfoglaló fogás."

Az étterem ugyanakkor kiváló helyszín egy izgalmas koktél elfogyasztására is, ugyanis a bármixere, Saurabh Mathur – mielőtt a Curry House-ba érkezett volna – olyan helyeken dolgozott korábban, mint a Hard Rock Café Mumbai, Rock Bottom Dubai, MGM Macau Hotel, Dubai Marine Beach Resorts vagy Rotana Group.

"A zöldségen kívül gyakorlatilag minden alapanyagot, amit a konyhán használunk, Bécsből és Londonból szállíttatunk" - mondta Zulkarnain Saer Khan, akitől megtudtuk, hogy 2014-ben Budapesten további éttermek nyitását tervezi a Király utcában és egy budai helyszínen. Ugyanakkor nem zárta ki, hogy hamarosan egy vidéki helyszínen, Debrecenben, vagy Győrben is kóstolhatják majd az indiai konyha gyöngyszemeit a gasztrokalandorok. Sőt, amint a tulajdonos hozzátette: 2020-ig öt európai országban szeretné megvetni lábát a kocepció.

"Művészek vagyunk, akik szeretnék a művészetüket megfelelően tálalni a vendégek elé - emelte ki a tulajdonos. - Ennek szellemében nem tekintjük hétpecsétes titoknak a recepteket, a tudást főzőtanfolyamokon adjuk át mindazoknak, akik otthon is szívesen nyúlnának a currys zacskó után. Reményeink szerint vendégeink a Curry House ajtaján belépve egy utazáson vehetnek részt a gasztronómiai Nirvana-ba."

 


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.